Відкриваємо Україну: маленькі міста, які варто відвідати


Опубліковано 31 Травень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Відкриваємо Україну: маленькі міста, які варто відвідати


Відкриваємо Україну: маленькі міста, які варто відвідати

Photo: Freepik


Найбільш популярними напрямками для подорожей в Україні завжди були Львів, Одеса, Київ та Карпати. Ці напрямки приваблюють історією, культурою та розвиненою інфраструктурою для туристів.

Але якщо вам хочеться відвідати щось нове та не менш цікаве, пропонуємо вам звернути увагу на маленькі міста з цікавезною історією та історичними пам’ятками. «Діти в місті» створили для вас путівник по маленьких містах України, де має побувати кожен.


Читайте також: Подорожуємо Україною: куди поїхати з сім'єю


Коломия


Мальовничий край між Буковиною та Гуцульщиною вражає своєю красою. Тут ви можете познайомитися з гуцульською культурою, відвідати місцеві фестивалі та подивитися на роботу місцевих майстрів.

У Коломиї знаходиться музей писанки, а в передмісті знаходиться Княждвірський заказник, де проводять екскурсії для туристів. До речі, саме тут ви можете знайти свою особливу вишиванку, адже місцеві майстри знаються на цьому.


Корсунь-Шевченківський


Це місто має багату історію, адже ще Ярославом Мудрим була заснована фортеця Корсунь, яка мала захищати Київ від кочівників. За свою історію місто руйнували і відновлювали, тому сьогодні воно має, що розповісти своїм відвідувачам.



Video: Суспільне Черкаси


Переяслав


Місто-музей, яке знаходиться недалеко від Києва. Воно відоме завдяки численним історичним та етнографічним музеям. Їх тут аж 26! На перший погляд Переяслав може здатися звичайним провінційним містечком, однак це одне з найстаріших міст в Україні. Перша письмова згадка про нього датується 907 роком. Переяслав був третім за величиною містом Київської Русі після Києва та Чернігова.


Кременець


Унікальне місто, яке захопить вас історією та краєвидами. Тут можна подивитися на руїни Кременецького замку, які знаходяться на вершині пагорба. Піші прогулянки по місту принесуть вам справжнє задоволення.



Video: Відвідати всі країни | Подорожі з Бесагами



Зверніть увагу на нашу статтю: Відкриваємо Україну: топ-10 замків і фортець, які варто показати дітям


Миргород


В цьому маленькому містечку можна зайнятися оздоровленням. Воно знаходиться у Полтавській області, тому можна запланувати відвідування як Полтави, так і Миргороду. Місто відоме своїми мінеральними водами та бальнеологічними курортами. Ви ж точно не раз купували Миргородську воду.

Приїздить сюди, якщо хочете насолодитися цілющими властивостями мінеральних вод та спа-процедурами. Для дітей тут теж багато розваг - басейни та розважальні заходи.


Жовква


Якщо ви відпочиваєте у Львові, виділіть день, щоб відвідати Жовкву. Це невеличке місто, але його архітектура епохи Відродження захоплює. Обов’язковий до відвідування Жовківський замок, а також церква Св. Лаврентія. Місто захоплює своєю атмосферою та видами.



Video: Ukraїner


У багатьох країнах Європи розвинутий внутрішній туризм. Європейці дуже цінують свою історію та культуру, тому на вихідних відправляються сім’ями у мандрівки своєю країною. Вони відвідують кожне маленьке місто, навіть, якщо там знаходиться лише одна пам’ятка. В Україні таких місць дуже багато. В кожній області знайдеться безліч цікавих міст, які варто відвідати, щоб дізнатися трохи більше про свою країну. Тож, тепер ви знаєте, чим зайнятися цим літом!



Читайте також: Подорожуємо разом з дітьми: топові напрямки






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук