Геть окуляри: гімнастика для очей, яка захистить дітей від проблем із зором


Опубліковано 14 Травень 2020 о 12:00

Блог Діти в місті Львів >  Геть окуляри: гімнастика для очей, яка захистить дітей від проблем із зором


Геть окуляри: гімнастика для очей, яка захистить дітей від проблем із зором

Photo: Freepik


У час технологій та активного використання гаджетів все більше людей мають проблеми із зором. У 2019 рік Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала першу доповідь про проблеми із зором, зазначивши, що не менше 2,2 млрд людей у світі мають порушення. При цьому не менше мільярда цих випадків - наслідок відсутності профілактики і лікування.

Однією з найпоширеніших причин розвитку проблем із зором у ВООЗ назвали збільшення часу, проведеного в приміщенні, а також великі зорові навантаження, коли людина довгий час взаємодіє з близько розташованими предметами. Діти досить часто навантажують очі навіть більше, ніж їхні батьки. Через це, вже в шкільні роки частина дітей вперше надягають окуляри.

До профілактики проблем із зором можна віднести часті прогулянки на свіжому повітрі, хороше освітлення та інтервальну роботу за комп'ютером, правильне харчування і вітаміни, а також своєчасний відпочинок. Крім цього, уникнути проблем із зором і поліпшити зір тих, хто вже має невеликі проблеми, допомагає гімнастика для очей. «Діти в місті» зібрали найефективніші вправи, які захистять очі ваших дітей.


Читайте також: Як зміцнити імунітет дитини за літо


Регулярні тренування - запорука здоров'я


Переваги гімнастики для очей в тому, що її можна робити в будь-який зручний час. Крім цього, вона займає зовсім небагато часу і проста у виконанні. Регулярна гімнастика дозволить зміцнити очі, позбутися від невеликих зорових порушень і стане кращою профілактикою їх появи. Всього кілька хвилин в день здатні захистити очі вашої дитини.

Починайте з декількох вправ, поступово збільшуючи час гімнастики до 3-5 хвилин. Пам'ятайте, що гімнастику потрібно робити тільки очима, голова і шия повинні бути нерухомими. Щоб займатися було веселіше, можете використовувати музику і спеціальні мультфільми.



Video: Creative Teacher


Вправа №1

Щоб поліпшити кровообіг, почніть часто моргати, не напружуючи при цьому повіки. Робіть цю вправу від 20 секунд до 1 хвилини.


Вправа №2

Сильно закрийте очі на кілька секунд, після чого відкрийте. Повторіть цю вправу 3-7 разів.


Вправа №3

Повільно водіть очима за годинниковою стрілкою в одну й іншу сторону, потім зігзагом, після чого вгору-вниз, і наостанок вісімкою. Кожну фігуру можна повторити по кілька разів.


Вправа №4

Трьома пальцями кожної руки необхідно закрити очі, легенько натиснувши на повіки, після чого відкрити очі та сфокусувати погляд. Ця вправа дозволяє поліпшити циркуляцію внутрішньоочної рідини.


Вправа №5

Встаньте з дитиною біля вікна. Протягом 10 секунд дивіться на найдальший предмет на вулиці, після чого переводьте погляд на картинку, розташовану на вікні. Знову поверніться до дальнього предмету. Повторіть 7-8 разів.



Video: Жвавчік. маленький мандрівник


Вправа №6

Роздрукуйте картинку лабіринту і скажіть дитині знайти з нього вихід одними лише очима. Протягом хвилини вона має повільно водити очима по лабіринту.


Відпочинок

Відзначимо, що після кожної вправи очі повинні відпочити. Нехай дитина закриє очі та дорахує до 15.


Звичайно, привчити малюка до гімнастики - непроста справа. На допомогу вам прийдуть різні хитрощі, а також велика різноманітність вправ. Міняйте їх, як тільки малюкові набридне робити одне і те ж, використовуйте фантазію. Наприклад, обертати очима за годинниковою стрілкою можна за допомогою годинника, а мружитися, граючи в хованки.


Не забувайте й самі робити гімнастику. Дорослим вона навіть потрібніше, ніж дітям. Бережіть очі!


Вам може стати в нагоді наша стаття: Ранкова зарядка для дітей: вправи для різного віку






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук