Безоплатна медична допомога за кордоном


Опубліковано 02 Травень 2022 о 11:00

Блог Діти в місті Львів >  Безоплатна медична допомога за кордоном


Безоплатна медична допомога за кордоном

Photo: Freepik


Згідно з даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, станом на кінець квітня за межі України виїхало майже 5,5 млн громадян. Більшість з них залишилися у країнах Європи, де їм надали тимчасовий захист.


Безкоштовна медична допомога


Одним з важливих питань, які турбують мам, які виїхали за кордон, є медична допомога. Адже від хвороб та надзвичайних ситуацій не застрахований ніхто. В українському МОЗ надали перелік ресурсів, де можна знайти всю необхідну інформацію.


Вся необхідна інформація щодо безоплатного медичного обслуговування в європейських країнах, які прихистили найбільше українців є на сайті МОЗ.


Тут українці можуть отримати інформацію про те, як отримати меддопомогу в Польщі, Словаччині, Німеччині, Франції, Чехії, Румунії, Словенії та Молдові. У відомстві обіцяють оновлювати та доповнювати інформацію.


Вакцинація


Раніше у МОЗ повідомляли, що щеплення, які були зроблені за кордоном, будуть дійсними після повернення до України. Усім, хто перебуває за межами країни і планує робити рутинні щеплення, рекомендовано дотримуватися календаря імунізації країни перебування.

Українці матимуть змогу зробити всі необхідні щеплення, звернувшись до медичного закладу. Для цього на сайті необхідно обрати країну вашого перебування та подивитися, які щеплення обов’язкові для цього регіону.

Не менш важливою є необхідність підтвердити ті щеплення, які вже були зроблені в Україні. Більшість щеплень обов’язкові для відвідування дитячих садочків та шкіл. Міністерство охорони здоров’я спільно з Центром громадського здоров‘я розробило рекомендації щодо отримання даних про проведену вакцинацію.


Підтвердити статус щеплень можна завдяки записам в первинній обліковій документації:

  • «Історії розвитку дитини» (форма № 112/о)
  • «Карті профілактичних щеплень» (форма № 063/о)
  • «Медичній карті амбулаторного хворого» (форма № 025/о);
  • Електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ)
  • Міжнародному свідоцтві про вакцинацію
  • Довідці про проведені щеплення
  • Інших медичних документах, що містять відомості про проведені щеплення.



Photo: МОЗ


Photo: МОЗ


Читайте також: Планова вакцинація дітей: де можна отримати щеплення

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук