Смачно та яскраво: добірка рецептів з моркви
Опубліковано 02 Грудень 2024 о 10:00
Блог Діти в місті Львів > Смачно та яскраво: добірка рецептів з моркви
Photo: Freepik
Морква – один із самих корисних овочів, доступних нам. Її можна використовувати і додавати до різних страв, вона смачна і дуже поживна, адже містить вітаміни А, С, Е, K. Дітям для повноцінного розвитку та підтримання здоров’я морква вкрай необхідна, тому «Діти в місті» зібрали для вас добірку рецептів, які можна приготувати взимку для вашої родини.
Морквяний крем-суп з імбиром
Вам знадобиться:
- 500 гр моркви;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ч. л. тертого імбиру;
- 500 мл бульйону.
Цибулю та часник дрібно наріжте і відправляйте у каструлю з товстим дном. Моркву наріжте кружальцями, додайте до цибулі і тушкуйте близько 5 хвилин. Залийте все бульйоном, додайте імбир та варіть суп до готовності моркви. Готовий суп подрібніть блендером.
Морква по-корейськи
Дуже смачна закуска, яку можна їсти як окреме блюдо, або додавати до салатів.
Video: Смаколик.юа
Морквяні котлети
Вам знадобиться:
- 500 гр моркви;
- 2 яйця;
- 100 гр вівсяного борошна;
- 2 ст. л. сметани.
Моркву треба натерти і змішати з усіма інгредієнтами до отримання однорідної маси. Формуйте котлетки та викладайте на розігріту сковорідку, обсмажуючи з двох сторін.
Читайте також: Добірка рецептів котлеток на будь-який смак
Салат з моркви та яблука
Можливо ви пам’ятаєте такий салат з дитинства. Батьки казали, що це дуже корисно, і вони не помилялися! Ми пропонуємо Вам покращений рецепт.
Вам знадобиться:
- 2 моркви;
- 2 яблука;
- 50 гр родзинок;
- 1 ст. л. меду;
- лимон.
Моркву та яблука необхідно натерти на терці. Додайте родзинки, мед і сік половинки лимона. Добре все перемішайте.
Морквяний пиріг
З моркви виходять дуже корисні і смачні смаколики.
Video: Лілія Цвіт
Морквяний хумус
Вам знадобиться:
- 300 гр моркви;
- 1 банка консервованого нуту;
- 1 зубчик часнику;
- 1 лимон;
- 1 ч. л. кунжутної пасти (тахіні).
Моркву необхідно зварити, після чого змішати з усіма інгредієнтами блендером. Лимон додається у вигляді соку – 1-2 ст. л. Отриману кремоподібну текстуру можна подавати з хлібцями або овочами.
Салат з морквою і плавленим сирком
Video: Абетка рецептів
Морква – це універсальний продукт, який пасує до будь-яких страв. Діліться в коментарях вашими улюбленими рецептами.
Читайте також: Добірка рецептів зігріваючих зимових страв