10 хвилин рукоділля: швидкі та прості проекти для дітей


Опубліковано 15 Січень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Розвиток >  10 хвилин рукоділля: швидкі та прості проекти для дітей


10 хвилин рукоділля: швидкі та прості проекти для дітей

Photo: Freepik


Сучасних дітей дуже важко відволікти від гаджетів та всадити за якесь корисне заняття, яке розвивало б їхню творчість, дрібну моторику та допитливість. Рішення цієї проблеми лежить у пошуку швидких та простих проектів, які будуть цікаві дітям, та не будуть їх втомлювати.

«Діти в місті» зібрали добірку цікавих ідей для рукоділля, які стануть цінним досвідом для батьків і їхніх дітей.


Зверніть увагу на наш каталог: Найцікавіші творчі майстер-класи


Ляльки зі шкарпеток


Старим шкарпеткам завжди можна дати друге життя, перетворивши їх на ляльок. Використовуйте для прикрашання ґудзики, клаптики тканини та клей. З носок можна створити безліч цікавих персонажів для лялькового театру.



Video: Львівський театр ляльок


Прикраси своїми руками


Дівчата дуже люблять різноманітні браслети, кільця та інші прикраси. То чому б не зробити їх своїми руками? Ви можете придбати спеціальні набори для створення прикрас, в яких є все необхідне. Або ж закупитися стрічками та бісером, щоб створити свої власні авторські прикраси.



Video: Анжеліка Васильєва


Вироби з бісеру


Бісер – це чудовий матеріал для творчості. З бісеру можна зробити безліч цікавих виробів – від прикрас до картин та фігурок. Сміливо експериментуйте з формами та кольорами, створюючи свої власні шедеври.



Video: Що ти плетеш?



Video: Olha Lukasyshina? Традиційні та сучасні прикраси


Читайте також: Заохочення творчості: художні проекти для дітей


Колажі з дарів природи


Збирайте на вулиці листя, гілки, квіти та інші дари природи відповідно до сезону. Вдома ці скраби можна використовувати для створення листівок, екібани або інших творчих проєктів.


Оригамі


Це мистецтво роботи з папером захоплює з перших хвилин. Ваші діти точно не залишаться осторонь, якщо ви покажете їм базові правила створення паперової краси. Почніть із простих дизайнів, а коли наб’єте руку - переходьте до більш складних творінь.


Вам може сподобатися наша стаття: Оригамі для дітей: 10 простих схем для малюків


Вироби з тканини


З тканини можна робити безліч гарних виробів. І для цього не обов’язково вміти шити. Ви можете піти з дитиною до магазину тканин та обрати матеріали, які їй сподобаються. Дайте волю фантазії та створіть незабутні шедеври.



Video: Іdea 1


Такі заняття з дітьми розвивають їхню творчість та креативність. Крім того, спільне рукоділля може поглибити зв’язок між дітьми та батьками завдяки часу, який вони проводять разом.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук