Вивчаємо українську абетку: мобільний додаток АБВляндія для дітей


Опубліковано 10 Березень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Львів >  Освіта >  Вивчаємо українську абетку: мобільний додаток АБВляндія для дітей


Вивчаємо українську абетку: мобільний додаток АБВляндія для дітей

Photo: abclandia.huspi.com


Знати рідну мову - життєво необхідно для кожного, вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь та дозволяє передавати їх нащадкам. Мова - це історія народу, його світогляд, вона визначає свідомість, творить людину, культуру, історію. Тому так важливо прищеплювати любов до мови у малечі. Найкраще це виходить у вигляді гри та інтерактиву. Саме з одним з таких мобільних додатків хочемо вас сьогодні познайомити.


"Перед створенням ми переглянули десятки подібних мобільних додатків на європейських та американському ринках, консультувалися з психологами та педагогами. А головне – використали в розробці результати опитування самих батьків, тому гордо можемо декларувати, що цей додаток створений Батьками для Дітей" - діляться розробники мобільного додатку АБВляндія.


Цікаво, що перші макети додатку розроблені в пастельних, м’яких кольорах, але після всіх проведених пошуків стало зрозуміло, що пастель, то для дорослих, а щоб подобалось найменшим, потрібно бути яскравим та контрасним. І саме з цього місця додаток перетворився на вертеп різних яскравих кольорів, що досить складно сприймати дорослим, але саме так найкраще запамятовується дітям.


Ідея продукту з’явилась в HUSPI ще декілька років тому, а працювати над нею ми почали задовго до повномасштабного вторгнення 2022. Війна на той час вже тривала, хоч тоді вона, ще не заглядала в наші вікна, все ж, головною причиною стали ми самі – молоді батьки, що хотіли мати для дітей сучасні інструменти навчання, саме українською мовою.


Video: abclandia.huspi.com


Наразі вивчення букв в додатку побудовано таким чином: весь алфавіт поділений на спеціальні групи -> дзвінкі, глухі, шиплячі і так далі. Ця методика не нова і взята за основу в багатьох закладах і в цілому, і на даний момент рекомендує себе найкраще. Але, все одно, всі літери розташовані в алфавітному порядку, що має запам’ятовуватися, як візуальна картинка, бо алфавіт є алфавіт і в ньому порядок.


Особливо хочется відмітити звучання додатку - він буде говорити з вашим малюком віршами українських письменниць. Тож вчіться з насолодою, в добрий путь!


Це наш первісток і маємо надію, що ще будемо довго радувати вас новими навчальними застосунками, все більше наповнюючи простір якісним українським контентом.



АБВляндію можна скачати для iOS та Android:







Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук