Сонні книжки: добірка казок, які допоможуть вкласти дитину спати


Опубліковано 04 Жовтень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Сонні книжки: добірка казок, які допоможуть вкласти дитину спати


Сонні книжки: добірка казок, які допоможуть вкласти дитину спати

Photo: Freepik


Чи доводилось вам бувати у такій ситуації: повіки усе солодше стуляються, помалу важчають і перестають відкриватись, але малюк спати аж ніяк не збирається. Звичайно, які там солодкі сни, коли хоробрий лицар тільки дістався вежі, що її саме охороняє жахливий дракон.

Направду, буває складно заснути, коли самі герої казки граються, ходять у гості чи вирушають у магічні пригоди. Саме тоді у пригоді стають сонні книжки, герої яких натомість налаштовують себе (і малюка) на відпочинок. Вони не перевантажені подіями і допоможуть заспокоїти дитину, адже їхні герої також готуються до сну.

 

Шеррі Даскі Рінкер «Спи міцно, моє будівництво»

Діти закохуються в цю книгу з перших рядків і просять читати знову і знову про будівельні машини, які засинають після важкого робочого дня. Багато батьків зізнаються, що знають текст книги напам’ять і вони, і діти. Ще б пак! Цьому сприяє приголомшлива мова авторки та поетичний переклад Володимира Чернишенка.

Усередині на малюка чекають ілюстрації, виконані в глибоких синіх відтінках, ніжних і не дуже яскравих. Вони задумані таким чином, щоб не привертати зайву увагу та не заважати дитині міцно й солодко заснути.


«Потяг-дрімотяг»


Увага-увага, на станцію Дрімайлівка прибуває казковий потяг! Долучайся до веселих звірят, вантаж вагони іграшками, морозивом, машинками та рушай дорогою снів і мрій у новий день. 

Ця книжка на ніч від Шеррі Даскі Рінкер і Тома Ліхтенгелда — одна з найкращих «колискових» сучасної дитячої літератури. Вона допомагає дитині налаштуватися на потрібний лад і підготуватися до сну.

Завдяки по-дитячому веселим малюнкам, історія сподобається як хлопчикам, так і дівчаткам.

Читання перед сном — важливий ритуал, який сприяє зміцненню зв’язку дитини з батьками!

Добра історія у віршованій формі гарно запам’ятовуватиметься малюками й розвиватиме їх. Час читання перед сном — найкращий для засвоєння інформації дітьми.

 

«Святкова, чудова новобудова»


Потужна будівельна техніка працює над дуже особливим Різдвяним подарунком. Але всіх трудівників теж чекає сюрприз: і екскаватор, і бульдозер, і підіймальний кран, і самоскид, і бетономішалка — всі отримають по особливому подарунку, як тільки закінчать будівництво.

Кумедні вірші від автора бестселера «Спи міцно, моє будівництво» Шеррі Даскі Рінкер і зворушливі малюнки від визнаного ілюстратора А. Дж. Форда стануть чудовим подарунком для кожного любителя будівництва.

 

 «Кролик, який хотів заснути»

 

Ця книжка створена, щоб допомогти дитині швидше заснути, чи то вдома, чи то в групі дитсадка. Вигадав і написав її шведський психолог Карл-Йохан Форсен Ерлін. Казка ґрунтується на низці перевірених психологічних технік для розслаблення. Кожне слово у ній продумано та розташовано у такий послідовності, щоб допомогти дитині підготуватися до сну.

Історія про кролика підкорила світ — книжка перекладена 46 мовами світу і продана у кількості понад 2 мільйони примірників. Нарешті, вона прийшла на допомогу і українським батькам!

Вертюхи та бешкетники засинають після кількох сторінок цієї книжки! Мами рекомендують цю книжку як найкращу засинайку. Швидкий та солодкий сон малечі гарантовано.

 

«Слоненя, яке хотіло заснути»


Продовження історії «Кролик, який хотів заснути». Ця книга стала справжнісіньким хітом видавництва і тепер на нас чекає нова казка, що допоможе батькам укласти малечу спати завдяки слоненяткові Софійці. В основі казки — перевірені психологічні техніки для розслаблення. Тут продумано добір слів і побудову кожного речення, що неодмінно допоможе дитині підготуватися до відпочинку. Солодкий та міцний сон — гарантовано!

Автор цього бестселеру — психолог, який написав серію «сонних книг», покликаних розслабити та заколисати дитину, аби після насиченого подіями дня малюк засинав вже на 7–8 сторінці!

«Слоненя, яке хотіло заснути» — чудова історія для читання на ніч, адже слоненятко Софі саме шукає спосіб солодко задрімати.

Спробуйте! І читання дитині перетвориться на приємну церемонію

  

У цих книжках зібрані особливі психологічні прийоми-поради для батьків, як саме варто читати історію. Наприклад, в яких місцях варто зробити паузу, а на чому слід наголосити, де звернутися до дитини на ім’я чи понизити голос. Ці маленькі хитрощі неодмінно допоможуть вкласти дитину спати без капризів і сліз. Перевірено батьками у 43 країнах світу!

І пам’ятайте, що читання перед сном — дуже корисний ритуал, що сприяє розвитку дитини та зміцненню її зв’язку з батьками.


Photo: yakaboo





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук