Не тільки зарядка: як допомогти дитині більше рухатися


Опубліковано 02 Листопад 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Не тільки зарядка: як допомогти дитині більше рухатися


Не тільки зарядка: як допомогти дитині більше рухатися

Photo: Freepik


Активний спосіб життя – запорука здоров'я та гарного настрою у будь-якому віці. Особливо він важливий для організму, що росте. З введенням карантину та дистанційного навчання діти все менше проводять часу в русі, і все більше – у гаджетах. Ранкові зарядки та вечірні прогулянки не завжди рятують ситуацію, тому необхідно перетворити фізичну активність на гарну звичку. «Діти у місті» зібрали кілька порад, які допоможуть боротися з малорухливим способом життя у дітей та підлітків.


Приклад перед очима


Найкращий спосіб зацікавити дитину фізичною активністю, займатися разом із нею. Подумайте, який вид спорту ви могли б освоїти всією родиною. Або введіть традицію обов'язкових вечірніх прогулянок. У вихідні дні всією сім'єю обирайте, як активно провести час. Спочатку це може бути складно, але згодом усі звикнуть до активного способу життя.


Ускладніть маршрути



Photo: Freepik


Щоб додати активність у повсякденне життя, почніть більше ходити. Користуйтеся сходами замість ліфта, прогулюйтеся щонайменше одну зупинку до того, як скористаєтеся транспортом. Вивчайте ваше місто, ведіть дітей на сусідні дитячі майданчики, разом досліджуйте нові райони. Якщо дитина вередує і відмовляється довго гуляти пішки, перетворюйте це на гру чи квест. Використовуйте таймер, крокометр та інші програми, які допоможуть зробити прогулянку цікавішою.


Дружіть сім'ями


Найкращий спосіб активно проводити час – знайти друзів зі схожими вподобаннями. Ще краще, якщо ваші діти будуть приблизно одного віку. Ви можете створити чат, в якому влаштовуватимете челенджі, будуватимете плани на вихідні дні, обмінюватиметеся досвідом і картинками, що мотивують. У челенджах можуть брати участь кілька сімей з дітьми, що перетворить їх на захопливу гру.


Читайте також: Фізичний розвиток дитини до 5 років: особливості та рекомендації


Домашні справи



Photo: Freepik


Залучайте дітей до справ по господарству. І самі заведіть звичку проводити прибирання весело та задерикувато. Включайте музику, влаштовуйте змагання на швидкість усунення пилу, складайте чек-лист завдань та вигадуйте цікаві заохочення за виконання.

Вибирайте активну відпустку

Віддавайте перевагу активному відпочинку. Замість пляжу завжди можна вибрати цікаві веломаршрути та сплави на байдарках. А взимку можна вирушити на гірськолижний курорт.


Веселіться і радійте


Вибирайте те, що подобається вам та вашим дітям. Подобається танцювати? Влаштовуйте домашню дискотеку. Дуже любите гуляти? Досліджуйте нові маршрути та подорожуйте. Подобаються командні ігри? Виділіть час та знайдіть собі команду однодумців.


Активний спосіб життя приносить задоволення, навіть якщо спочатку дається важко. Не дарма спортсмени не можуть уявити своє життя без тренувань. На формування звички потрібно трохи менше місяця. Тому, якщо зробити це сімейною метою, вже за місяць ви побачите, що стали активнішими та життєрадіснішими.


Вам стане у нагоді наша стаття: Яким спортом можна займатися з дітьми вдома






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук