Новини освіти у Львові: робота дитячих садочків та шкіл


Опубліковано 31 Травень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Львів >  Освіта >  Новини освіти у Львові: робота дитячих садочків та шкіл


Новини освіти у Львові: робота дитячих садочків та шкіл

Photo: Freepik


На початку червня у Львові планують відкрити ще 25 дитячих садочків. Заклади працюватимуть у режимі чергових груп, тому потрапити туди зможуть далеко не всі діти.


Дитячі садочки


Зазначається, що до роботи повернулися ті дитячі садки, які мають укриття. Раніше один дитячий садочок відвідувало близько 200-300 осіб, а зараз до однієї групи беруть лише 12 дітей.

В управлінні освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради наголосили, що пріоритет надається тим дітям, обоє батьків яких працюють та можуть підтвердити це документально. Якщо залишилися вільні місця, то беруть дітей, у яких хтось один з батьків працює.


Можете скористатися нашим каталогом з приватними дитсадками Львова.


Крім цього, у Львові розпочинається електронне зарахування дітей до дитячих садочків. Втім, почати відвідувати садочки діти зможуть не раніше вересня.

З 1 по 10 червня батьки, діти яких будуть зараховані відповідно до електронної реєстрації, отримають sms-повідомлення про зарахування. Після цього упродовж 30 робочих днів батьки повинні подати перелік документів до дитячого садка або увійти у свій електронний кабінет та подати документи онлайн, прикріплюючи туди файли.


Необхідні документи:

  • заява,
  • заява-згода дотримання карантинних вимог,
  • копія свідоцтва про народження,
  • медична довідка від сімейного лікаря.


Варто зазначити, що влітку у Львові будуть працювати літні табори для дітей. «Діти в місті» зібрали їх в одному каталозі.


Відновлення роботи шкіл


У планах влади з 1 вересня відновити очне навчання в школах. Працюватимуть лише ті навчальні заклади, в яких є бомбосховища. Заступник міністра освіти Андрій Вітренко наголосив, що відновлення навчання залежатиме від безпекової ситуації.

На даний момент Міносвіти проводить аудит шкіл, який дозволить перевірити укриття та все необхідне для безпеки дітей та працівників закладів.


Вам може стати в нагоді наш матеріал: Підготовка до школи у Львові 2022: навчальні курси та програми






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук