Де взяти інтернет, якщо немає світла


Опубліковано 17 Червень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Де взяти інтернет, якщо немає світла


Де взяти інтернет, якщо немає світла

Photo: Freepik


Ситуація в українській енергетиці трохи покращилася, однак віялові відключення тепер будуть постійними в Україні. Про це неодноразово заявляли різні посадовці. Крім того, ми маємо бути готові й до нових обмежень споживання електроенергії у випадку, якщо будуть нові руйнування критичної інфраструктури країни.

Одне з найболючіших питань для людей, які навчаються або працюють з дому під час відключення світла – це відсутність інтернету. Доводиться планувати свій робочий час, однак часто часу просто не вистачає. І якщо ноутбук ще може протриматися без світла пару годин, то інтернет пропадає одразу.

«Діти в місті» зібрали поради, які допоможуть вам не залишатися без інтернету під час блекаутів.


Мобільний інтернет


На багатьох мобільних пристроях є можливість поширювати інтернет, бути своєрідним модемом. На щастя, мобільний інтернет під час віялових відключень майже завжди тримається і працює. Ви можете або робити частину роботи/навчання на телефоні. Або ж спробувати поширити інтернет на ваш ноутбук. Для цього в налаштуваннях знайдіть режим «точка доступу» або «Персональний хотспот». Враховуйте, що телефон у режимі модема швидко сідає, тому використовуйте додатково пауербанк.

Також ви можете придбати мобільний роутер, який підключається до мобільної мережі інтернет та може роздавати інтренет на багато пристроїв одночасно.

Якщо мобільний інтернет у вас слабкий, ви можете придбати підсилювач зв’язку. Вартість такого пристрою стартує від 600 гривень.


Оптоволоконний провайдер



Photo: Freepik


Багато провайдерів продовжують надавати інтернет-послуги навіть під час відключення світла. Для цього потрібно напряму підключити кабель до ноутбука. Перевірте, чи використовує ваш провайдер технологію GPON, яка дозволяє працювати, навіть коли немає світла.


Читайте також: Як полегшити життя під час відключень світла


Зарядка для роутера


Якщо ж інтернет вам потрібен на декількох пристроях, ви можете використовувати акумулятор або пауербанк для вашого роутера. Для цього необхідно буде придбати перехідник, який підключить ваш роутер не до мережі, а до пауербанка.


Робота поза домом



Photo: Freepik


Як би часто не виключали світло, головне – адаптуватися та підлаштувати свій графік. Наразі все більше закладів мають свої власні генератори, які дозволяють їм забезпечувати електроенергією себе та своїх відвідувачів. Тому все більше людей, які віддалено працюють, під час відключень світла мають змогу попрацювати в кафе, коворкінгу, кав’ярні чи книгарні.

Деякі адміністрації облаштовують спеціальні пункти, де люди можуть підзарядити свої гаджети або скористатися інтернетом.


Головне в цьому хаосі знайти можливість для графіку. Якщо вам це вдасться, то ви працюватимете навіть швидше та ефективніше, ніж зазвичай, адже мозок розумітиме, що роботу треба зробити швидше, а прокрастинувати та відволікатися часу та можливості немає.


Вам може знадобитися наша стаття: Як правильно зберігати грудне молоко під час відключення світла






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук