Допомагати легко: позбавляємось непотрібних речей правильно


Опубліковано 15 Листопад 2019 о 11:47

Блог Діти в місті Львів >  Різне >  Допомагати легко: позбавляємось непотрібних речей правильно


Допомагати легко: позбавляємось непотрібних речей правильно


У вас у шафі накопичилося багато пелюшок і дитячого одягу, а в коморі осідає пил на коляску й стільчик для годування, власники яких давно подорослішали? Ніяк не збагнете, кому віддати свої цілком цілі, але знавіснілі чоботи і джинси? Ваш малюк раптом зажадав дорослої їжі, залишивши непочату пачку дитячої суміші? Ви не знаєте людей, яким це може знадобитися? Тепер допомагати стало ще простіше — в Україні запустили онлайн-карту з адресами, куди можна пожертвувати речі.


Онлайн-мапа допомагає знайти адресата для благодійності. Photo: helpmap.io


Інтерактивну мапу благодійних організацій helpmap.io створили два українці. Її головне завдання — допомогти людям знайти куди віддати непотрібні їм речі, а благодійним організаціям — отримати ці речі для їхніх підопічних.


На мапі позначені адреси та назви благодійних організацій. Для ефективного пошуку можна скористатися фільтром та обрати із запропонованих категорій — волонтерство, для дітей, їжа, текстиль, для тварин, електроніка, книги, інше.

Також на сайті зібрана коротка інформація про організацію: адреса, телефони та короткі відомості про підопічних. Ви можете пожертвувати нові та використані речі. Якщо ви не впевнені, чи ця річ необхідна — просто зв’яжіться з організацією й запитайте в них. Загальне правило для вживаних речей — чи було б вам зручно подарувати цю річ друзям або члену сім’ї?


Варто зауважити, що сайт дає можливість користувачам не лише знаходити на мапі організації, а й додавати нові пункти приймання речей. Завдяки цьому кількість благодійних організацій росте, а отже, збільшується кількість людей, які отримають необхідну допомогу та підтримку.


На сайті зібрана коротка інформація про організацію: адреса, телефони та короткі відомості про підопічних. Photo: helpmap.io


На думку творців, інтерактивна мапа вирішує одразу кілька важливих питань. По-перше, вона стоїть на захисті екології, адже речі, які люди планували викинути або спалити, не будуть забруднювати навколишнє середовище, а будуть повторно використані.

По-друге, мапа сприяє економії природних ресурсів, які могли б бути використані для виробництва нових речей. І по-третє, вона дійсно допоможе людям, які опинилися в скрутному становищі й потребують підтримки. Раніше люди, які хотіли допомогти нужденним, могли просто не знати, як це правильно робити. Доказом цього є пожертвування іграшок та солодощів у дитячі будинки, у той час, як їм необхідні засоби особистої гігієни.


Від себе ми додамо ще одне важливе питання, яке допомагає вирішити helpmap.io — прищеплювання дитині правильних життєвих орієнтирів. Усі батьки хочуть, щоб їхня дитина виросла доброю та чуйною людиною, а задля того, щоб виховувати в дітях доброту, потрібно з дитинства привчати їх до благодійності. Наприклад, ви можете перебрати з дитиною її одяг та іграшки, та пожертвувати те, з чого дитина виросла та чим більше не грається. Важливо пояснити дитині, що є діти, яким пощастило менше, і в них немає іграшок, нового одягу, а іноді, навіть дому та сім’ї. І зараз чи не найкращий час, щоб почати це робити, адже скоро новорічні свята і всі діти мріють про новорічні подарунки. Запитайте в дитини, що вона хоче отримати від Миколая. Розкажіть, що не всі діти можуть отримати подарунки, і що саме вона може ощасливити якусь дитину. Якщо ваші син чи донька вже достатньо дорослі, візьміть їх із собою, коли будете передавати речі на благочинність.



Важливо з самого дитинства виховувати в дітях доброту. Photo: Freepik


Деякі батьки намагаються якнайдовше захистити дітей від жорстокості та несправедливості, замовчуючи такі питання, як сирітство, вади в розвитку, дитячі будинки. Вони вважають, що головне — це забезпечити дитині щасливе дитинство.

Інші ж навпаки — вважають, що ми живемо в неідеальному світі, й створювати штучний ідеальний мікросвіт для дитини неправильно. Що потрібно відповідно до віку говорити з дитиною про проблеми, та думати над тим, чим ми можемо допомогти. Наприклад, дбати про планету, жертвувати на благодійність для тих, хто цього потребує.

А що з цього приводу думаєте ви?


Допоможіть нам поширити інформацію про цей проект у соцмережах — щоб більше людей знали, що можна віддавати речі тим, кому вони необхідні. Адже робити добро легко.


Благодійний збір «Їжа дітям»


У Львові та області є близько ста дітей, які через важкі хвороби вживати звичайну їжу не можуть. Проте подбати про здоров’я цих дітей можна іншим способом. Існують спеціальні каші, йогурти та суміші, завдяки яким важкохворі діти отримують усі необхідні для них поживні речовини, вітаміни та калорії. Спеціальне харчування потрібне дітям щодня. Як долучитися до цієї благодійної акції читайте на нашому сайті.


Стань святим Миколаєм для сироти 2019


Організація «Подаруй дитині свято» продовжує традиційний збір подарунків для сиріт з дитячого будинку «Благодать». Святий Миколай має прийти до кожної дитини, і сироти не мають бути виключенням. Саме ви можете ощасливити цих дітей та здійснити їхні мрії. Докладніше про акцію читайте за посиланням.


Щедрий вівторок


Щедрий Вівторок — всеукраїнський день добрих справ, який вперше відбувся 27 листопада 2018 року. У 2018 році Україна офіційно долучилася до всесвітнього благодійного руху GivingTuesday.

У 2019 році Щедрий Вівторок пройде 3 грудня. У рамках цього проекту навчально-реабілітаційний центр «Джерело» планує зібрати кошти для своїх підопічних. Щодня до Джерела для занять та реабілітації приїжджають більше 250 дітей та молодих людей з особливими потребами.

Для них поки що не відкриті двері звичайних садків та шкіл і Джерело — це єдина можливість щодня приїжджати на заняття, мати друзів, нагода розвиватись та бути включеними в суспільство. Для їх родин — це жити якісним життям, бути певними, що їх дитина в безпеці та комфорті, що професіонали працюють з їх сином чи донькою.

Дізнавайтесь більше про проект Щедрий вівторок та долучайтеся до благодійності.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук