Донорство яйцеклітин у Львові


Опубліковано 08 Грудень 2023 о 09:00

Блог Діти в місті Львів >  Різне >  Донорство яйцеклітин у Львові


Донорство яйцеклітин у Львові

Photo: freepik.com


З кожним роком репродуктивна медицина досягає неймовірного успіху в лікуванні безпліддя, а програми допоміжних репродуктивних технологій розширюються та вдосконалюються.

Значний прорив в цій сфері став можливим завдяки сучасному обладнанню та допомозі жінок добровольців, які надають шанс бездітним парам відчути радість батьківства.


Що таке донорство яйцеклітини?


Донорство яйцеклітини – це медична процедура, при якій здорова жінка добровільно надає декілька своїх яйцеклітин (ооцитів) іншій особі або парі для подальшого їх використання в процесі штучного запліднення in vitro. 


Як стати донором яйцеклітин (ооцитів)?


Якщо Ви бажаєте подарувати бездітним парам шанс на батьківство, та пройти повне безкоштовне медичне обстеження, отримавши при цьому гарантовану грошову винагороду (40 000 - 45 000 тис. грн. з додатковою компесацією проїзду), будь ласка, звертайтеся до менеджерів компанії UaMedTours. Наші привітні менеджери завжди на зв’язку, для того, щоб надати Вам повну інформацію з приводу програми донорства яйцеклітин у Львові. Запрошуємо Вас до контакту по мультиканальному телефону +38 068 770 61 77 або у зручному для Вас месенджері Telegram, Viber, WhatsApp.


інфографіка як стати донором ооцитів (яйцеклітин)

Photo: uamedtours.com.ua


Хто може стати донором ооцитів (яйцеклітин). Які вимоги до донора?


Для того, щоб взяти участь в програмі донорства яйцеклітин, жінка повинна відповідати наступним вимогам:

  • вік повинен бути  від 18 до 32 років. Це обумовлено тим, що якість і кількість яйцеклітин знижується з віком.
  • жінка повинна бути фізично здоровою, мати здорову вагу, зріст не менше 160 см, та не мати серйозних медичних проблем.
  • жінка повинна мати здоровий психічний стан,  та бути готовою до тестування психолога з приводу розуміння процедури донорства.
  • повинна бути народжена своя здорова дитина/діти, та на момент вступу до програми, мати завершений період лактації.
  • не повинно бути спадкових та генетичних захворювань. Перед вступом у програму потенційні донори здають генетичні аналізи. Всі медичні обстеження для донора безкоштовні.
  • жінка не повинна мати залежності від алкоголю, наркотиків,  чи тютюну.
  • донори повинні бути громадянами України або резидентами країни.


    процес запліднення яйцеклітини

    Photo: uamedtours.com.ua


    Як відбувається процедура донорства яйцеклітин (ооцитів)


    Програма донорства яйцеклітин складається з декількох етапів та триває в середньому до 3-х місяців. Термін дії програми обумовлений тим, що перед безпосереднім забором яйцеклітин (ооцитів), донор здає аналізи для виключення наявності спадкових та генетичних захворювань. Дослідження вказаних аналізів тривають до 1 місяця. Окрім цього донор проходить повний та ретельний медичний огляд, що включає в себе лабораторні тестування  на гепатит В, А, С, ВІЛ, СНІД, консультації у терапевта, гінеколога, мамолога, ендокринолога, репродуктолога, психолога. Всі медичні обстеження для потенційних донорів безкоштовні. Навіть якщо донор не буде затверджений до участі у програмі.

    Розглянемо основні етапи програми донорства ооцитів (яйцеклітин):

    • Первинна консультація про умови та процес проходження програми
    • Високоякісний медичний огляд, та проходження тестування. Донор проходить безкоштовне медичне та психологічне оцінювання, включаючи гінекологічний огляд, ультразвукове дослідження яєчників,  аналізи крові, сечі.
    • Після отримання всіх результатів досліджень, лікар приймає рішення про затвердження кандидата на програму донорства яйцеклітин. Жінка підписує добровільну згоду на донорство,  де будуть врегульовані всі аспекти процедури, права, обов'язки донора, та ціна винагороди за участь у програмі.
    • Стимуляція овуляції.  На цьому етапі, лікар обирає гормональну терапію, враховуючи індивідуальні особливості організму донора. Ціллю стимуляції, є отримання відразу декількох зрілих яйцеклітин за один цикл.
    • Далі яєчники донора регулярно перевіряються за допомогою ультразвукового дослідження (УЗД), щоб визначити оптимальний час для забору яйцеклітин. В цей період програми жінка буде відвідувати лікарню до 3-4 разів.
    • Кінцевий етап програми це забір яйцеклітин. Ця процедура є безболісною та зазвичай проводиться під місцевою або загальною анестезією  і триває близько 20 хвилин.
    • Винагорода за участь у програмі. Відразу після забору яйцеклітин донори  отримують фінансову компенсацію за свої зусилля та час. В середньому це сума в розмірі від 40 000 грн до 45 000 грн.  Окрім основної винагороди в кінці програми, донору кожного разу додатково відшкодовуються всі транспортні витрати, пов'язані з відвідуванням лікарні. Потрібно розраховувати на необхідність відвідування лікарні до 5-6 разів за весь період проведення програми.


      Чи безпечно для здоров’я бути донором яйцеклітин?


      Законодавство України офіційно дозволяє донорство яйцеклітин (ооцитів). Тож безпечність процедури регулюється на найвищому державному рівні. Врегулювання питань безпеки донорства яйцеклітин в Україні, стало можливим завдяки науковцям, які провели сотні досліджень, за результатами яких, вдалося встановити та довести, що процедура донорства яйцеклітин є цілком безпечною для жінки- донора.


      дівчина донор ооцитів міркує про нагороду в 40000 грн

      Photo: uamedtours.com.ua


      Розглянемо найбільш поширені міфи про донорство яйцеклітин


      Міф №1 Донор в майбутньому не зможе мати своїх дітей.

      Цей міф не має нічого спільного з реальністю. В організмі жінки з початку менструального циклу є резерв яйцеклітин в кількості до 500 тисяч. Щомісяця під час менструального циклу природньо втрачаються десятки недозрілих яйцеклітин і одна дозріла. Вченими доведено, що в віці 35 років у жінки ще збережено до 30 тисяч яйцеклітин. Тож забір у донора 15-20 яйцеклітин з наявних десятків тисяч, не може призвести до неможливості вагітності в майбутньому. Жінка може планувати свою вагітність вже з наступного циклу.

       Міф №2  Донор під час проходження гормональної терапії набирає вагу.

      Цей міф не має медичного підтвердження. По-перше: гормональна терапія триває всього 10-14 днів, і за цей короткий період не можливий значний набір ваги. По-друге: лікарями використовуються гормональні ліки, які не викликають підвищення ваги.

       Міф № 3 У донора може бути несприйняття гормональної терапії.

      На щастя, це також лише міф. Гормональна терапія обирається лікарем індивідуально конкретно під кожного донора, беручи до уваги результати проведених раніше аналізів. Таким чином виключається можливість розвинення алергії на терапію, або будь якого іншого несприйняття.


      підписання договору про донорство ооцитів

      Photo: uamedtours.com.ua


      Хоча донорство яйцеклітин вважається безпечним процесом та не впливає на репродуктивне здоров'я донора, але, як і будь-яка медична процедура, воно може нести певні ризики і можливі ускладнення, про які важливо знати:

      • У донора можливий побічний прояв на гормональні препарити. Жінка може відчувати головний біль, зміну настрою, або рідкісне явище, таке як синдром гіперстимуляції яєчників (СГЯ).
      • Оскільки забір яйцеклітин здійснюється під місцевим або загальним наркозом, є ризик реакції на анестезію, наприклад, слабкість в тілі протягом декількох днів, відчуття легких болів внизу живота, або відсутність апетиту.
      • Після процедури донорства яйцеклітин (ооцитів), жінка позбавлена можливості подальшого відслідковування процесу використання її донорської яйцеклітини, тож донор повинен бути психологічно стабільним та повністю усвідомлювати наслідки донорства яйцеклітин.

      Чи законно бути донором яйцеклітин (ооцитів) в Україні?

      В Україні донорство ооцитів (яйцеклітин) є повністю законним, легальним та регулюється наступними законодавчими документами:

      1. ст. 48 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоровя»
      2. ст. 123 Сімейного кодексу України
      3. ст. 290 Цивільного кодексу України

      Наказом МОЗ № 787 від 09.09.2013 «Про затвердження Порядку застосування допоміжних репродуктивних технологій в Україні»

      Важливо також зазначити, що законодавство України гарантує повну анонімність донора. Це значить, що особа донора не підлягає розголошенню майбутнім батькам, аналогічно особисті дані жінки, або пари, які потребують донорського матеріалу, не повідомляються донору. Майбутнім батькам повідомляються лише загальні відомості про донора: національність, колір очей, волосся, зріст, група крові, резус фактор. В Україні анонімна форма донорства яйцеклітин (ооцитів) є найпоширенішою. Однак, донорами можуть бути також і близькі родичі пацієнтки, якщо вони відповідають всім вимогам до донора ооцитів (яйцеклітин).


      Чому жінки віддають перевагу участі у програмі донорства яйцеклітин саме у Львові?


      З лютого 2022 Львів став центром медичних послуг в Україні, оскільки з початком повномасштабного вторгнення до Львова перемістилися десятки сучасних приватних клінік зі Сходу України. Це обумовлено тим, що місто територіально знаходиться у більш безпечному місці, далеко від проведення безпосередніх бойових дій, та має гарне транспортне сполучення як всередині країни, так і з іншими Європейськими країнами.

      Наприклад:

      • Потяг Тернопіль — Львів середній час подорожі 2 години 30 хвилин
      • Потяг Івано-Франківськ — Львів середній час подорожі  2 години 40 хвилин
      • Потяг Ужгород — Львів середній час подорожі 7 годин
      • Потяг інтерсіті Київ -Львів середній час подорожі 5 годин
      • Потяг Варшава — Львів середній час подорожі 9 годин 30 хвилин

      Окрім потягів, до Львова щоденно курсують автобуси з усіх напрямків України, а також великих міст Європи.

      Тож доїхати до Львова у Вас не буде проблем, тим паче враховуючи, що транспортні витрати повністю компенсуються донорам яйцеклітин (ооцитів).

      Жінки надають перевагу на проходження програми донорства яйцеклітин (ооцитів) саме у Львові, через можливість обрати для себе оптимальний варіант по умовам та розміру винагороди за участь у програмі донорства яйцеклітин (ооцитів). Для жінок сприятливі умови  стали можливими завдяки великій кількості репродуктивних клінік у Львові, які конкурують між собою та намагаються привернути увагу потенційних донорів саме до себе.

      Для того, щоб процедура донорства яйцеклітин пройшла максимально комфортно та безпечно, рекомендуємо донорам ретельно обирати клініку, в якій бажали б пройти програму.


      Україна в сфері репродуктивної медицини


      Україна в сфері репродуктивної медицини здатна не просто конкурувати з європейськими та світовими країнами, а навіть у багатьох аспектах Україна значно перевищує спектр та якість наданих послуг.

      Відповідно до результатів світової статистики,  встановлено, що 15% пар є бездітними. Нажаль відсоток бездітних з кожним роком тільки зростає. При чому, проведені дослідження вказують на те, що ця проблема однаково стосується як жінок так і чоловіків.

      Психологічний стан в бездітних родин з часом може напружуватися, що призводить до сварок, депресії та як наслідок до розлучення. Згідно зі статистикою бездітні пари в 4 рази частіше розлучуються, ніж пари у яких є діти.

      На щастя, ми живемо в 21 столітті, і пари які в минулому за медичними показами вважалися бездітними, в наш час мають цілком реальний шанс на омріяне батьківство.

      Ефективним методом лікування безпліддя, є штучне запліднення (екстракорпоральне запліднення ЕКЗ, in vitro fertilisation).


      Що таке ЕКЗ (штучне запліднення)?


      ЕКЗ — це екстракорпоральне запліднення, що проводиться поза організмом жінки під контролем лікарів репродуктологів. Процедура полягає в злитті сперматозоїда з яйцеклітиною в лабораторних умовах, з подальшим перенесенням ембріона до матки жінки.

      Штучне запліднення (ЕКЗ) можливе з використанням власних ооцитів (яйцеклітин) пацієнтки та сперматозоїдів її чоловіка (партнера), а також за медичними показами ЕКЗ можливе із застосуванням донорської яйцеклітини та сперми донора.

      Для бездітних пар, проведення штучного запліднення (ЕКЗ) з використанням донорського матеріалу інколи є єдиним можливим способом зачати і виносити дитину.

      Якщо Ви бажаєте подарувати бездітним парам шанс на батьківство, та пройти повне безкоштовне медичне обстеження, отримавши при цьому гарантовану грошову винагороду, будь ласка, звертайтеся до менеджерів компанії UaMedTours. Наші привітні менеджери завжди на зв’язку, для того, щоб надати Вам повну інформацію з приводу програми донорства яйцеклітин у Львові. Запрошуємо Вас до контакту по мультиканальному телефону +38 068 770 61 77 або у зручному для Вас месенджері Telegram, Viber, WhatsApp.





      Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


      Пошук