Тайм-менеджмент для мам: 8 головних помилок


Опубліковано 23 Серпень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Тайм-менеджмент для мам: 8 головних помилок


Тайм-менеджмент для мам: 8 головних помилок

Photo: Freepik


Тайм-менеджмент — непроста наука, осягнути яку вдається тільки шляхом проб, помилок, і звичайно, роботою над ними. Якщо ви все ще нічого не встигаєте, а ввечері незадоволені продуктивністю свого дня, пропонуємо ретельно проаналізувати, чому так відбувається, і зрозуміти як вирватися з цього кола.


Не знаходити час для догляду за собою


Будь-якій жінці важливо відчувати себе привабливою і як мінімум, доглянутою. Тому перше, що ви повинні зробити на початку дня — привести себе в порядок, і тільки потім братися за домашню роботу, ігри з дитиною або інші важливі справи. На жаль, якщо весь день ви не подобаєтеся собі, енергії вам не вистачатиме. Важливо знаходити вранці хоча б 15 хвилин на «підживлення», щоб сходити в душ, почистити зуби, нанести легкий макіяж (якщо потрібно), поїсти. Ці хвилини, присвячені собі — найкраща інвестиція!


Складати план лише в голові


Молоді мами помиляються, коли вважають, що щоденник їм не потрібен, і вони прекрасно все розпланують у себе в голові. Буде набагато ефективніше подивитися на список справ з самого ранку і зрозуміти, які з них пріоритетні, а значить їх потрібно виконати спочатку, а потім братися за інші, менш важливі. Навіть якщо ви не встигнете виконати будь-яке з менш пріоритетних справ, ваш день залишиться продуктивним. Плануючи занадто багато справ в голові, а не на папері, ви ризикуєте взагалі нічого не встигнути.


Планувати занадто багато справ


Плануючи по 25 справ на день, навіть дрібних, будьте впевнені, що ви отримаєте тільки один результат — втома і незадоволеність собою. Тому краще ставити собі посильні завдання і похвалити себе за їх виконання в кінці дня.


Ускладнювати домашній побут


Щоб встигати більше за день, постарайтеся спростити побут. Не потрібно щодня готувати кулінарні шедеври і перекладати мотлох з місця на місце. Зробіть генеральне прибирання квартири, звільніть простір, готуйте просту їжу, придбайте мультиварку, якщо це заощадить вам час, проведений на кухні.


Робити все самостійно



Photo: Freepik


Сім’я — це велика команда, де кожен повинен підтримувати і допомагати один одному. Не бійтеся просити про допомогу, вчіться це робити, перестаньте звалювати весь побут і заняття з дитиною тільки на свої плечі.


Жертвувати своїм сном


7–8 годин нічного сну — це норма, на яку ви повинні орієнтуватися, щоб зберігати своє фізичне і моральне здоров’я. Якщо не висипаєтеся вночі — відкладіть побутові справи і поспіть вдень, коли відпочиває і ваш малюк.


Бути надто вибагливою до себе


Режим «яжмати» включається у багатьох жінок-перфекціоністок, які хочуть бути ідеальними і все робити правильно. Але головний пріоритет будь-якої мами — відновлення сил та власне здоров’я. Від нервової, втомленої та незадоволеної жінки складно очікувати чогось позитивного.


«Відпочивати» у соцмережах


Головний пожирач часу — соціальні мережі. Відведіть собі годину-дві на читання пошти і стрічки в соціальних мережах, наприклад, у вечірній час, і не жертвуйте нічним сном або обідом заради додаткових хвилин в Facebook або Instagram.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук