Користь дитячого ортопедичного взуття


Опубліковано 10 Лютий 2022 о 16:30

Блог Діти в місті Львів >  Здоров'я та спорт >  Користь дитячого ортопедичного взуття


Користь дитячого ортопедичного взуття

Photo: Ortomedica.ua


Чи потрібне дитині ортопедичне взуття? Цим питанням задається більшість батьків. Сьогодні ми докладно розглянемо цю тему та з'ясуємо основні переваги та недоліки дитячого взуття. Якщо трохи заглибитися в анатомію, можна відзначити, що стопа є областю, яка має арочний вигин з опорою на зону п'яти і плюсневу кістку. У процесі руху на ноги покладаються навантаження, при яких ступні виконують функцію амортизації. Пік формування стопи в дітей посідає на вік 4-5 років і триває аж до двадцяти років. У цей період важливо забезпечити стопам необхідну підтримку, яка запобігає появі таких патологій, як: плоскостопість, вальгусна деформація, порушення роботи суглобів та інші.


У цьому допоможе взуття ортопедичне дитяче - спеціальні вироби, які мають анатомічну форму і чудово справляються з профілактикою та лікуванням широкого спектра захворювань опорно-рухового апарату.


Користь дитячого ортопедичного взуття


Ортопедичне взуття не тільки забезпечує правильне положення ступнів під час ходьби, а й сприяє правильному розвитку всього опорно-рухового апарату дитини. При ходьбі в ортопедичному взутті знижується ударне навантаження на хребет та суглоби, а наявність ортопедичної устілки надає профілактику плоскостопості. У багатьох моделях дитячого ортопедичного взуття є спеціальний підбор Томаса, який попереджає завалювання стопи всередину, а також жорсткий задник, який надає стабілізацію гомілковостопних суглобів.


Також дитяче ортопедичне взуття:

  • покращує поставу;
  • налагоджує кровообіг;
  • виключає утворення мозолів;
  • не викликає подразнення шкіри та неприємних запахів;
  • перешкоджає запотіванню ніг;
  • практичне у довгостроковому застосуванні;
  • виготовляється з гіпоалергенних матеріалів;
  • підвищує фізичну витривалість дитини.


Ортопедичне взуття - це найкращий засіб при боротьбі з плоскостопістю, клишоногістю і різними деформаціями нижніх кінцівок. Воно налагоджує правильну біомеханічну роботу суглобів і наводить хребет у природне становище. Великий асортимент дитячого взуття представлений у мережі магазинів Медтехніка Ортомедіка. Наші фахівці допоможуть вам підібрати відповідну модель та проконсультують вас з будь-яких питань.


На що звертати увагу під час вибору?



Photo: Ortomedica.ua


Перш ніж купити дитяче ортопедичне взуття, рекомендуємо вам відвідати дитячого лікаря-ортопеда. Фахівець повинен оцінити поточну ситуацію, провести діагностику та порекомендувати той чи інший тип взуття. Дитяче взуття ортопедичне може бути профілактичним або лікувальним. Можливо, у вашому випадку знадобляться індивідуальні ортопедичні устілки. Правильно підібране взуття забезпечує відмінний лікувально-профілактичний ефект та сприяє правильному та гармонійному розвитку тіла.


Якщо ви вирішили купити дитяче ортопедичне взуття для профілактики, звертайте увагу на такі параметри:

  1. Тип взуття та сезонність.
  2. Спосіб фіксуючих застібок.
  3. Матеріали зовнішнього покриття та внутрішнього.
  4. Який тип ортопедичної устілки використовується у конкретній моделі взуття.
  5. Висота підборів (форма підборів).


При підборі взуття для дитини дуже важливо враховувати показання та призначення. Дитячі моделі відрізняються м'якою та гнучкою підошвою, зручним та широким носком, гіпоалергенними матеріалами та зручною системою фіксації взуття на нозі.


Де замовити дитяче ортопедичне взуття?


Ви можете купити дитяче ортопедичне взуття в мережі магазинів професійних ортопедичних товарів Медтехніка Ортомедіка або замовити в інтернет-магазині ortomedica.ua. Також у будь-якому з роздрібних магазинів ви можете абсолютно безкоштовно перевіритись на плоскостопість. Продавці-консультанти з радістю індивідуально проконсультують вас з будь-яких питань та допоможуть вибрати дитяче ортопедичне взуття правильно. При оформленні інтернет-замовлення ви можете звернутися до гарячої лінії нашої компанії, де кваліфіковані оператори допоможуть вирішити будь-яку вашу проблему.

 
 
 *матеріал розміщений на правах реклами





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук