Чи важливі для дитини подорожі?


Опубліковано 30 Серпень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Чи важливі для дитини подорожі?


Чи важливі для дитини подорожі?

Photo: Freepik


Покажіть хоч одну людину, яка б не любила подорожувати. Подорожі допомагають нам відпочити від побуту, забути про роботу, позбутися стресу та проблем, а також подумати про своє життя. Відвідуючи інші країни чи міста, відпочиваючи на курортах, плескаючись у теплому морі, ми по-новому оцінюємо світ, а також краще пізнаємо себе.

Для дитини подорожі мають схожий ефект. Багатьох батьків перспектива мандрівки з дитиною лякає. Дійсно, це той ще челендж, і, не маючи такого досвіду, батьки часто замислюються, чи варте воно того? «Діти в місті» дадуть відповідь на це питання і запропонують корисні поради молодим батькам.


Вам може сподобатися наша стаття: Куди піти з дитиною у Відні: план для батьків


Як подорожі впливають на дітей?


У батьків є неймовірна можливість: вони здатні самостійно створити нову людину. Ставлення до дитини, її стану та відчуттів – це речі, які якнайбільше впливають на те, яким виросте їхній малюк. У кожному з періодів дорослішання дитини є свої точки розвитку, які потрібно сприймати не як складнощі виховання, а як шанс. Цей шанс полягає у тому, щоб допомогти малюкові стати щасливим не лише в моменті, а й протягом життя.


Читайте також: Що взяти в поїздку, якщо ви подорожуєте з дитиною


Зміцнення родинних зв’язків



Photo: Freepik


Подорожі дають можливість якісно провести час із сім’єю та накопичити спільні спогади. З конкретного віку (зазвичай з 3-х років) малюки вже здатні запам’ятовувати події. Події, погляди, емоції – все це важливо. Навіть спільний перегляд фотографій з відпустки може позитивно вплинути на згуртування членів родини так само, а іноді навіть більше, ніж спільна поїздка.


Розвиток навичок адаптації та гнучкості

Під час подорожі діти стикаються з новими кліматичними умовами, мовами, культурними особливостями, незвичною їжею та незнайомими традиціями. Під впливом ситуації діти вимушені швидко приймати рішення. Наприклад, як поводитись у незнайомому місті, або яку їжу обрати в ресторані з незнайомим меню.


Привчання до відповідальності

Вже на етапі збору валізи дитину можна буде залучити до цього процесу, тим самим даючи їй змогу приймати перші відповідальні рішення. Вибрати, що взяти з собою в поїздку, і що покласти в свою дитячу валізку не буде складно. Але, потрібно слідкувати за тим, щоб дитина не поклала всі свої улюблені іграшки.


Прокачують соціальні навички

Подорож – це чудова можливість для того, щоб знайти нових друзів з усього світу. Такі знайомства дозволяють дітям ділитися своїм досвідом і дізнаватися про досвід інших. Крім того, це також допомагає малечі стати більш відкритими та терплячими по відношенню до інших.


Навчають толерантності

Коли людина з дитинства бачить усю різноманітність світу та знаходить нові знайомства поза межами рідної країни, вона вже усвідомлює, що всі люди різні. До того ж, не лише зовні, а й внутрішньо. У свою чергу, це допомагає бачити в людях не лише відмінності, а й подібність.


Читайте також: Куди піти з дитиною у Празі: план для батьків


Поради для батьків, які планують подорож із дітьми



Photo: Freepik


  • Плануйте мандрівку заздалегідь. Складіть маршрут з урахуванням інтересів дітей та їх порядку дня.
  • Беріть лише найнеобхідніше. Не перевантажуйте багаж зайвими речами, адже завжди можна купити щось на місці.
  • Підготуйте їжу та воду. Якщо дитина потребує спеціального харчування, потрібно брати з собою запас. Питна вода також важлива, особливо якщо ви подорожуєте влітку. Корисні смаколики, типу фруктів, горіхів та здорових снеків – відмінний варіант для подорожі з дитиною.
  • Зберіть аптечку. Вона повинна містити загальні засоби, які можуть стати в нагоді під час дороги: пластир, антисептик, сорбенти. Додатково беріть ліки, які потрібні саме вашій дитині. Для прикладу, якщо малюк страждає на алергію, то обов’язково потрібно купити антигістамінні препарати.
  • Не забудьте про улюблені іграшки вашої дитини. Залежно від віку, візьміть книги або гаджети, які будуть розважати її в дорозі. Іграшки відволікатимуть малюків, і, таким чином, забезпечать вам комфортну та спокійну поїздку.


Зверніть увагу на нашу статтю: Подорож у Київ: чому варто відвідати столицю






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук