Топ-5 рецептів зігріваючих напоїв


Опубліковано 20 Грудень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Оглядові статті >  Топ-5 рецептів зігріваючих напоїв


Топ-5 рецептів зігріваючих напоїв

Photo: Freepik


Так приємно зігрітися після зимової прогулянки вдома у сімейному колі. Пропонуємо приготувати смачні та корисні коктейлі, які вмить допоможуть забути про холод. "Діти у місті" зібрали топ рецептів зігрівальних напоїв для дітей та їхніх батьків.


Пряний ег-ног


Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 60 мл згущеного молока;
  • 4 жовтки;
  • 125 гр цукру;
  • щіпка гвоздики;
  • На око – меленої кориці, мускатного горіха, ванільного екстракту та збиті вершки.


Приготування:

З'єднати в каструлі молоко, згущене молоко, корицю, гвоздику - нагріти на невеликому вогні, але не до кипіння. Окремо в мисці збити жовтки з цукром і по ложці вливати туди отриману суміш. Масу перелити в каструлю, і залишити від трьох до п'яти хвилин на маленькому вогні до загусання, туди ж необхідно додати ванільний екстракт. Напій розлити склянками. Збиті вершки та мускатний горіх послужать чудовою прикрасою.



Photo: Freepik


Читайте також: Топ-5 напоїв із гарбуза для дітей


Смузі з банана та фініків


Інгредієнти:

  • 250 мл гарячої води;
  • 1 банан;
  • 3 фініки;
  • сік половини лимона;
  • На око - меленої кориці та екстракту ванілі.


Приготування:

Банан без шкірки нарізати шматочками, а фініки очистити від кісточок. У блендер скласти інгредієнти та налити води – все подрібнити і додати спеції. Перемішати продукти. Подавати гарячим.


Пряний чай-латте


Інгредієнти:

  • 2 ст. л. чорного чаю;
  • 750 мл води;
  • 625 мл молока;
  • 1-2 ст. л. цукру;
  • 2 штуки кардамону;
  • На око – гвоздики, сухого імбиру та дрібку мускатного горіха.


Приготування:

Дати чаю добре заваритися, перелити в каструлю і вилити молоко, висипати цукор і додати спеції. Зняти з плити, як тільки все закипить. Готовий чай відцідити. Напій готовий.


Зігріваючий фруктовий чай



Photo: Freepik


Інгредієнти:

  • 500 мл води;
  • По одному яблуку та апельсину;
  • 7 штук гвоздики;
  • 2 ч. л. чорного чаю;
  • 2 горошини запашного перцю;
  • По одній: паличці кориці та зірочці бадяна;
  • На смак мед.


Приготування:

З яблука та апельсина видалити кісточки, але не очищати, а разом зі шкіркою нарізати кубиками. Спеції додати в каструлю з водою і залишити на три хвилини. Потім висипати в суміш фрукти, залишити ще три хвилини, після чого висипати заварку. Накрити кришкою, знявши з плити. Дайте напою трохи постояти, а потім його процідіть, налийте в кухлі і додайте меду.


Шоколадно-банановий коктейль


Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 50 г темного шоколаду;
  • 1 банан;
  • На око - ванільного цукру та меленої кориці.


Приготування:

Нагрійте молоко та змішайте з цукром. Банан розбийте в блендері до пюре і висипте його в тепле молоко, продовжуючи нагрівати. Шматочки шоколаду треба розтопити, помішуючи в отриманій суміші з молоком та бананом. Однорідну масу зняти з плити, наповнити нею склянки та прикрасити корицею.


Бонусний рецепт імбирного чаю


Інгредієнти:

  • 2 скибочки імбиру;
  • 2 скибочки лимона;
  • 2 ст. л. зеленого чаю;
  • 1 шт. кардамону;
  • 2 бутони гвоздики;
  • 200 мл води.


Приготування:

У велику чашку насипати на дно зелений чай, зверху - імбир, лимон, гвоздику та кардамон. Залити гарячою водою, накрити кришкою та дати настоятися 20 хвилин. Після цього процідити, додати мед, і пити трохи нагрітим.


Читайте також: Імбирні новорічні пряники: топ-5 перевірених рецептів






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук