Види бойових мистецтв та самооборони: куди віддати дитину


Опубліковано 13 Березень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Здоров'я та спорт >  Види бойових мистецтв та самооборони: куди віддати дитину


Види бойових мистецтв та самооборони: куди віддати дитину

Photo: Freepik


Бойові мистецтва допомагають розвинути фізичну та розумову силу, набути впевненості та освоїти цінні навички самозахисту. З такою кількістю доступних видів бойових мистецтв вибір правильного може стати проблемою для батьків.

«Діти в місті» розбиралися, як вибрати найкращу програму для вашої дитини.


Зверніть увагу на наш каталог: Спортивні секції та клуби для дітей у Львові 2022


Карате


Почнемо з карате, традиційного японського бойового мистецтва, в якому акцент робиться на ударні техніки, такі як удари руками, ногами і колінами. Наприклад, «моментальний удар ногою вперед» — один із найпопулярніших і найефективніших рухів у карате, який можна використовувати як для нападу, так і для захисту. Карате ідеально підходить для дітей, які хочуть покращити свою фізичну форму, рівновагу та координацію, а також навчитися самообороні.


Дзюдо


Ще одне популярне японське бойове мистецтво. Тут основна увага приділяється прийомам захоплення та кидків. Дзюдо вчить дітей, як використовувати імпульс супротивника, щоб скинути його на землю. Це бойове мистецтво особливо корисне для дітей маленького зросту, оскільки воно дозволяє їм використовувати силу противника у своїх інтересах.



Photo: Freepik


Тхеквондо


Корейське бойове мистецтво, яке приділяє більше уваги швидким та високим ударам, а також ударам із обертанням. Удар з розвороту та удар ногою назад – дві найпоширеніші техніки, що використовуються в тхеквондо. Це бойове мистецтво ідеально підходить для дітей, які хочуть покращити свою гнучкість, рівновагу та координацію, а також навчитися самообороні.


Читайте також: Спорт для всієї родини: прості пози йоги для дітей


Бразильське джиу-джитсу


Це бойове мистецтво фокусується на техніці бою в партері. Бразильське джиу-джитсу вчить дітей, як контролювати рухи противника і застосовувати болючі прийоми, не завдаючи шкоди. Це ідеальне бойове мистецтво для дітей, зацікавлених у змаганнях, оскільки це популярний вид спорту в змішаних єдиноборствах.


Бокс


Бойовий вид спорту, який був популярний упродовж століть і відомий використанням ударів руками, роботою ніг та захисними прийомами. Бокс може бути відмінним варіантом для дітей, оскільки вчить таких важливих навичок, як координація, рівновага та спритність. Бокс також може дати дітям важливі життєві навички, такі як дисципліна, зосередженість та наполегливість.



Photo: Freepik


Кунг фу


Китайське бойове мистецтво, відоме своїми акробатичними рухами та швидкими ударами. Кунг-фу вчить дітей, як використовувати все своє тіло для створення сили та як використовувати рухи супротивника проти нього самого. На додаток до самооборони, кунг-фу також робить упор на розумову дисципліну та розвиток характеру.


Айкідо


Це японське бойове мистецтво, яке славиться больовими прийомами і кидками, що допомагають утихомирити нападника, не завдаючи серйозних травм. Айкідо вчить дітей, як перенаправляти енергію супротивника, та використовувати рухи свого тіла для отримання контролю. Айкідо також відоме тим, що сприяє гармонії та мирному вирішенню конфліктів.


При виборі програми бойових мистецтв чи самооборони важливо враховувати особистість, вік та фізичні можливості дитини. Добре, якщо вам вдасться знайти хорошого тренера, який може забезпечити безпечне та сприятливе середовище навчання. Батьки можуть попросити рекомендації у друзів та сім'ї або прочитати відгуки в Інтернеті. Також можете знайти школи, які пропонують безкоштовний пробний урок, щоб ваша дитина могла випробувати програму, перш ніж братися за неї.


Вам може бути корисною наша стаття: Фізичний розвиток дитини до 5 років: особливості та рекомендації






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук