Топ-3 рецепти фаршированих булочок на сніданок


Опубліковано 22 Листопад 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Топ-3 рецепти фаршированих булочок на сніданок


Топ-3 рецепти фаршированих булочок на сніданок


Готувати сніданки можна разом з дітками. Головне правило — питайте у дитини, чим би вона хотіла сьогодні зайнятися на кухні, пропонуйте свої варіанти і з усмішкою допоможіть їй, якщо вона не дуже добре справляється. Дякуйте за допомогу. До речі, а ви пам’ятаєте свою першу страву? Чудово! Розкажіть про неї дитині.


Булочки з яйцем та шинкою



Інгредієнти:

  • вершкове масло — 50 г;
  • круглі здобні булочки з кунжутом — 5 шт;
  • яйця — 5 шт;
  • червоний болгарський перець — 2 шт;
  • шинка або відварена курка — 300 г;
  • твердий сир — 150 г;
  • фета — 100 г;
  • шпинат, зелена цибуля, петрушка;
  • сіль, перець.


Приготування:

Від кожної булочки відріжте верхівку і обережно витягніть м’якоть.

За допомогою силіконового пензлика змастіть кожну булочку всередині розтопленим вершковим маслом, посоліть і поперчіть.

Підготуйте всі інгредієнти. Натріть сир, наріжте помідори, шинку, перець, фету маленькими кубиками. Дрібно наріжте шпинат та зелень.

Змішайте в окремій тарілці порізаний болгарський перець, шинку, помідори, фету та шпинат.

Починайте фарширувати булочки, ретельно утрамбовуючи продукти у краї, залиште достатньо місця зверху для яйця.

Помістіть всі булочки на деко і на кожну розбийте одне яйце.

Поставте в розігріту духовку і випікайте 10–12 хвилин при температурі 180–200 °C, поки яйця зверху не почнуть запікатися.

Витягніть лист з духовки, присипте кожну булочку тертим сиром і поставте в духовку ще на кілька хвилин. Подавайте булочки, присипавши їх зеленню.


Булочки з картоплею



Інгредієнти:

  • вершкове масло — 50 г;
  • круглі булочки для сніданків — 5 шт;
  • перепелині яйця — 5 шт;
  • м’який козячий сир — 200 г;
  • помідори — 2 шт;
  • консервовані артишоки — 150 г;
  • картопля — 2–3 шт;
  • петрушка;
  • карамелізована цибуля (можна замінити свіжою зеленою).


Приготування:

Як і в першому рецепті, вам необхідно відрізати у булочок верхівку, витягнути м’якоть і змастити внутрішній простір вершковим маслом.

Попередньо відваріть картоплю та поріжте її кубиками. Також подрібніть помідори, м’який сир, консервовані артишоки, петрушку.

Приготуйте карамелізовану цибулю і додайте її в суміш.

Нафаршуйте булочки та залиште зверху простір для яйця.

Викладіть всі булочки на деко і в кожну розбийте 1 яйце.

Поставте в розігріту духовку і випікайте 10–12 хвилин при температурі 180–200 °C, поки приготуються яйця.


Читайте також: Топ ідей для сімейних сніданків


Булочки з моцареллою та пармезаном



Інгредієнти:

  • круглі здобні булочки або маленькі чіабатти — 5 шт;
  • вершкове масло — 50 г;
  • часник — 2 зубці;
  • помідори — 2 шт;
  • куряча грудка — 300 г;
  • пармезан — 200 г;
  • моцарелла — 200 г;
  • сіль, перець.


Приготування:

Підготуйте булочки як у рецептах 1–2.

Відваріть і подрібніть грудинку.

Також поріжте помідори, моцарелу. Натріть пармезан і роздавіть часник.

Нафаршуйте булочки сумішшю курки, моцарелли та помідорів з часником.

Викладіть всі булочки на лист і поставте в розігріту духовку.

Випікайте 10 хвилин при температурі 180–200 °C.

Дістаньте лист з духовки і щедро присипте кожну булочку тертим пармезаном. Поставте назад у духовку буквально на кілька хвилин.


Фото з відкритих джерел





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук