Ігри, які допомагають заспокоїти дітей


Опубліковано 25 Травень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Ігри, які допомагають заспокоїти дітей


Ігри, які допомагають заспокоїти дітей

Photo: Freepik


Під час сигналу тривоги або обстрілів найтяжче найменшим дітям, яким досить важко пояснити, що відбувається. Дитячі психологи радять використовувати різноманітні способи, які допоможуть відволікти дитину. Якщо під рукою немає планшету чи телефону, цей перелік ігор стане вам в нагоді.

«Діти в місті» публікують поради психолога та арт-терапевта Наталії Заводян, які будуть актуальні для дітей 3-6 років. Втім, в деякі ігри не відмовляться пограти і старші діти.


Що спільного?

Називайте пари предметів, пропонуючи дитині знайти в них щось спільне. Наприклад: «Що спільного у кози та корови або кульбабки і сонечка?».


З чого складається предмет?

Запропонуйте розібрати якісь предмети на дрібні деталі. Наприклад, назвати кожну складову стільця або будинку.


Читайте також: Ігри на антикрихкість для дітей: як підтримати дитину в непростий час


Що зайве?

Називайте схожі предмети, після чого пропонуйте дитині знайти у цій компанії «самозванця». Наприклад: «Кішка, собака, помідор, качка».



Photo: Freepik


Що було раніше?

Поміркуйте з дитиною над тим, чим раніше був той чи інший предмет або явище. Наприклад, чим раніше було печиво або калюжа у дворі.


Шукаємо супер-силу

По черзі вишукуйте та називайте свої супер-сили – щось таке, що вмієте робити тільки ви. Наприклад, мама найкраще готує борщ, а син швидше за всіх складає конструктор.


Що буде, якщо…?

Пофантазуйте над уявними та реальними ситуаціями. Це добре допомагає розвивати причинно-наслідкові зв’язки та уяву. Наприклад, «Що станеться, якщо люди перестануть посміхатися?» або «Навіщо люди носять одяг?».


Порівнюємо предмети навколо

Ця гра може бути безкінечною, адже порівнювати можна абсолютно все. Що вище, ближче, швидше, краще тощо. Обирайте та грайте.



Photo: Freepik


Загадайки

Оберіть якийсь предмет, який є в кімнаті та запропонуйте дитині відгадати, який саме. Відгадувати можна, задаючи питання про цей предмет.


Складаємо історії

Зі стресовими ситуаціями добре допомагають боротися мрії та думки про світле майбутнє. Спробуйте разом з дитиною скласти історію про майбутню мандрівку або зустріч з татом. Також можна скласти історію, яка буде стосуватися вигаданого персонажа.


Плескалка

По черзі називайте по п’ять предметів з однієї групи. Щоразу, як називаєте їх, плескайте у долоні. Це може бути п’ять фруктів та овочів, п’ять іграшок або жіночих імен.


Вам також може знадобитися наша стаття: Цікаві вікторини для дітей: тренуємо мозок та пам'ять






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук