Підтягнемо математику за літо: корисні вправи для тренування


Опубліковано 15 Липень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Освіта >  Підтягнемо математику за літо: корисні вправи для тренування


Підтягнемо математику за літо: корисні вправи для тренування

Photo: Freepik


Математика – одна з базових точних наук, яка розвиває мозок, логічне мислення, удосконалює просторове мислення. Базова математика необхідна всім, навіть якщо ви не плануєте поєднувати своє життя з точними науками. Якщо говорити про початкову школу, математика необхідна дітям для загальної академічної успішності. Згідно з дослідженнями, діти, які мають гарні оцінки з математики, часто показують кращі результати в інших предметах.

«Діти в місті» зібрали цікаві інтерактивні завдання, які допоможуть вам підтягнути математику з вашими дітьми.


Читайте також: Репетитори та тьютори для дітей у Львові


Чому важливо займатися влітку


Дослідження показують, що протягом літа діти втрачають набуті знання з математики і можуть забути доволі значні об’єми інформації. Щоб цього не сталося, необхідно повторювати вивчений матеріал навіть під час літніх канікул. Звичайно, це не значить, що дитина має сидіти за підручниками все літо, але декілька годин на тиждень можна приділяти завданням з математики.

Постійна та послідовна практика допомагає дітям ставати впевненішими у своїх знаннях та здібностях. До того ж, літні заняття допоможуть вашим школярам прийти до школи у вересні більш підготовленими та менш тривожними.


Ефективне навчання


Добре, якщо у вас є змога пройтись по тих темах, які дитина вивчала весь минулий рік. Ви можете знайти тематичні зошити із завданнями у магазинах або пошукати спеціалізовані онлайн-ресурси з інтерактивами. Краще обирати невеличкі блоки з цікавими завданнями, які дитина буде розв’язувати за 15-20 хвилин.

Також можна звернутися до YouTube і пошукати інформацію там. На різних тематичних каналах можна знайти цікаві математичні ігри.


Ось приклад для тих, хто лише готується піти до першого класу:



Video: Тетяна Дмитрієва


Також можна займатися зі штучним інтелектом. Наприклад, використовувати ChatGPT як асистента для занять. Він може давати вашій дитині завдання, відповідно до віку, та перевіряти їх після виконання. Обов’язково поясніть ChatGPT перед початком роботи, що він має виконувати роль вчителя і давати завдання з математики, що відповідають програмі.


Вам може сподобатися наша стаття: Сила творчості: інноваційні підходи до навчання дітей математиці


Веселі й ефективні заняття



Photo: Freepik


Математику багато хто вважає нудною та нецікавою, однак це велика помилка. Математика може бути дуже веселою. Ба більше, вона оточує нас майже щодня. Це й розрахунки в магазині, і планування бюджету, і навіть приготування їжі.

Щоб дитина зміцнювала математичні знання граючись, зверніться до настільних ігор. Настілки майже завжди потребують базових знань з математики, а іноді треба вміти доволі добре рахувати, щоб мати шанс на перемогу. Обирайте ігри, які включають різноманітні математичні концепції. Наприклад, Монополію.

Також будуть дуже корисні онлайн-ігри, які так полюбляють сучасні діти. Можна приділяти таким завданням 15-20 хвилин на день і математичні знання будуть фоново закріплятися в голові дитини.

Не оминайте увагою математичні головоломки. Вони корисні як для дітей, так і для дорослих, адже змушують нас «ворушити звивинами».

І все ж таки, найкраще в будь-якому навчанні працює практика. Особливо, якщо це рутинні повсякденні справи, де вам потрібні знання з математики. Довіряйте вашій дитині походи в магазин, нехай рахує, скільки грошей йому знадобиться, щоб купити якийсь конкретний набір продуктів. І чи залишиться решта на смаколики.

Також вчіть дитину управляти часом і планувати щоденні справи. Тут теж не обійтися без математики.


Читайте також: Інтерактивні математичні ігри: розваги з числами






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук