Коли у львівських школах завершується навчальний рік


Опубліковано 12 Травень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Львів >  Освіта >  Коли у львівських школах завершується навчальний рік


Коли у львівських школах завершується навчальний рік

Photo: depositphotos.com


Згідно з наказом МОН України, школам в умовах війни рекомендують самостійно визначити дату завершення. Тож навчальний рік 2021-2022 у школярів Львівської області завершиться по-різному. Цьогоріч більшість львівських учнів навчатимуться ще й у червні.


Про оцінювання школярів за підсумками навчального року, НМТ та умови зарахування до першого класу ми писали у статті.


Згідно рекомендацій Міністерства освіти та науки України від 1 квітня 2022 року навчальні заклади мають самостійно визначити день завершення освітнього процесу. А також забезпечити виконання освітніх та навчальних програм, навчального плану через ущільнення навчального матеріалу, організацію самостійної навчальної діяльності учнів, додаткові консультацій із використанням технологій дистанційного навчання.

За основу беруть виконання освітніх і навчальних програм. Водночас кількість відпрацьованих днів – 175, як передбачає закон, можна не витримувати, але, головне, щоби навчальна програма була виконана.


За інформацією територіальних громад на Львівщині, кожна школа вже зробила свої розрахунки. Так, є різні дати – у діапазоні від 1 до 20 червня, проте основна частина навчальних закладів буде закінчувати 2021/2022 рік 10-15 червня.


Photo: Львівська мерія, Галицький район

Photo: Львівська мерія, Франківський район

Photo: Львівська мерія, Сихівський район

Photo: Львівська мерія, Личаківський район

Photo: Львівська мерія, Шевченківський район

Photo: Львівська мерія, Залізничний район







Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук