Тримаємо себе у формі: яким спортом можна займатися з дітьми вдома


Опубліковано 26 Жовтень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Тримаємо себе у формі: яким спортом можна займатися з дітьми вдома


Тримаємо себе у формі: яким спортом можна займатися з дітьми вдома

Photo: Freepik


Карантин і погана погода не повинні бути перешкодою для занять спортом. Фізична активність неймовірно важлива для дітей у будь-якому віці, тому під час локдауну потрібно намагатися зберегти її на колишньому рівні. «Діти у місті» зібрали список спортивних активностей, якими можна зайнятися вдома всією родиною.


Бокс

Заняття боксом будуть корисні не лише для хлопчиків, а й для активних дівчаток. Бокс допомагає спрямувати енергію у правильне русло, скинувши на боксерську грушу всі негативні емоції. До того ж, бокс дуже енерговитратний спорт. Щоб займатися боксом вдома, знадобиться груша та боксерські рукавички. Також можна купити щит для ударів та займатися зі спаринг-партнером.



Photo: Freepik


Дартс

Ця гра буде особливо цікавою, якщо влаштувати сімейне змагання. Але, за бажання, в неї можна грати самостійно. Корисний дартс буде для тренування усного рахунку. Просто доручіть дитині підраховувати очки кожного гравця, який бере участь у турнірі.


Йога

Йога може стати чудовою альтернативою ранковій зарядці. Особливо якщо виконувати асани, які копіюють пози тварин. Запропонуйте дитині повторити пози жаби, собаки, тигра та інші. Це неодмінно захопить школяра. Варто відзначити, що йога не тільки позитивно впливає на розтяжку та суглоби, але також заспокоює нервову систему та гармонізує загальний стан. Спробуйте розпочати з коротких занять по 15 хвилин, а згодом поступово ускладнюйте тренування.


Читайте також: Ранкова зарядка для дітей: вправи для різного віку


Зумба

Це неймовірно енерговитратне та веселе заняття. Для того, щоб зайнятися зумбою вдома, знадобиться лише трохи вільного місця та гарний настрій. Зумба – танцювальна фітнес-програма на основі популярних латиноамериканських ритмів. Вона здатна за лічені хвилини підняти настрій вам та вашій дитині.



Photo: Freepik


Скелелазіння

Облаштувати вдома стіну для скелелазіння набагато простіше, ніж здається. Для цього необхідно вибрати стіну чи стійку дерев'яну поверхню. Прикручуємо до стіни спеціальні зачепи, і зона для занять готова.


Стретчінг

Вправи з розтяжки здатні знімати напругу та оздоровлювати суглоби. Також розтяжка позитивно впливає на м'язи. У дітей, як правило, справи з розтяжкою краще, ніж у дорослих. Залишається лише підтримувати її та регулярно тренуватися.


Скакалка

Цей спортивний снаряд настільки універсальний, що стане просто незамінним у холодні осінні дні. Як зазначають фахівці, стрибки через скакалку дуже корисні та ефективні. Скакалка допоможе підтягнутися, позбутися зайвих кілограмів, зміцнить серце та поставу.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Фізичний розвиток дитини до 5 років: особливості та рекомендації






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук