Щоденні прогулянки, шкільні ліги та інші новини освіти Львова


Опубліковано 09 Лютий 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Львів >  Освіта >  Щоденні прогулянки, шкільні ліги та інші новини освіти Львова


Щоденні прогулянки, шкільні ліги та інші новини освіти Львова

Photo: Freepik


Львів по-новому підходить до освіти з реалізацією нових проєктів. Різноманітні ініціативи покликані покращити освіту дітей та дорослих, зробивши її більш ефективною в такий непростий час.

«Діти в місті» зібрали головні новини освіти Львова, які будуть вам цікаві.


Гайда на прогулянку!


Управління освіти Львова започаткувало нову ініціативу «Гайда на прогулянку», яка має на меті залучити учнів молодших класів львівських шкіл до щоденної прогулянки в рамках навчального досвіду. Ці прогулянки відбуватимуться незалежно від погодних умов.

Голова управління Андрій Закалюк закликав керівництво шкіл підтримати цей проект та внести необхідні корективи в розклад, а батьків – забезпечити своїх дітей належним спорядженням – парасольками, теплим одягом, взуттям. Він зазначив, що всім подобається подібний підхід, який практикують за кордоном, тому сміливо можна впроваджувати це і в Україні.



Photo: Freepik


Шкільні ліги


Незабаром львівські школи матимуть можливість брати участь у шкільних лігах, які охоплюватимуть такі види спорту, як міні-футбол, баскетбол та волейбол.

Про це також повідомив начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

Ліги будуть організовані у співпраці зі спортивною адміністрацією. Кваліфікаційні ігри розпочнуться у лютому і пройдуть спочатку на районному рівні, а потім – на міському рівні. Окрім спортивних ліг, будуть також доступні інтелектуальні змагання для студентів, які віддають перевагу випробовуванням зі знаннями, а не з фізичною силою.


Зверніть увагу на каталог приватних садочків Львова


Професійні курси для людей з інвалідністю


Львівські школи у партнерстві з благодійниками запускають програму безкоштовного професійного навчання осіб з інвалідністю, яку вони отримали під час війни. Після закінчення цих курсів учасники отримають навички, необхідні для гарантованого працевлаштування.

Ця ініціатива реалізується в рамках Програми ООН з реконструкції та розбудови миру і спрямована на підтримку людей з інвалідністю в отриманні цінних професій та працевлаштуванні на Львівщині.

Організатори запрошують зацікавлених осіб взяти участь в опитуванні, яке буде використано для визначення змісту майбутніх курсів.


У разі виникнення запитань звертайтесь за телефоном: (032) 276 45 63.


Зверніть увагу на нашу добірку: ІТ курси та STEM освіта для дітей у Львові 2022


Нові школа і садочок Під Голоском



Photo: Візуалізація проєкту Guess Line Architects


Виконавчий комітет Львівської міської ради надав ЛКП «Рембуд» необхідні погодження для будівництва навчально-виховного комплексу в районі Під Голоском. Цей НВК включатиме школу та дитсадок і буде комунальним. Проєкт цього комплексу обирали за результатами Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу. Його розроблятиме львівське архітектурне бюро Guess Line Architects.

Оскільки мікрорайон продовжує активно розвиватися, пріоритетним напрямком розвитку інфраструктури міста визначено будівництво навчальних закладів.

Школа розрахована на 18 класних кімнат і 450 учнів, а дитсадок розрахований на 70 місць. У комплексі також буде спортивна зона з різними ігровими майданчиками, басейном і навісом, які будуть відокремлені від решти підземних приміщень і відповідатимуть усім нормам безпеки, включаючи опалення, санвузли, раковини та кілька виходів.

Навчальний комплекс буде розташований біля парку, а спортивні майданчики будуть доступні для загального користування в позаурочний час. Простора зона відпочинку перед школою також слугуватиме комфортним громадським простором для громади.

Корпус дошкільного закладу буде розділений на два блоки: один для дітей, а інший для адміністративних потреб. Відкрита територія комплексу спроектована так, щоб вона нагадувала мініатюрне містечко з веселими перешкодами, містками та іншими атракціонами для дітей.


Зверніть увагу на каталог приватних шкіл Львова


Читайте також: Новини освіти: НМТ, вступ 2023 та ноутбуки для вчителів






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук