Різдво у Львові: перелік святкових локацій та івентів


Опубліковано 18 Грудень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Львів >  Свята >  Різдво у Львові: перелік святкових локацій та івентів


Різдво у Львові: перелік святкових локацій та івентів

Photo: Freepik


Цього року Різдво у Львові буде проходити скромно, але з дотриманням традицій. Щоб об’єднати гостей та жителів міста довкола світла та традицій, планується проводити ватри та різноманітні заходи, які символізуватимуть тепло, надію і незламність.

«Діти в місті» дізнавалися, які різдвяні події варто відвідати у Львові.


Зверніть увагу на наш каталог: Новий рік та Різдво у Львові


Міські традиції


Вже відомо, що по місту безкоштовно поширюватимуть колядник, до якого увійдуть 11 колядок з різних регіонів України.

У Львові вже встановили головну ялинку, а ближче до Різдва на площі Ринок відкриють шопку, а на площі Ангелів встановлять чотирьохметрового дідуха.

Обіцяють, що по місту будуть організовані імпровізовані бочки із ватрою, де можна буде об’єднуватися довкола коляди.


З 26 грудня по 7 січня у місті розставлять тимчасові ватри у визначених місцях, навколо яких збиратимуться виконавці музичних хорів, актори театру з вертепом, пластуни та запрошуватимуть мешканців та гостей міста до спільного колядування. 



Photo: Львівська міська рада


Дізнатися більше


Також можна буде прогулятися по місту та знайти дуже гарні інстаграмні локації. Так, наприклад, біля закладу Mad bar's house по вулиці Шевська 10 можна знайти величезного святкового Восьминога.



Photo: Юрій Богун


А на площі Ринок ви знайдете сани святого Миколая поряд з гарною ялиночкою. Інсталяція розташована біля закладу «36 По».



Photo: Юрій Богун


Захоплюючі фестивалі


Протягом зимових свят у Львові пройде багато фестивалів, більшість з яких будуть благодійними.

Упродовж 15-20 грудня у Львові пройде конкурс молодих вокалістів ім. В. Сліпака. Конкурс пройде у Львівській обласній філармонії. Ціни стартують від 190 грн.

25 та 26 грудня у Львові відбудеться масштабний фестиваль «Українська пісня». Це дивовижна різдвяна подія з колядками, вертепами, українськими традиціями, а також смачною традиційною їжею. Захід відбудеться на локації !FESTrepublic по вул. Старознесенська. На вас чекають незабутні враження та купа святкових локацій і фотозон.

29 та 30 грудня на вул. Героїв УПА, 73 відбудеться «Дуже смачний фестиваль». На гостей чекає безліч цікавих страв різних культур. Крім цього, на святі буде вертеп та колядки.

Дізнатися більше


Казкове містечко зимових розваг


А тим, хто хоче відчути справжній дух Різдва, можна відправитися у Вінтервілль. Це справжнє казкове містечко, де можна загубитися серед пригод. Крім фудкортів, безлічі розваг для дітей та цікавих персонажів, ви можете відвідати парк велетнів, де розташовано 30 гігантських фігур.



Video: EMILY RESORT


Вам може знадобитися наша стаття: Збагачення різдвяних традицій: колядки та щедрівки для дітей


Вистави та концерти


Під час святкового періоду у Львові відбудеться багато тематичних вистав та музичних перфомансів. 


«Вкрадене Різдво» пригоди Грінча і Санта Клауса - новорічне театралізоване свято для дітей 1-8 років.

Photo: Дитячий центр "Кіндервіль"


Дізнатися більше


Святкова пригода для дітей та батьків "Дорога до Різдва" у Першому театрі.

Дізнатися більше


Вертеп - різдвяне дійство, створене харківськими лялькарями на резиденції у Львівському театрі ляльок за участі творчих команд з обох міст.

Дізнатися більше


Вертеп "Зоря Благодатна". Для цієї вистави відшукали давні тексти, записані знаним етнографом Миколою Маркевичем ще на початку XIX ст. І зберегли оригінальну мову, яка перенесе нас у ті часи, коли на свято Різдва грамотні міщани, дяки, школярі та церковні співаки збирались у дорогу і носили по хатах ляльковий театр під назвою Вертеп. 



Photo: Львівський академічний обласний театр ляльок


Дізнатися більше


 Вистава "Різдвяна зірка" - маленьке Ангелятко та Зіронька знайдуть ті потаємні важелі, що повернуть нам справжній Дух Різдва.

Дізнатися більше


З 9 грудня по 21 січня Національний театр ім. Марії Заньковецької у Львові запрошує на Різдвяний концерт "Якось на Святвечір". 

Дізнатися більше


Концерт "Різдвяна органна музика" прозвучить в особливій атмосфері Органного при свічках 24 грудня.

Дізнатися більше


У Львівській філармонії відбудеться щорічний концерт «Christmas по-львівськи». Цьогоріч подія відбудеться 29 грудня о 19:00.


Photo: Львівська національна філармонія


Дізнатися більше


Майстер-класи


Обов'язково завітайте на різноманітні заходи, де ваші дітки зможуть змайструвати святковий декор або подарунок своїми руками.


Виготовленя різдвяних прикрас у KAN Academy. Запрошуємо ваших дітей поринути в казковий світ свят та власноруч створити шедевр.

Дізнатися більше


Школа мистецтв Вільних та Небайдужих відкрила Різдвяну школу, де до 23 грудня будуть проходити різноманітні майстер-класи та заходи.

Дізнатися більше


 Різдвяний Майстер-клас у Park. Art of Rest. Пориньте у атмосферу різдвяного дива та зимової казки разом з нами!

Дізнатися більше


Святкування Різдва


У багатьох львівських закладах на Різдво пропонують особливу программу та частування.


Святвечір у Львові в ресторані «Валентино». Заклад запрошує жителів та гостей міста на Святвечір, де можна скуштувати смачні, традиційні українські страви та заколядувати разом із Вертепом.

Дізнатися більше


Цього року зустрічаємо Різдво у Гаю 25 грудня, разом з усім світом, що стоїть на світлій його стороні! На гостей чекають: традиційні вертепи, пригощання, “жива” шопка, коляда міських вертепів і вечірній концерт за участі гуртів ГрайБери, Krajka та Кораллі. 



Photo: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького


Дізнатися більше





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук