Що почитати з дітьми: новинки дитячої літератури


Опубліковано 27 Вересень 2019 о 12:00

Блог Діти в місті Львів >  Що почитати з дітьми: новинки дитячої літератури


Що почитати з дітьми: новинки дитячої літератури

Осінь подарувала багато книжних новинок. Photo: Рixabay


У вересні в Україні прогриміло дві головні літературні події року: книжковий Кураж Базар в Києві та щорічний BookForum у Львові, під час яких було презентовано десятки книг і продано тисячі примірників. Не обійшлося і без новинок для дітей та підлітків. «Діти в місті» зібрали для вас найцікавіші та найактуальніші книги на будь-який смак і вік.


«Бодьо вчиться говорити»



Photo: Час майстрів


Це розвиваюча книжка для найменших. Хлопчик Бодьо допоможе вашій дитині вивчити та промовити її найперші звуки. Найбільше уваги у книжці приділяється звуконаслідувальним словам і голосним звукам. Книжка буде корисна і старшим дітям, у яких є проблеми з розвитком мовлення. До речі, автор книги Марта Галевська-Кустра – дитячий педагог та логопед. Це перша книжка із серії «Я граюся, я вчуся» про пригоди Бодьо. Планується ще декілька.

Вік: 0+

Автор: Марта Галевська-Кустра

Видавництво: Час майстрів, 2019 рік


«Це ваговіз, а це причіп»



Photo: Видавничий дім «Школа»


Мила книжечка для дітей дошкільного віку також є першою із великої серії про пригоди ваговоза та причіпа. Це історія про справжню дружбу та підтримку, адже ваговозу та причіпу доводиться щодня працювати рука об руку, справлятися з труднощами та досягати мети. Книга також насичена знаннями про довкілля, тваринний та рослинний світ.

Вік: 2+

Автор: Анастасія Орлова

Видавництво: Видавничий дім «Школа», 2019 рік


«Гномики. Факти, міфи, нісенітниці»



Photo: Видавництво Старого Лева


Надзвичайно крута книжка про гномів, їхні звички та побут. Вона оформлена таким чином, що її хочеться розглядати. Ще й так, що очей не відірвати. Автор зазначає, що зібрав в цій книзі усе-усе, що відомо про існування гномиків.

Вік: 3+

Автор: Мацєй Шимановіч

Видавництво: Видавництво Старого Лева, 2019 рік


«Півонія, Аль і я»



Photo: Читаріум


Ця книжка-картинка вже встигла заслужити на любов читачів, та навіть потрапити до шкільної програми. Це натхненна та добра історія для дошкільнят про хлопчика, який сумує, що квітка півонія губить свої пелюстки. Але він запрошує її повернутися навесні, обіцяє пригостити тістечком та познайомити зі своїм псом. У книзі небагато тексту, тому дитина з легкістю прочитає книжечку самотужки.

Вік: 4+

Автор: Оксана Лушевська

Видавництво: Читаріум, 2018 рік


«Автомобільчик»



Photo: Марко Мельник


Це захоплююча книжка про пригоди маленького Автомобільчика, який ледве знайшов сім`ю, але одразу потрапив у халепу. Головний герой наділений найкращими людськими рисами, а чудові ілюстрації допоможуть дитині зануритися в історію. Буде цікавою не лише хлопцям, а й дівчатам.

Вік: 4+

Автор: Лариса Ніцой

Видавництво: Марко Мельник, 2019 рік


«Велика книжка СуперСил»



Photo: Bokmal


Якщо вашій дитині не вистачає впевненості у собі, вам просто необхідна ця книжка. Авторка зробила справжню добірку з різних дитячих суперсил. Книжка зможе переконати будь-яку дитину в її унікальності та неповторності. До того ж, кожен малюк дізнається, як знайти свою суперсилу, та неодмінно знайде у книжці свою сильну сторону.

Вік: 4+

Автор: Сусанна Ісерн

Видавництво: Каламар, 2019 рік


«Томо та його кит»



Photo: Bokmal


Це пронизлива історія про маленьку рибку, яка відбилася від зграї, тому що була не така, як всі. Маленького Томо постійно ображали та ігнорували. Але одного разу Томо зустрічає великого кита, який має такі ж самі проблеми, як і він. Це глибока історія, яка підійде для різного віку, адже кожна дитина знайде в ній щось своє. Гарні ілюстрації занурюють в атмосферу океану.

Вік: 5+

Автори: Катерина Міхаліцина, Оксана Драчковська

Видавництво: Крокус, 2019 рік


«Фонтан казок. Сучасні українські казки»



Photo: Фонтан казок


Ця книжка – справжнє диво, адже у ній зібрані найкращі сучасні українські казки. Якщо ви любите українських авторів та хочете прищепити дитині любов до української культури, обирайте цю книжку. У добірці майже 170 сторінок, тому на вас чекає багато цікавих казок на будь-який смак.

Вік: 5+

Автори: Юрій Винничук, Олег Чаклун, Катерина Штанко, Ірен Роздобудько та інші

Видавництво: Фонтан казок, 2019 рік


«Таємниця золотих бджіл»



Photo: Vivat


На вашу дитину чекає справжній детектив - доведеться разом з головними героями розслідувати солодко-медовий злочин, що стався у Франції. В книзі є пригоди, подвиги та справжній злодій, якому вдалося створити чарівне бджолине військо.

Вік: 6+

Автор: Жученко Марія

Видавництво: Vivat, 2019 рік


До речі, ви можете скористатися нашою добіркою книжок, які обов’язково треба прочитати з дитиною.


«Зубси»



Photo: Bokmal


«Зубси» - це комікси про дитячі зуби. Ці герої надзвичайно смішні, дотепні та балакучі. Вони залюбки розповідають, як нелегко їм живеться, і що треба робити, щоб вони були щасливими. До речі, в книжці є історія про нерівну боротьбу Зубсів з Карієсом. Вашій дитині обов’язково сподобається. До того ж, формат коміксів дуже відрізняється від звичайних книжок.

Вік: 6+

Автори: М. Кодзелка, Л. Бегай, С. Різник

Видавництво: Ірбіс Комікси, 2019 рік


«Мортіна. Історія, від якої можна вмерти зо сміху»



Photo: Видавничий дім «Школа»


Це історія про дівчинку-зомбі, яка мешкає з тіткою Домовиною та песиком Смутком. Мортіна мріє знайти друзів, але їй заборонено потрапляти на очі людям. Це зрозуміло, вона ж може налякати дітей. Але на Гелловін у Мортіни з’являється можливість вийти в село, щоб познайомитися з дітьми. 

Вік: 7+

Автор: Барбара Кантіні

Видавництво: Видавничий дім «Школа», 2019 рік

«Думай як Шерлок Голмс»



Photo: Ранок


Ця книжка – справжній скарб для дітей, які люблять розгадувати загадки та таємниці. Разом з найвидатнішим детективом діти відшукають грабіжника, розбиратимуться з мовою тіла, та дізнаються чимало цікавих речей.

Вік: 8+

Автор: Карло Карзан

Видавництво: Ранок, 2019 рік


«Геміш і Спинятелі світу»



Photo: Bokmal


Захоплива історія для трохи старших дітей. Учень 4-го класу Геміш живе у найнуднішому місті на світі, втім, одного разу все змінюється. Прямо під час уроку всі навколо хлопця завмирають: однокласники, вчитель і навіть кішка. Як закінчиться ця історія, дізнавайтеся з книжки. Одне скажемо – читається вона на одному диханні.

Вік: 9+

Автор: Денні Воллес

Видавництво: Ранок, 2019 рік


«Останній Ельф»



Photo: Bokmal


Ця розповідь італійської письменниці побачила світ ще в 2004 році, але українською мовою з’явилася лише зараз. «Останній Ельф» – це розповідь про загибель ельфійської раси, яка відбувається через всесвітній катаклізм. Це книжка для дітей старше 9 років, адже у ній підіймаються дуже серйозні та болючі питання. Розповідь сподобається дітям, які в захваті від фентезі.

Вік: 9+

Автор: Сільвана Де Марі

Видавництво: Урбіно, 2019 рік


«Я ось така, яка вже є»



Photo: Талант


Книжка для дівчат-підлітків про складності підліткового віку. Вона допоможе дівчатам розібратися, чому їм здається, що їх ніхто не розуміє, чому вони іноді не впізнають самі себе. У цій книжці обговорюється безліч питань, які хвилюють підлітків. До речі, в ній є багато тестів, порад та правил.

Вік: 10+

Автор: Лідія Хауенсчайлд

Видавництво: Талант, 2019 рік


«Клуб червоних кедів»



Photo: Видавництво Старого Лева


Це перша книжка із серії про чотирьох однокласниць, які створили клуб зі власними правилами. Коли одна з дівчат залишає подруг, переїжджаючи до Німеччини, подруги роблять все для того, щоб підтримувати зв'язок. Це чудова книжка для дівчат-підлітків.

Вік: 11+

Автор: Пунсет Ана

Видавництво: Видавництво Старого Лева


Пам’ятайте, що регулярне читання – надзвичайно корисне для ваших дітей. Але найскладніше – це зацікавити дитину. Маємо надію, що наша добірка допоможе вам обрати цікаві книжки для ваших дітей, які заохочуватимуть їх до читання.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук