Запечені роли: що це таке? Чим вони відрізняються від звичайних ролів?
Опубліковано 23 Листопад 2023 о 12:00
Блог Діти в місті Львів > Харчування > Запечені роли: що це таке? Чим вони відрізняються від звичайних ролів?
Photo: monosushi.com.ua
А ви теж вважали, що суші це виключно холодна закуска?
У цій статті ми вас хочемо познайомити з чудовою варіацією: суші ролів, які подаються теплими. Їх ще називають запеченими. Запечені роли - це одна із варіацій суші, що готуються методом запікання на грилі або у духовці.
Таким чином, страва набуває особливого смаку, стає більш пікантною, ароматною. А також, що немало важливо, безпечнішою. Тому що сира риба, яка використовується для виготовлення ролів, піддається термічній обробці. Завдяки цьому запечені роли можна вживати вагітним, дітям та людям з захворюванням шлунково-кишкового тракту.
Що таке запечені роли?
Теплі роли діляться на два види в залежності від приготування:
- обсмажені у клярі (темпурі);
- запечені (у духовці, на грилі, у мікрохвильовці тощо).
Як виглядає процес приготування ролів шляхом обсмаження у клярі?
- Готується кляр (японці називають його темпура) зі спеціального виду борошна, з додаванням спецій та прянощів.
- Обсмажити рол на розігрітій олії у сотейнику або у Вок.
- Рол можна смажити цілком, а потім нарізати. Або спочатку розрізати на невеликі шматочки та кожен обсмажити у клярі. Таким чином виходить апетитна скоринка.
Що стосується запечених ролів, то цей варіант є більш дієтичним, тому що готується без олії. Запікаються роли на високій температурі у духовці або на грилі протягом 5 - 7 хвилин. Це якраз той ідеальний час, щоб рол приготувався та на додачу збереглися корисні властивості інгредієнтів, які входять до складу. Запікати можна такі види ролів:
- з рибою та морепродуктами;
- з сиром;
- овочеві;
- з м'ясом птиці.
Для більшої соковитості попередньо можна додати до ролів соус. Це може бути соєвий соус, японський майонез, часниковий, кунжутний та інші.
Яку користь мають запечені роли?
- Смак стає більш цікавим завдяки хрумкій скоринці. При нагріванні смаки інгредієнтів з’єднаються в один чудовий ніжний аромат.
- Запечені суші містять значно менше калорій ніж звичайні, холодні. Чому це відбувається? Рис при запіканні втрачає зайву воду, а жирні шматочки риби виділяють жир, це, своєю чергою, робить роли більш легкими. Тому їх цілком можна вважати дієтичною стравою.
- Завдяки високій температурі та короткому часу запікання (5 - 7 хв.), зберігаються вітаміни та корисні речовини. Це і йод, який містять норі, і білок, на який так багаті морепродукти, і Омега - 3 жирні кислоти, які містяться у морській рибі.
- Не викликають кишкові розлади.
Всі ці переваги вказують на те, що вам неодмінно треба побалувати себе новими вишуканими смаками. А замовити запечені суші дуже легко - це можна зробити на сайті Monosushi в один клік.