Прості та веселі косметичні процедури, яким можна навчити дітей


Опубліковано 17 Лютий 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Прості та веселі косметичні процедури, яким можна навчити дітей


Прості та веселі косметичні процедури, яким можна навчити дітей

Photo: Freepik


Як батьки, ми хочемо донести до наших дітей важливість догляду за своїм тілом, зокрема волоссям, шкірою, нігтями тощо. Але догляд часто може здаватись дітям клопотом, і їм це може не подобатися. На щастя, є багато простих і веселих косметичних процедур, які ви можете робити зі своїми дітьми, щоб зробити догляд веселим і приємним.

«Діти в місті» зібрали кілька простих і цікавих косметичних процедур для дітей, які можуть навчити їх важливості догляду за собою.


Маски для обличчя своїми руками


Готувати з дітьми домашні маски для обличчя — це веселе й просте заняття, яке також допоможе доглядати за їхньою шкірою. Ви можете використовувати інгредієнти зі своєї кухні, такі як банан, йогурт і пластівці, щоб зробити натуральну живильну маску, яка зробить шкіру вашої дитини м’якою та гладкою.


Інгредієнти:

  • 1/2 стиглого банана,
  • 1 столова ложка натурального йогурту,
  • 1 чайна ложка вівсяних пластівців,
  • 1 чайна ложка кокосової олії.

Інструкції:

  1. Розімніть банан в мисці виделкою, поки він не стане однорідним.
  2. Додайте йогурт, вівсяні пластівці та кокосове масло в миску та добре перемішайте.
  3. Нанесіть маску на обличчя дитини, уникаючи області навколо очей.
  4. Залиште маску на 10-15 хвилин, після чого змийте теплою водою і промокніть рушником.

Банан містить вітаміни та мінерали, а йогурт – молочну кислоту, яка допомагає м’яко відлущувати шкіру. Вівсянка заспокоює та допомагає вбирати надлишок жиру, а кокосова олія забезпечує зволоження. Ця маска ніжна та живильна для ніжної дитячої шкіри.



Photo: Freepik


Вечірка лаку для нігтів


Діти люблять фарбувати нігті, і це чудовий спосіб навчити їх доглядати за нігтями. Влаштуйте разом з дітьми вечірку з лаком і дозвольте їм вибрати свої улюблені кольори. Обов’язково заздалегідь навчіть їх правильно підпилювати нігті та заохочуйте використовувати базове покриття для захисту нігтів.


Читайте також: Топ-7 правил виховання дівчинки


Лікування волосся


Догляд за волоссям є невід’ємною частиною догляду за собою. Особливо це важливо для дівчат, які полюбляють довге волосся. Разом з дітьми ви можете зробити маску для волосся з натуральними інгредієнтами, такими як оливкова олія та авокадо, щоб допомогти живити та зволожувати волосся. Або ви можете навчити їх правильно розчісувати волосся, щоб уникнути сплутування та ламкості.


Інгредієнти:

  • 1 стиглий авокадо,
  • 1 столова ложка меду,
  • 1 столова ложка оливкової олії.

Інструкції:

  1. Розімніть авокадо в невеликій мисці, поки воно не стане однорідним і кремовим.
  2. Додайте в миску мед і оливкову олію, перемішайте.
  3. Нехай дитина вимиє волосся шампунем і висушить його рушником.
  4. Чистими пальцями або щіткою нанесіть маску на волосся, зосереджуючись на кінчиках, уникаючи шкіри голови.
  5. Через 20-30 хвилин змийте маску теплою водою і помийте волосся шампунем, як зазвичай.



Photo: Freepik


Пінна ванна


Розслаблююча та весела пінна ванна — чудовий спосіб навчити дітей правильних гігієнічних звичок. Використовуйте морську та магнієву сіль для ванни. Вона підходить всім, знімає втому, підвищену активність та дозволяє розслабитися. Обов’язково використовуйте ніжні та натуральні засоби для купання, які не подразнюють шкіру, і заохочуйте дітей митися за допомогою мочалки або губки. Ви також можете зробити купання веселим, додавши кілька іграшок або ввімкнувши музику.


Spa для ніг


Навчіть своїх дітей важливості догляду за своїми ногами, створивши міні-спа для ніг. Замочіть їхні ноги в теплій воді з додаванням спеціальної солі та ефірних олій і за допомогою пемзи видаліть мертву шкіру. Завершіть масажем ніг і нанесіть трохи лосьйону, щоб ноги були м’якими та гладкими.


Навчання дітей догляду за собою може бути веселим і приємним заняттям. Такий інтерактивний досвід допоможе сформувати гарні звички, які принесуть їм користь на довгі роки.


Вам може сподобатися наша стаття: Як прищепити дитині корисні харчові звички: практичні поради






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук