Морозиво для дітей: смачні та оригінальні рецепти


Опубліковано 07 Травень 2019 о 11:08

Блог Діти в місті Львів >  Різне >  Морозиво для дітей: смачні та оригінальні рецепти


Морозиво для дітей: смачні та оригінальні рецепти

Морозиво — чи не найулюбленіший смаколик дітей та дорослих. Що може бути смачніше у спекотний день? Ванільне, шоколадне, ескімо або фруктовий лід — ці літні ласощі подобаються малюкам у будь-якому вигляді. З якого віку дітям можна давати морозиво, як не купити солодку отруту, та як самому приготувати смачне, а головне, корисне морозиво — будемо разом розбиратися у нашій статті.


Вершковий пломбір — користь чи шкода?


Педіатри радять не давати морозиво дітям до трьох років. А тим більше купованого, адже його якість досить сумнівна, і після вивчення складу зовсім не хочеться пропонувати такі «ласощі» своїй дитині.

Серед ключових мінусів морозива — шкода для дитячого здоров’я.

Морозиво не можна діткам з алергією на молоко, діабетикам, а також його не рекомендується вживати малюкам з надмірною вагою.

Куповане морозиво може містити у складі рослинний жир або замінник молока. Для дітей такий продукт небезпечний. Він може спровокувати розвиток алергії, кишкові розлади, збій роботи підшлункової залози та печінки.

То що, забути про морозиво та обходити стороною всі магазини та дитячі кафе? Не треба паніки, адже від цього літнього десерту є й користь.

Так як головний інгредієнт морозива — молоко, то і всі корисні властивості молока в ньому зберігаються. А це: вітаміни А, В, Е, D і Р, а також мікроелементи, як-от залізо, магній, калій і кальцій.

А ще морозиво дарує щастя. А для того, щоб не хвилюватися про його склад — радимо приготувати морозиво власноруч.


Домашнє морозиво


Домашнє морозиво не містить шкідливих домішок, рослинних олій та ароматизаторів. 


Пропонуємо вам 5 рецептів смачного та корисного домашнього морозива. І не тільки з молока, а й з йогурту, фруктів і натуральних соків. Можна зробити морозиво у спеціальних формах, або ж подавати у ріжку, чи вафельному стаканчику. Та пам’ятайте — таке морозиво не можна зберігати довше тижня. Але не хвилюйтеся, як показує практика, така смакота довше й не залишається.


Домашній вершковий пломбір


Інгредієнти:

  • сік лимона — 0,5 шт.;
  • білки яєчні — 3 шт.;
  • вершки 35 % жирності — 300 мл;
  • цукор — 100 г;
  • пудра цукрова — 80 г;
  • цукор ванільний — 0,3 ч. л.


Приготування:

  1. Вершки вилити в ємність, додати цукор і ванільний цукор, перемішати. Варити на слабкому вогні протягом 30 хвилин. Остудити і збити за допомогою міксера в пишну піну.
  2. Збити яєчні білки з цукровою пудрою і соком лимона в щільну піну. Обережно додати збиті білки в збиті вершки, і дуже обережно перемішати. Накрити миску з пломбіром харчовою плівкою і поставити в морозильну камеру.
  3. Через 3 години вийняти, збити заморожену масу міксером, повернути в морозильник ще на 3 години.


Шоколадне морозиво


Інгредієнти:

  • 1 склянка вершків 40 % жирності;
  • 1 склянка вершків 18 % жирності;
  • 3 ст. ложки какао;
  • 0,5 склянки цукру;
  • дрібка ванільного цукру;
  • дрібка солі.


Приготування:

  1. Злегка нагріти вершки 18 % жирності і розділити їх навпіл. До першої частини додати какао і ретельно вимішати.
  2. Другу половину довести до кипіння, додати цукор і поступово влити какао. Дати суміші охолонути.
  3. Тим часом збити 40 % вершки зі сіллю і ванільним цукром.
  4. З’єднати дві суміші кімнатної температури.
  5. Далі у вас 2 варіанти. Якщо у вас є морозивниця — дійте згідно з інструкцією. Якщо немає — відправте суміш в морозилку і помішуйте кожні 20 хвилин, поки морозиво не загусне остаточно.


Дитяче молочне морозиво


Іноді в складі домашнього морозива є крохмаль. Він додається для легкості, ніжності, і щоб не було кристаликів льоду.


Інгредієнти:

  • молоко — 500 мл;
  • вершкове масло — 5 ст. л.;
  • цукор — 2/3 ск.;
  • крохмаль кукурудзяний — 1/2 ч. л.;
  • яєчний жовток — 2 шт.


Приготування:

  1. У ємність налити молоко і додати масло. Гріти на невеликому вогні, доки масло не розчиниться.
  2. В окремій каструлі збити до утворення піни цукор з крохмалем і жовтками.
  3. В отриману яєчну масу додати молоко з маслом, перемішати. Поставити каструлю на вогонь і довести масу до кипіння. Вогонь вимкнути.
  4. Поставити каструлю на крижану баню (можна просто у ємність з дуже холодною водою) і, постійно помішуючи, охолодити майбутнє морозиво.
  5. Перелити морозиво в ємність, і помістити в морозилку на 4 години. Кожні півгодини морозиво слід перемішувати. Завдяки цьому десерт вийде ніжним і промерзне рівномірно.


Морозиво зі свіжих фруктів (сорбет)


Готуючи морозиво вдома, ви можете скуштувати нескінченну кількість самих різних сполучень, і радувати себе та близьких оригінальними і незвичайними смаками.


Інгредієнти:

  • банан 1 шт.;
  • полуниця 5–6 шт.;
  • чорниця за смаком;
  • персик 1 шт.;
  • півсклянки апельсинового або яблучного соку.


Приготування:

  1. Нарізані фрукти і ягоди змішати з соком.
  2. Вилити суміш фруктів з соком в спеціальну форму для ескімо або просто в паперові стаканчики. Заморозити.
  3. Вставити палички, коли ескімо частково замерзне.


Полуничне морозиво на основі йогурта


Інгредієнти:

  • 150 г полуниці;
  • 200 г згущеного молока;
  • 500 г грецького йогурта без добавок 1 % жирності.


Приготування:

  1. Полуницю розділити на 2 порції. Одну нарізати шматочками, а другу подрібнити в блендері до стану пюре.
  2. У глибокій ємності змішати полуничне пюре, згущене молоко і йогурт. Перемішати і додати шматочки полуниці.
  3. Перекласти масу в форму або контейнер з кришкою, і залишити на ніч у холодильнику.
  4. Перемішувати таке морозиво не потрібно, так як в йогурті й згущеному молоці немає води, тому кристали льоду не будуть утворюватися.
  5. Перед подачею дайте морозиву трохи підтанути.


Фруктовий лід


Крім морозива, можна також приготувати фруктовий лід — десерт, який точно сподобається дітворі. Для цього потрібно просто заморозити улюблений сік.

Фруктовий лід — це простір для гастрономічних експериментів. Ви можете скуштувати нескінченну кількість самих різних сполучень, і радувати себе та близьких оригінальними і незвичайними смаками.

Наприклад, можна приготувати багатошаровий холодний десерт з різних видів соку. Можна заморожувати фруктове пюре, додавати шматочки фруктів та ягід, йогурт, печиво, шоколад та все, що тільки підкаже ваша фантазія. Головне — щоб було холодно та смачно.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук