Карантин з користю: добірка найкрутіших віртуальних музеїв


Опубліковано 13 Квітень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Карантин з користю: добірка найкрутіших віртуальних музеїв


Карантин з користю: добірка найкрутіших віртуальних музеїв

Photo: Freepik


Багато українських міст закрили на повний локдаун, а дітей перевели на дистанційне навчання. Україна та світ переживають нову хвилю коронавірусу, яка вимагає відчайдушних кроків від урядів. Втім, життя продовжується і воно має бути наповненим та цікавим.

«Діти в місті» вважають, що карантин – відмінний час зайнятися культурним вихованням дітей. Тим більше, що різноманітні творчі об’єднання та установи забезпечили людям онлайн-доступ до творчості та культури. Сьогодні в мережі доступні не лише концерти та театри, а й віртуальні тури по національним паркам, музеям та історичним пам’яткам. Пропонуємо вашій увазі цікаві музеї, екскурсії якими будуть корисні не лише дітям, а й дорослим.


Українські музеї


Музей сучасного українського мистецтва Корсаків

Цей музей досить молодий, адже був відкритий у Луцьку лише три роки тому. Втім, у закладі зуміли зібрати найкращі роботи, створені від початку ХХ століття до сучасності. Завітайте в музей та дізнайтеся, як змінювалося українське сучасне мистецтво за останні 100 років.


Музей Ханенків

У цьому київському музеї зібрані твори мистецтва з Європи, Азії та Давнього світу. Музей був заснований меценатами та колекціонерами Богданом і Варварою Ханенками. Він знаходиться у самому центрі Києва. Музей захоплює не лише експонатами, а й розкішними інтер’єрами ХІХ століття.


Одеський художній музей



Photo: скрін з віртуального туру Одеським художнім музеєм


Сьогодні Одеський художній музей є одним з найпрогресивніших в Україні. Тут ви побачите як класичні твори мистецтва, так і сучасні інсталяції. У закладі багато картин та інсталяцій місцевих митців. Особливу увагу привертає підземний грот, який імітує природну печеру з водоспадом.


Музей космонавтики імені С. Корольова

Цей музей знаходиться в Житомирі. Крім будинку видатного вченого Сергія Корольова тут можна побачити космічну техніку, обладнання та їжу космонавтів. Екскурсія цим музеєм буде особливо цікава хлопчикам, які захоплюються космосом.


Пархомівський художній музей

У цьому невеличкому музеї, який заснував шкільний учитель зі своїми учнями, ви зможете побачити роботи Малевича і Пікассо. Цей неймовірний музей приклад того, як гарна ідея може перерости в серйозний культурний проект.


Після музеїв обов’язково насолодіться віртуальними прогулянками по парках: Найкрасивіші природні парки України: онлайн-прогулянки, які допоможуть спланувати відпустку


Музеї світу


Безкоштовні віртуальні тури доступні не лише українськими закладами культури, а й музеями світу.


Лувр



Photo: скрін з віртуального туру Лувром


Найвідоміший музей усіх часів також відкрив віртуальні двері для усіх охочих. Тут ви зможете побачити легендарні твори мистецтва та зануритися в неймовірну атмосферу. На жаль, далеко не всі зали музею доступні у віртуальному турі.


Театр-музей Далі

Цей музей створювався за участі самого митця, що буває доволі рідко. Покажіть дітям, що мистецтво може бути дуже різним, а інколи і доволі незвичайним. З Сальвадором Далі не занудьгуєш, тому віртуальний тур його музеєм стане відмінною ідеєю для спільного дозвілля.


Національний музей природної історії у Вашингтоні

Надзвичайно масштабний музей, який не обійти і за тиждень. Тут представлено понад 126 млн культурних артефактів, а також зразків рослин, тварин і навіть метеоритів. Саме тут можна побачити скелети динозаврів та роздивитися інші археологічні знахідки.


Пам’ятайте, що ніколи не пізно знайомити дитину з мистецтвом. Та й дорослим такі екскурсії будут дуже корисними.


Вам також сподобається наша стаття: Чим зайняти себе та своїх дітей на карантині






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук