Вивчення англійської: з чого почати?


Опубліковано 18 Червень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Розвиток >  Вивчення англійської: з чого почати?


Вивчення англійської: з чого почати?

Photo: freepik


В умовах сьогодення все більш актуальним стає знання іноземних мов: французької, німецької, польської. Але найактуальнішою з усіх мов є англійська. Саме англійська посідає провідне місце, є офіційною мовою багатьох усесвітньо відомих організацій і визнається мовою міжнародного спілкування в різних сферах життя.

Знання англійської мови відкриває перед нами безліч можливостей для особистого та професійного розвитку. Тому, якщо ви прагнете до кар’єрного зросту та покращення своїх навичок, вам точно знадобиться знання цієї мови. Вона дозволить отримати доступ до великого обсягу інформації, розміщеної у мережі, читати наукові статті, професійні книги. Задля вашого комфорту «Діти в місті» підготували поради для тих, хто готовий зануритись у вивчення іноземної мови.


Читайте також: Мовні курси для дітей у Львові: яку школу обрати та де вчитися


Переваги вивчення англійської мови



Photo: freepik


Чим раніше ви почнете заглиблюватись у вивчення мови, тим краще для вас. Англійська мова відкриває велику кількість можливостей і переваг.

  • Обмін досвідом. Більшість навчальних закладів активно співпрацюють із закордонними ВНЗ і практикують навчання по обміну. Це дає можливість здобути вищу освіту або пройти спеціалізовані курси за міжнародною програмою.
  • Подорожі без напруження. Якщо ви володієте розмовною англійською, перебування закордоном пройде значно легше та приємніше. Ви зможете вільно спілкуватися в більшості країн світу, що дозволить вам на повну насолодитися відпочинком і культурою місць.
  • Саморозвиток і розширення кругозору. Будь-який вид навчання позитивно впливає на наш мозок. Вивчення іноземної мови допоможе розвити мислення та посприяє покращенню пам’яті. Ви гарантовано станете більш відкритими до людей і нових можливостей.


Поради для початківців


Не ставте перед собою занадто масштабну мету. Піднятися до рівня С1 за місяць – не те, що вам потрібно. Будьте реалістами і краще розбийте свій шлях на маленькі кроки. Виділяйте на вивчення мови мінімум 30 хвилин і поступово збільшуйте навантаження.

Оточіть себе англійською мовою. У налаштуваннях телефону замініть мову системи на англійську, дивіться фільми / серіали мовою оригіналу, слухайте закордонну музику.

Почніть з граматики. Скоріш за все, мінімальну базу знать ви маєте, знаєте якісь слова ще зі школи / садочка. Тому потрібно навчитися застосовувати це і об’єднувати вже відомі слова у граматично правильні речення.

Практикуйтеся. Якщо ви вирішите скористатися послугами репетитора, розмовна практика вам забезпечена. Але якщо ви розраховуєте на власну дисципліну, спробуйте зімітувати носіїв мови. Повторюйте за ними, звертайте увагу на вимову та інтонацію. Зверніться до спеціальних додатків для тренування вимови.

Не поспішайте і не уникайте помилок. Навчання – це тривалий процес, який потребує концентрації, дисципліни та наполегливості. Звичайно, на шляху до чіткої вимови і великого словарного запасу ви стикнетеся з невдачами. Але помилки – це невід’ємна частина нашого життя. Тому не соромтесь помилятися, фокусуйте увагу на тому, щоб покращити свої навички.


Читайте також: Вивчаємо англійську з дітьми: сайти для безкоштовного перегляду фільмів


Як прокачати свою англійську?



Photo: freepik


Якщо ви вже знайомі з англійською мовою, але перебуваєте у пошуках ресурсу для отримання необхідної практики, ми маємо чудову ідею для вас!

Безкоштовний проект FutuLib для прокачки англійської уже доступний кожному. Проєкт створено мовною програмою FuturePerfect спільно з застосунком для читання Librarius.


Що на вас чекає:

  • надійний та офіційний проєкт;
  • близько тисячі бестселерів мовою оригіналу;
  • велике розмаїття жанрів та стилів (на даний момент представлено 14 жанрів, але добірка буде поповнюватися);
  • можливість читати книжки як онлайн, так і офлайн;
  • вибір книг за рівнем володіння мовою;


Це чудовий варіант для тих, хто хоче поєднати приємне з корисним.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Вивчаємо англійську з ранніх років: рекомендації та поради для батьків






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук