Топ-5 інтелектуальних ігор, в які можна грати компанією


Опубліковано 12 Вересень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Топ-5 інтелектуальних ігор, в які можна грати компанією


Топ-5 інтелектуальних ігор, в які можна грати компанією

Photo: Freepik


Час разом з друзями можна проводити дуже цікаво і повчально. Цьому можна навчити і ваших дітей, показавши на власному прикладі, як організовувати командну гру та як разом грати компанією.

«Діти в місті» зібрали для вас добірку цікавезних ігор для компанії, які вам точно сподобаються. Це ігри, які майже не потребують додаткових матеріалів – тільки ваш розум. Вони допомагають розвивати словниковий запас.


Асоціації


В цю гру можна грати великою компанією. Ведучий виходить з кімнати, поки інша частина команди загадує одну людину. Це може бути будь-яка людина з присутніх, включно з ведучим. Коли ведучий повертається, він загадує команді асоціативні питання.

  • На яку тварину схожа ця людина?
  • З яким фільмом ви асоціюєте цю людину?
  • Якою б машиною вона була б?

Питання можуть бути абсолютно різні. Завдання ведучого відгадати цю людину з декількох спроб.


Один день з життя



Photo: Freepik


Команда має скласти історію про один день з життя. Особливість цієї історії в тому, що складається вона спільними зусиллями по черзі. На початку треба обрати людину певної професії, про яку йтиметься в розповіді. Задача гравців – складати історію лише з іменників, прикметників чи дієслів. До того ж, кожен наступний гравець має повністю повторювати ланцюжок розповіді і додавати своє слово.

Переможе той, хто зможе повторити найбільш довгий ланцюг.


Читайте також: Топ ігор, які прокачають когнітивні навички вашої дитини


Відгадай пісню


По класиці, ведучий виходить з кімнати, поки гравці разом загадують відому пісню. Вони розділяють між собою слова, взявши рядок з цієї пісні. Коли людина повертається, її задача відгадати пісню. Ведучий має задавати різноманітні питання команді. Гравці мають відповідати так, щоб використовувати у відповіді слово з пісні, яке їм дісталося. Треба намагатися відповісти так, щоб загадане слово не було очевидним. Звичайно, так виходить не завжди і не просто.

Ведучий має вгадати, яке слово приховує кожен з гравців і в фіналі – вгадати пісню.


Слова зі слів


Ця гра відома багатьом з дитинства. Вона добре розвиває концентрацію уваги, допитливість та словниковий запас. На початку необхідно обрати одне довге слово. Бажано, щоб воно містило багато різних літер.

Далі всі гравці починають складати собі список зі слів – чим більше, тим краще. Вони мають створити нові слова з тих літер, які є в цьому довгому слові. Виграє той, хто склав найбільше унікальних слів, які не будуть повторюватися в інших учасників.


Характери



Photo: Freepik


В цю гру можна грати від чотирьох людей. Добре, якщо учасники володіють базовими навичками акторської майстерності. Якщо ні, буде відмінний шанс їх прокачати. На початку ведучий залишає кімнату, а інші гравці загадують слово, кількість літер в якому збігається з кількістю учасників. Після цього літери розподіляються між учасниками і на кожну літеру придумується характер. Назва має розпочинатися із загаданої літери. Наприклад, сумний, веселий, улесливий тощо.

Задача ведучого – вгадати слово. Для цього йому спочатку треба розгадати, які характери приховують його друзі і відновити загадане слово. Як це вгадати? Учасники мають показувати своєю поведінкою, який у них характер. Тобто, «проживати» його. Ведучий же може ставити гравцям додаткові питання. Коли ведучий відгадує один із характерів, людина має сказати, під яким номером у слові стоїть її літера.


Вам може сподобатися наша стаття: Добірка рухливих ігор для фізичного розвитку дитини






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук