Яким мусить бути дитячий самокат


Опубліковано 20 Червень 2022 о 15:00

Блог Діти в місті Львів >  Оглядові статті >  Яким мусить бути дитячий самокат


Яким мусить бути дитячий самокат

Photo: Алло


Малечі важливо рости фізично активними, від цього залежить їхній розвиток. Ідеальним способом розважитися, тренуватися та подорожувати для дітей від двох років у Львові стає дитячий самокат. Хвилюючись за безпеку, батьки починають шукати відповіді на питання: яким він має бути? Пропонуємо дізнатися її зі статті.


Призначення дитячого самоката


Цей засіб мусить не лише використовуватися для пересування, а також щоб:

  1. Формувати впевненість дитини та розвивати моторику.
  2. Застосовуватися для активного відпочинку та фізичних вправ.
  3. Підготувати до їзди на велосипеді.


Самокат має бути безпечним засобом для дитини. З правильно підібраними параметрами кожне тренування мусить ставати щоразу успішнішим.


Якою має бути кількість коліс


Це питання турбує багатьох батьків. За ознакою кількості виділяють:

  1. Два передніх та 1 заднє з поворотним кермовим керуванням. На цій моделі легше їздити дуже маленьким райдерам (2–5 років), тому що самокат виконує половину роботи з балансування.
  2. Двоколісні. Вимагають більше навичок балансування, для цього потрібно підтримувати мінімальну швидкість. Такі моделі потрібні старшим дітям ― від 5 років.


Матеріали виготовлення безпосередньо впливають на вагу засобу пересування. Зазвичай це пластик, алюміній або сталь.


Більшість триколісних самокатів із пластиковим корпусом на сайті Allo у Львові можуть перевозити водія вагою від 35 до 50 кг.


Є кілька моделей, виготовлених з алюмінію, які спроможні витримати до 100 кг. На них дозволено кататися як дорослим, так і дітям.


Кількість коліс мусить зменшуватися зі збільшенням віку дитини. Проте не поспішайте із заміною, спершу малюк має навчитись балансувати.


Яким мусить бути розмір


На це рішення впливають габарити тіла дитини та фізичні можливості. Маленькі колісні скутери не всі призначені для дітей. Тому перед покупкою вивчіть характеристики моделі.

Великі колісні самокати вимагають більше зусиль, щоб штовхати й керувати, гальмувати до зупинки доводиться довше. Тому дуже маленьким дітям їздити на них складніше.


Тренованим підліткам можна купити електричний самокат у Львові, він розвиває більшу швидкість, тому варто подумати про шолом, наколінники, налокітники.


Якою має бути безпека


Для дитини, надійніше їздити на самокаті, ручки якого нижче, ніж шия. Якщо кермо розташоване вище, існує велика ймовірність того, що воно спричинить травму обличчя або верхньої частини тулуба.

Якщо дитина їздить на самокаті з щоглою, що регулюється по висоті, тримайте ручки нижче шиї. Хорошим орієнтиром для зміни керма є відстань від живота до ліктя. Це стосується як дітей, так і дорослих.

Якщо ви сумніваєтеся, виберіть меншу модель, оскільки нею, як правило, легше керувати, а згодом придбайте більший. Який би спосіб ви не вибрали, пам’ятайте, що самокат мусить приносити задоволення дитині, тому не хвилюйтесь через дрібниці.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук