Оригінальні ідеї для святкового столу: рецепти від зірок «Майстер Шеф»
Опубліковано 03 Січень 2022 о 10:00
Блог Діти в місті Львів > Оригінальні ідеї для святкового столу: рецепти від зірок «Майстер Шеф»
Photo: Freepik
Новорічно-різдвяні свята в Україні найчастіше асоціюються з багато накритим столом. Втім, щороку все більше українців відмовляються від жирної їжі та салатів з майонезом, віддаючи перевагу більш здоровій їжі. У Міністерстві охорони здоров'я України перед новорічними святами закликали запровадити нову традицію, приготувавши здорові страви до столу. Серед рекомендацій – відмова від копченостей та консервів, газованих напоїв та солодких десертів. Також рекомендується скоротити кількість салатів із майонезом на користь овочевих салатів.
«Діти в місті» зібрали рецепти від шеф-кухарів, відомих українцям з кулінарного шоу «Майстер шеф». У нашій добірці ви знайдете оригінальні та корисні страви, які прикрасять будь-який святковий стіл.
Салат з буряком та фетою від Ектора Хіменеса-Браво
Photo: https://www.instagram.com/hectorjimenezbravo
Вам знадобиться:
- 200 гр відвареного буряка,
- 100 гр фети,
- 150 гр апельсина,
- 50 гр волоського горіха,
- листя салату,
- 50 гр курячого бульйону.
Цей смачний салат замінить один із численних салатів із майонезом. Всі інгредієнти необхідно нарізати, а горіхи подрібнити. Ектор Хіменес-Браво радить збирати салат руками, а заправляти курячим бульйоном.
Оладки з ікрою від Володимира Ярославського
Photo: https://www.instagram.com/yaroslavskyi_vova
Вам знадобиться:
- червона ікра,
- 250 гр пюре гарбуза,
- 1 яйце,
- 140 гр муки,
- 10 гр порошку-розпушувача,
- 1 шт авокадо,
- 1 ст. л. оливкової олії,
- сіль, сік лимона та трохи петрушки - за смаком.
Гарбуз необхідно запекти і зробити з нього пюре, додавши до нього яйце і дрібку солі. Борошно змішуємо з розпушувачем, після чого поступово додаємо до пюре. Формуємо маленькі оладки та підсмажуємо на сковороді.
У цей час готуємо крем із авокадо. Збиваємо авокадо блендером і додаємо до нього столову ложку оливкової олії, сіль та лимонний сік. Крем повинен вийти трохи кислим.
Збираємо закуску, намазуючи крем на оладки, а зверху викладаючи ікру.
Читайте також: Новорічне меню, яке можна приготувати з дітьми
Запечений лосось із соусом сабайон від Євгена Клопотенка
Photo: https://www.instagram.com/klopotenko
Вам знадобиться:
- 500 гр філе лосося,
- сік лимона,
- 100 мл шампанського,
- 2 жовтки,
- сіль за смаком.
Лосося необхідно полити лимонним соком і відправити до духовки на 10 хвилин. Тим часом на паровій лазні слід приготувати соус. Ігристе змішуємо з сіллю та двома збитими жовтками. Збиваємо масу на вогні, поки вона не побіліє і не загусне. Соусом поливаємо рибу та відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.
Кокосове печиво від Лізи Глинської
Photo: https://www.instagram.com/lizaglinskaya
Вам знадобиться:
- 200 гр кокосової стружки,
- 60 гр білка (2 шт),
- 130 гр цукрової пудри,
- 110 гр яблучного пюре або яблука, натертого на дрібній тертці.
Яблуко необхідно запекти, після чого зробити з нього пюре. Якщо часу немає, можна натерти яблуко на дрібній тертці. З'єднуємо пюре з білком, після чого додаємо туди кокосову стружку і цукрову пудру. Вимішуємо тісто та формуємо невеликі конуси. Випікаємо печиво в духовці за температури 160-165 градусів близько 20-25 хвилин.
Читайте також: Новорічні десерти: топ-корисних та смачних солодощів для дітей