Як врятуватися від спеки без кондиціонеру: добірка лайфхаків


Опубліковано 24 Червень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Як врятуватися від спеки без кондиціонеру: добірка лайфхаків


Як врятуватися від спеки без кондиціонеру: добірка лайфхаків

Photo: Freepik


Літо у самому розпалі, хто як може рятується від спеки. Часто на допомогу можуть прийти кондиціонери, які дарують приємну прохолоду і спасіння від сонячного тепла. Однак, з відключеннями світла і цей спосіб стає недоступним.

«Діти в місті» зібрали добірку лайфхаків, які допоможуть вам справлятися зі спекою, не покладаючись на кондиціонер.


Захищаємо дім від сонця


Щоб організувати вдома прохолоду, необхідно правильно оптимізувати і організувати простір.

Перше, що необхідно зробити, це заблокувати сонце усюди, де це можливо. Використовуйте штори, жалюзі та світловідбиваючі елементи. Найкраще стримують сонце темні матові штори. Затримуючи сонячне проміння вони не дають нагріватися поверхням всередині квартири.

Світловідбиваючі віконні плівки здатні блокувати до 70% сонячного тепла, тому подумайте про те, щоб захистити ваші вікна такими елементами.

Другий крок – це вентиляція. Звичайно, протяг може бути небезпечним для здоров’я, але його можна використовувати для того, щоб зменшити температуру повітря у квартирі. Для цього відкрийте вікна на протилежних сторонах, щоб створити перехресний вітер.

Охолоджуйте приміщення вночі, відкриваючи вікна, та закривайте їх до сходу сонця, поки не стало жарко.


Читайте також: Прості рецепти лимонаду, які допоможуть перемогти спеку


Індивідуальне охолодження



Photo: Freepik


Крім того, щоб охолодити приміщення, в якому ви знаходитеся, необхідно також потурбуватися про себе. Намагайтеся залишатися зволоженим. Влітку дуже важливо пити достатньо рідини, тому підтримуйте гідратацію протягом дня. Відмовтеся від солодких напоїв, які провокують зневоднення. Достатнє зволоження допомагає підтримувати температуру тіла.

Приділяйте увагу тому, що ви їсте. Влітку краще віддавати перевагу легкій та свіжій їжі, адже справлятися зі спекою, коли ти переїв, стає доволі складно.

Щоб швидко знижувати температуру тіла, частіше приймайте прохолодний душ. У сильну спеку можна використовувати холодні компреси. Прикладайте їх до точок пульсу, таких як зап’ястя, шия та лоб.

Обирайте правильний одяг, який захищає від спеки, а не погіршує ситуацію. Віддавайте перевагу натуральним тканинам світлих відтінків, таким як бавовна та льон. Відмовтеся від синтетики та одягу темних кольорів.

Додатково охолодитися допоможуть охолоджуючі рушники та пакети з гелем, які можна охолоджувати та використовувати протягом дня.

Також зверніть увагу на постіль, адже на деяких тканинах доволі спекотно спати влітку.


Спасіння від спеки



Photo: Freepik


Якщо вдома у вас занадто спекотно, доведеться шукати охолодження у зовнішньому світі. На допомогу прийдуть парки, ботанічні сади, заказники, де можна сховатися під деревами. Також можна використовувати парасолі та навіси з тканини, які забезпечують додаткову тінь.

Шукайте затінені місця біля води, де зберігається прохолода та вогкість. Плануйте заходи на природі на ранній ранок або пізній вечір, коли температура нижча. Бажано уникати годин пік з 11.00 до 16.00.

Якщо ви живете у власному будинку, можете влаштувати у дворі свій тихий оазис з басейном та захистом від сонця. Якщо такої можливості немає, відвідуйте доступні вам басейни або аквапарки.


Зверніть увагу на нашу статтю: Чим небезпечні фонтани для дітей?






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук