Топ-7 правил безпеки, яким потрібно навчити дитину


Опубліковано 10 Березень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Топ-7 правил безпеки, яким потрібно навчити дитину


Топ-7 правил безпеки, яким потрібно навчити дитину

Photo: Freepik


Батьківський пріоритет номер один — захист наших дітей від різноманітних небезпек. Однак неможливо завжди бути поряд з ними, тому вкрай важливо навчити їх правилам безпеки та стратегіям, які допоможуть уберегти себе.

Є багато важливих уроків, які кожна дитина повинна засвоїти. У цій статті «Діти в місті» зібрали 7 важливих правил безпеки, яким необхідно навчити ваших дітей.


Пропозиції від незнайомців

Навчіть дитину ніколи не приймати нічого від незнайомців, навіть якщо вони здаються доброзичливими або заслуговують довіри. Нехай діти завжди запитують дозволу у дорослого, якому довіряють, перш ніж приймати щось від когось, кого не знають та бачать вперше. Важливо, щоб ваша дитина ніколи не залишала громадське місце з кимось, кого вона не знає, навіть якщо ця особа стверджує, що є другом або членом сім’ї.


Тримайте близьких в курсі

Заохочуйте дитину завжди розповідати комусь, куди вона йде і коли планує повернутися. Це можуть бути батьки, вчителі чи інші дорослі, яким вони довіряють. Пояснюйте дитині, що не можна йти в якесь невідоме місце, не повідомивши про це близьких.



Photo: Freepik


Слідкуйте за оточенням

Навчіть дитину завжди стежити за оточенням і уникати ізольованих або незнайомих місць. Якщо вони відчувають себе небезпечно або некомфортно, вони повинні негайно залишити це місце.


Кібербезпека

Навчайте дитину бути обережною під час використання Інтернету та соціальних мереж. Діти ніколи не повинні ділитися особистою інформацією в Інтернеті або погоджуватися на зустрічі з кимось, з ким вони спілкувалися лише в мережі. Також не варто ділитися своїми приватними фото.


Вам може бути цікавою наша стаття: TikTok та Snapchat: що потрібно знати батькам про молодіжні соцмережі


Безпека на дорозі

Важливо також навчати дитину завжди бути обережною та пильною на дорозі. Їм слід дивитися в обидві сторони, перш ніж переходити вулицю, і завжди використовувати пішохідні переходи та сигнали світлофора. Навчіть їх ходити тротуаром, а якщо тротуару немає, йти назустріч транспорту.


Читайте також:


Захисне спорядження

Незалежно від того, займається ваша дитина спортом чи катається на велосипеді, переконайтеся, що вона носить відповідне захисне спорядження. Наприклад, шоломи чи щитки. Захищати себе від травм – дуже важлива навичка для дітей, які постійно потрапляють в пригоди.



Photo: Freepik


Безпека під час військових дій

Ваша дитина має знати про всі заходи безпеки, яких вживають у військовий час. Вона має триматися подалі від небезпечних територій та знати, як уникати вибухових пристроїв і що робити, якщо натрапляєш на них. Розповідайте, що в критичних ситуаціях важливо слухати вказівки органів влади, таких як поліція чи військовослужбовці. Також складіть план дій у разі надзвичайної ситуації.


Вам може знадобитися наша стаття: Питання безпеки: як поводитися з вибухонебезпечними предметами


Не забувайте регулярно закріплювати ці правила та будьте готові поговорити зі своєю дитиною про будь-які проблеми з безпекою, які вона може мати.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук