Топ-5 методів позбавлення від геморою


Опубліковано 04 Травень 2023 о 16:00

Блог Діти в місті Львів >  Здоров'я та спорт >  Топ-5 методів позбавлення від геморою


Топ-5 методів позбавлення від геморою

Photo: freepik.com


Геморой з’являється у багатьох людей, і вік немає значення. Він може виникати як у літніх, так і молодих людей. Як лікувати геморой? Існує 2 способи лікування, але краще виконувати профілактичні заходи ніж лікувати. Тому дуже важливо за перших ознак звертатися до лікаря та виконувати всі призначення.


Одним із медикаментів лікування є препарат Реліф®, призначається він тільки після рекомендацій лікаря-проктолога. На прийомі він проводить огляд, призначає обстеження та здачу аналізів. За необхідності може призначити додаткове обстеження. Також одним з методів діагностики є мануальний огляд та інструментальні методи дослідження (аноскопія та ректоскопія).

Внутрішній геморой легше піддається лікуванню, ніж зовнішній, оскільки останній може бути важчою стадією захворювання.

Для лікування використовуються малоінвазивні методи лікування:

  • лазерна вапоризація;
  • лігування латексними кільцями;
  • інфрачервона коагуляція.

Також можуть бути призначені медикаменти, що включають флеботропні та протизапальні препарати. Якщо геморой має хронічну форму, тоді проводиться обстеження кожного року, щоб можна було хворобу контролювати та вчасно реагувати на погіршення стану.


Які методи можна використати в лікуванні


Позбутися повноцінно геморою неможливо, можна лише суттєво зменшити больові відчуття та недопустити ускладнень. Для цього потрібно виконувати наступні методи:

  • Відкорегувати своє харчування, відмовитися від шкідливих звичок;
  • Краще дотримуватися дієти та не вживати продукти, що можуть спричинити закрепи чи розлади.
  • Використовувати медикаментозні препарати, такі як Реліф® (супозиторії, гель) за призначенням лікаря.
  • За необхідності скористатися малоінвазивними методами лікування (інфрачервоною фотокоагуляцією гемороїдальних вузлів, склеротерапією, лігуванням за допомогою латексного кільця – перев’язки).
  • Хірургічне втручання виконується у запущених випадках, коли виконати медикаментозне лікування неможливо.


Примітно, що чоловіки хворіють на геморой значно менше за жінок, тому що окрім віку, на виникнення геморою може спричинити вагітність та пологи. Під час вагітності відбувається застій крові у венах через тиск матки на пряму кишку та підвищений внутрішньочеревний тиск. Крім того, часто вагітні жаліються на закрепи, що теж може бути однією з причин виникнення геморою. Але найчастіше геморой виникає в результаті пологів, коли голівка малюка проходить через таз, порушуючи венозний відтік.


Література:

1. Генрі М., Свош М. Колопроктологія. - Київ.: Популярна медицина, 2015. — С. 232-255.

2. Шелигін Ю. А. Довідник проктолога. - Миколаїв.: Літера, 2018. — С. 64-89

3. Стяжкіна С.Н. Геморой — хвороба XXI століття. Оперативне лікування геморою. - К.: Проблеми Науки. – 2015. – №6. – С. 19-25.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук