Смачно та яскраво: добірка рецептів з моркви


Опубліковано 02 Грудень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Смачно та яскраво: добірка рецептів з моркви


Смачно та яскраво: добірка рецептів з моркви

Photo: Freepik


Морква – один із самих корисних овочів, доступних нам. Її можна використовувати і додавати до різних страв, вона смачна і дуже поживна, адже містить вітаміни А, С, Е, K. Дітям для повноцінного розвитку та підтримання здоров’я морква вкрай необхідна, тому «Діти в місті» зібрали для вас добірку рецептів, які можна приготувати взимку для вашої родини.


Морквяний крем-суп з імбиром


Вам знадобиться:

  • 500 гр моркви;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. тертого імбиру;
  • 500 мл бульйону.

Цибулю та часник дрібно наріжте і відправляйте у каструлю з товстим дном. Моркву наріжте кружальцями, додайте до цибулі і тушкуйте близько 5 хвилин. Залийте все бульйоном, додайте імбир та варіть суп до готовності моркви. Готовий суп подрібніть блендером.


Морква по-корейськи


Дуже смачна закуска, яку можна їсти як окреме блюдо, або додавати до салатів.



Video: Смаколик.юа


Морквяні котлети


Вам знадобиться:

  • 500 гр моркви;
  • 2 яйця;
  • 100 гр вівсяного борошна;
  • 2 ст. л. сметани.

Моркву треба натерти і змішати з усіма інгредієнтами до отримання однорідної маси. Формуйте котлетки та викладайте на розігріту сковорідку, обсмажуючи з двох сторін.


Читайте також: Добірка рецептів котлеток на будь-який смак


Салат з моркви та яблука


Можливо ви пам’ятаєте такий салат з дитинства. Батьки казали, що це дуже корисно, і вони не помилялися! Ми пропонуємо Вам покращений рецепт.


Вам знадобиться:

  • 2 моркви;
  • 2 яблука;
  • 50 гр родзинок;
  • 1 ст. л. меду;
  • лимон.

Моркву та яблука необхідно натерти на терці. Додайте родзинки, мед і сік половинки лимона. Добре все перемішайте.


Морквяний пиріг


З моркви виходять дуже корисні і смачні смаколики.



Video: Лілія Цвіт


Морквяний хумус


Вам знадобиться:

  • 300 гр моркви;
  • 1 банка консервованого нуту;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 лимон;
  • 1 ч. л. кунжутної пасти (тахіні).

Моркву необхідно зварити, після чого змішати з усіма інгредієнтами блендером. Лимон додається у вигляді соку – 1-2 ст. л. Отриману кремоподібну текстуру можна подавати з хлібцями або овочами.


Салат з морквою і плавленим сирком



Video: Абетка рецептів


Морква – це універсальний продукт, який пасує до будь-яких страв. Діліться в коментарях вашими улюбленими рецептами.


Читайте також: Добірка рецептів зігріваючих зимових страв






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук