Цукрозамінники та їх вплив на здоров'я


Опубліковано 27 Вересень 2024 о 14:00

Блог Діти в місті Львів >  Здоров'я та спорт >  Цукрозамінники та їх вплив на здоров'я


Цукрозамінники та їх вплив на здоров'я

Photo: greenleaf.com.ua


Проблема надмірного споживання цукру, його впливу на здоров’я, вагу та розвиток хронічних захворювань набуває все більшої актуальності в сучасному світі.


У споживачів з’явився запит на здорове харчування та зменшення кількості доданого цукру в раціоні. Відмовитися від нього доволі непросто, адже цукор стимулює вироблення серотоніну (гормон радості). Але є альтернатива цьому продукту – цукрозамінники.


Детальніше про їх особливості та вплив на здоров’я – далі в матеріалі. 


Які бувають цукрозамінники та як вони впливають на організм


Замінники цукру поділяються два види: натуральні та синтетичні (штучні). Перші мають рослинне походження, а інші є продуктами хімічних лабораторій. До синтетичних підсолоджувачів відносять аспартам, сукралозу, сукразіт та інші. Серед натуральних цукрозамінників досить популярними є стевія, ерітрітол (продукт ферментації кукурудзи) та монк фрут (архат). Збалансоване харчування й заміна цукру на натуральні підсолоджувачі урізноманітнить ваш раціон та допоможе контролювати вагу.


Серед переваг використання натуральних підсолоджувачів можна виділити такі:

  • 0 глікемічний індекс. Стевія, ерітрітол та монк фрут (архат) мають нульовий ГІ. Це означає, що їх вживання не збільшує рівень глюкози в крові та не впливає на показник інсуліну. При цукровому діабеті та інсулінорезистентності їх можна вживати для контролю ваги та інсуліну. 
  • Регулювання калорійності раціону. Оскільки калорійність згаданих вище натуральних замінників цукру становить 0, це означає, що їх вживання допоможе знизити загальну калорійність раціону. Це зменшить ризик ожиріння та сприятиме контролю ваги. 
  • Здоров’я зубів. Натуральні підсолоджувачі не чинить негативного впливу на емаль та не провокують появу карієсу. 


Замініть цукор на натуральні підсолоджувачі та отримуйте задоволення від улюблених страв без шкоди для здоров’я. Стевія, ерітрітол та монк фрут (архат) не змінюють свої властивості під час нагрівання, тому їх можна використовувати для випічки. Окрім того, вони добре розчиняються, що дозволяє додавати їх до кави чи чаю. 


Де купити натуральні цукрозамінники


Photo: greenleaf.com.ua


Якщо ви шукаєте, де придбати якісний та смачний цукрозамінник на основі стевії або ж інші підсолоджувачі, варто звернути увагу на асортимент продукції української компанії Green Leaf. На їх сайті ви знайдете широкий вибір корисних солодощів. 


До прикладу, можна замовити Солодку Стевію, що чудово доповнить здорове харчування або дієту під час схуднення. Окрім того, в інтернет-магазині представлені різноманітні топінги, суміші для випічки, напої та морозиво. Продукти не містять ГМО та відповідають стандартам якості та безпеки ISO. Тільки уявіть: ви зможете приготувати на сніданок свої улюблені млинці, полити їх кокосовою карамеллю, отримати неймовірну насолоду і все це без шкоди для здоров’я та фігури. 


Продукція Green Leaf також представлена і в супермаркетах України. 






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук