Канікули з Харківською пейзажною школою в музеї ім. А. Шептицького


Опубліковано 24 Жовтень 2015 о 18:58

Блог Діти в місті Львів >  Освіта >  Канікули з Харківською пейзажною школою в музеї ім. А. Шептицького


Канікули з Харківською пейзажною школою в музеї ім. А. Шептицького

В Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького відкрилась виставка представників харківської пейзажної школи «Творці українського пейзажу» (зі збірки Харківського обласного художнього музею).

В експозиції виставки відбудуться мистецькі студії, в програмі яких – щоденні інтелектуальні ігри-квести, пошукові ігри та майстер-класи, які допоможуть глибше ознайомитися із особливостями малювання пейзажу, його елементами та основними ознаками.

Програма мистецьких студій:

27 жовтня, вівторок

10:00-11:00  Тематична екскурсія "Пейзаж в образотворчому мистецтві на прикладі творів Сергія Васильківського, Петра Левченка, Михайла Беркоса та Михайла Ткаченка". 
Під час екскурсії діти дізнаються, кого називають творцями традиційного українського пейзажу, його характерні ознаки, пограють у гру-квест, а також закріплять нову інформацію з допомогою гри в асоціації.

11.15-13.00 Майстер-клас із створення рисунка. 
Як справжні дослідники, діти уважно вивчатимуть представлені на виставці пейзажі. З-поміж них оберуть ті, які сподобаються найбільше та спробують їх зкопіювати. Для цього навчаться оперувати основними елементами композиції – лінією горизонту, перспективою, художніми планами, організацією частин композиції. Також вчитимуться моделювати об’єм з допомогою світлотіні.

28 жовтня, середа

10:00-11:00 Тематична екскурсія "Сергій Васильківський – художник з козацького роду".
Екскурсія ознайомить дітей із життям та творчістю видатного українського художника, великого поціновувача української старовини, вихідця із давнього козацького роду – Сергія Васильківського. Також школярі переглянуть документальний фільм про цього видатного українця.

11:15-13:00 Майстер-клас із створення пейзажу у техніці акварелі. 
Харківські пейзажисти найчастіше малювали олійними фарбами, хоча ескізи до творів могли виконуватись й у техніці акварелі – прозорої, повітряної фарби, з допомогою якої можна передати найтонші відтінки настрою та атмосферу живої природи. З допомогою цієї фарби й пензля діти вчитимуться малювати дерева, небо, левади, гори й море – улюблені сюжети українських пейзажистів.

29 жовтня, четвер

10:00-11:00 Тематична екскурсія "Види пейзажу".
Під час екскурсії діти розглянуть основні види пейзажу й розпізнають їх на прикладі творчості харківських митців. Вони зрозуміють, чому в творах Михайла Ткаченка доволі помітне місце обіймає морська тематика, а в Петра Левченка – оспівування ліричних вечорів та тихих світанків біля рідного дому.

11:15-13:00 Майстер-клас зі створення аплікацій. 
Діти спробують трансформувати образи природи у пейзажі в геометричні форми й, із допомогою клею та кольорового паперу, створити не лише власну творчу композицію, а й спільну роботу – "пейзаж нашої мрії".

30 жовтня, п‘ятниця

10:00-11:00 Тематична екскурсія "Імпресіонізм у творчості українських митців харківської школи живопису".
Під час екскурсії діти дізнаються, що було спільного у пейзажах провідних митців Слобожанщини та французьким селом Барбізон. А також вивчать один із найяскравіших стилів в образотворчому мистецтві – імпресіонізм. Ознайомляться із характерними ознаками цього стилю й побачать, які риси від нього запозичили українські художники. 

11:15-13:00 Майстер-клас із створення малюнку-враження. 
Не маючи змоги побувати на справжньому пленері, діти спробують передати свої враження від споглядання природи за допомогою гри власної уяви та поєднання кольору і лінії. Вони створюватимуть абстрактні композиції й намагатимуться передати свої емоції й відчуття від спостереження за красою оточуючого світу.


Де: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького, пр. Свободи, 20
Коли: 27 - 30 жовтня, з 10.00 до 13.00
Вікова група: 
від 10 років
Вартість: 
40 гривень - одне заняття (музей забезпечує всіма необхідними навчальними та художніми матеріалами)

Обов’язковий попередній запис за телефонами: 235 88 56, 098 06 00 877.

Більше інформації за посиланням https://facebook.com/events/463048910570118/





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук