ЗНО-2022: коли варто починати підготовку і на що звернути увагу


Опубліковано 22 Червень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Освіта >  ЗНО-2022: коли варто починати підготовку і на що звернути увагу


ЗНО-2022: коли варто починати підготовку і на що звернути увагу

Photo: Freepik


Тільки відгриміли випускні, а щасливі 11-класники нарешті здали всі іспити, до яких так довго готувалися. Але тепер активною підготовкою прийшов час зайнятися тим, хто буде випускатися зі школи через рік. Фахівці радять не відкладати підготовку до ЗНО в довгий ящик, особливо, якщо мова йде про складні і об'ємні предмети. «Діти в місті» зібрали рекомендації, які допоможуть підготувати школяра до тестування.


Планування і режим


Високих результатів у підготовці можна досягти, якщо встановити чіткий режим. У цьому можуть допомогти репетитори, які будуть займатися з дитиною за встановленим графіком.


Щоб максимально ефективно використовувати час для підготовки до іспитів, скористайтеся нашою добіркою освітніх центрів: Підготовка до ЗНО та ДПА онлайн + оффлайн з усіх предметів


Підготовка до іспитів повинна бути систематичною, тому важливо виділити достатньо часу для кожного предмета. Графік занять дозволить викорінити лінь, а також контролювати свою підготовку і відслідковувати прогрес. Оптимальний режим для підготовки - це два заняття на тиждень.


Звертайтеся до перевірених фахівців. Всі контакти ви зможете знайти в нашому каталозі: «Репетитори і тьютори для дітей».


Інтерес



Photo: Freepik


Підготовка до іспитів дуже важкий процес, який не завжди буває цікавим. Щоб оживляти інтерес до предмету, можна використовувати сучасних помічників.

Так, наприклад, Міністерство культури і інформаційної політики запустило онлайн-курс з української мови. Курс можна проходити в будь-який зручний час. Як розповів міністр культури Олександр Ткаченко, курс розроблений за технологією, що дозволяє бути максимально залученим в процес. Тут знайдуться і тести, і квести, і сторітеллінг.


Курс складається з трьох модулів:

  • мова;
  • орфографія;
  • ділова українська мова.


Варто зазначити, що програма була створена не тільки для тих, хто готується до іспитів. Вона підійде також для тих, хто хоче вивчити або вдосконалити свої знання.


А ось Міністерство освіти і науки створило Телеграм-канал, в якому можна пройти пробні тести ЗНО. Для цього потрібно вибрати предмет і скористатися чат-ботом для підготовки.

  • Українська мова і література - @ukr_bot,
  • Історія України - @history_bot,
  • Математика - @math_bot,
  • Англійська мова - @english_bot,
  • Географія - @geography_bot,
  • Біологія - @bio_bot,
  • Хімія - @him_bot.


Більше онлайн-помічників для підготовки до іспитів шукайте в нашій добірці топ помічників


Азарт



Photo: Freepik


Щоб школяреві було цікавіше готуватися до іспитів, можна влаштувати змагання між однокласниками або друзями-однолітками. Парна підготовка може включати обговорення вивченого матеріалу, дискусії та суперечки, а також обмін знаннями. Такий підхід дозволить краще вивчити предмет і корисно провести час з друзями.

Крім цього, можна пообіцяти школяреві нагороду за добре складені іспити. Це повинно бути щось, про що дитина давно мріє, і чого щиро хоче.


Читайте також: Готуємося до іспитів: перевірені способи, як швидко запам'ятати прочитане






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук