Осінні поробки: добірка креативних ідей для дитячої творчості


Опубліковано 13 Жовтень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Львів >  Осінні поробки: добірка креативних ідей для дитячої творчості


Осінні поробки: добірка креативних ідей для дитячої творчості


В цьому році на диво сонячна та лагідна осінь, тож всі ми можемо вдосталь насолодитися теплими прогулянками, досхочу побродити містом, підіймаючи осіннє листя ногами та насолоджуючись його шурхотінням. Наші соцмережі рясніють теплими селфі та сонячними фото, де ми, загорнувшись у теплий картатий плед відпочиваємо з філіжанкою гарячого чаю.

І якщо ми, мами, любимо фотографуватися на прогулянці, то наші малюки тільки те й роблять, що збирають каштани, всіляке листя та шишки. І звичайно тягнуть все це додому. Можливо для нас це просто сміття, адже що й казати — прибирати пожовкле листя та збирати каштани по всій домівці саме нам, однак для дитини це незабутні пригоди у пошуках скарбів. А щоб ці «скарби» не ховалися у всіх закутках квартири, пропонуємо вам використовувати дари осені для фантастичних поробок. Завдяки цьому і ви спокійні, і дитина проводить час із користю.


Які осінні дари треба збирати?


Листя, горіхи, жолуді, квіти й навіть палички — все може стати частиною вашої поробки.


Для творчості з дітьми вам знадобляться всі можливі осінні матеріали. Збирайте листя з дерев: дубове, кленове, листя з вишні, горобини, калини та інші. Заохочуйте дитину збирати каштани та шишки. Осінні квіти також можуть стати матеріалом для творчості. Також для поробок вам знадобляться жолуді та горіхи, соняшникове та гарбузове насіння. До речі й самі гарбузи можуть стати основою поробки.

Для осінньої творчості вам можуть знадобитися фарби, клей, ножиці, кольоровий папір, картон та пластилін.


Шедеври з осіннього листя


Кількість поробок з осіннього листя обмежується лише вашою уявою — аплікації, малюнки на листі, тварини з листочків, об’ємні фігури. Ми напишемо кілька найцікавіших ідей.


Троянди з кленового листя


Листочки мають бути чистими та сухими, щоб букет виглядав охайно.


Для цієї поробки вам знадобиться кленове листя, бажано назбирати листя всіх можливих відтінків — зеленого, жовтого та червоного. Так ваш букет виглядатиме казково.

На фото зображена покрокова інструкція, тож ви з легкістю створите незвичні осінні квіти.


Кольорове листя-скелетони


М’які та пошкоджені листки не підійдуть для цієї делікатної роботи, краще брати щільні та жорсткі листочки.


Ця поробка вимагає певного терпіння та акуратності, тож зробити її з малюками навряд чи вдасться. А от старші діти будуть у захваті від листяних скелетиків.

Є кілька способів скелетування, найрозповсюдженіший — кип’ятіння у воді з содою. Потрібно покласти листя у розчин з розрахунку 1 чайна ложка соди на 1 літр води, довести до кипіння та варити протягом 30 — 40 хвилин. Потім дістати листя, покласти на паперову серветку та зчистити м’якуш щіткою, пензликом або губкою. Але робити все це потрібно максимально обережно.

Потім наше ажурне листячко треба просушити, придавлюючи книгою, як гербарій, а потім розмалювати фарбами, або потримати у розведеному харчовому барвнику.


Поробки з очима


Будь-який осінній матеріал — чи то каштан, чи жолудь — швидко перетворюється у чудернацьку поробку, якщо йому приклеїти очі.


Каштани легко стають допитливими павучками та веселими кажанами, приклеївши очі жолудям можна створити ціле лісове сімейство. Шишки стають совами, а горіхова шкаралупа трансформується у міфічного Змія Горинича.


Хто — хто в будиночку живе?


Гарбуз не тільки смачний та корисний овоч, а й чудовий матеріал для незвичної поробки.


Будиночок з гарбуза може бути самостійною поробкою, а може бути частиною великої інсталяції. Крім того, така поробка — це історія з продовженням, адже її цікаво не тільки робити, а й потім гратися з нею, придумуючи різноманітні сюжети.



Осінні поробки з маленькими дітками


Завдяки вашій допомозі малюк може створити такі чудові поробки.


Той факт, що ваш малюк ще не вміє тримати ножиці в руках, а пластилін приймає за смаколик, ще зовсім не означає, що він не може творити осінні шедеври. Просто йому потрібна буде ваша підтримка та допомога. Які поробки можна зробити з маленькими дітьми?


Осінні пейзажі


Ваша крихітка може намалювати прекрасну осінню картину, для цього вам лише треба зробити основу, дати дитині фарби і показати куди тицяти розмальованим пальчиком. Таким чином можна малювати пожовклі дерева, опале листя та осінній дощик. Рекомендовано використовувати пальчикові фарби, вони безпечні для діток.


Аплікації з малюками


Для осінніх аплікацій з малюками вам потрібно буде зробити всі заготовки, наприклад, порізати ножицями листя на шматочки, намалювати на аркуші стовбур та гілки дерева й намазати крону клеєм. А дитина буде тільки брати міні-листячко та клеїти його у потрібному місці. Або ж ви можете пофарбувати гарбузове насіння в осінні кольори, а малюк так само наклеїть його на заготовку.


Осінь — найкращий час, щоб вдосталь насолодитися прогулянками, зібрати природний матеріал і вечорами разом з дитиною створювати незвичайні вироби. А ваша дитина теж збирає листочки і каштани? Які поробки ви робите з ними? Давайте обмінюватися ідеями.


Photo Credit: Freepik





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук