Дитячий сервіс YouTube Kids тепер доступний в Україні


Опубліковано 08 Березень 2019 о 13:14

Блог Діти в місті Львів >  Дитячий сервіс YouTube Kids тепер доступний в Україні


Дитячий сервіс YouTube Kids тепер доступний в Україні

Ви щойно увімкнули дитині цікавий повчальний мультик на Youtube, а вже через 5 хвилин ваш малюк захоплено дивиться, як власноруч зробити лизуна, а ще через 5 хвилин — як вижити в екстремальних умовах тропічного лісу. Знайома ситуація? З новим додатком ви більше не будете стикатися з невідповідним контентом.


Мрія українських батьків нарешті здійснилася — Google запустив в Україні дитячий сервіс Youtube Kids. Відтепер не буде проблем з контролем контенту, який переглядають діти в інтернеті.

Завдяки YouTube Kids батькам стане простіше знаходити відео, які подобаються дітям, вибирати канали, а також обмежувати час перегляду. Новий додаток можна завантажити безкоштовно на телефон, планшет або його можна використовувати на великому екрані за допомогою ChromeCast, Apple TV, ігрових приставок або Smart TV.


У додатку YouTube Kids зібрані розважальні та пізнавальні ролики для всієї родини. Тут користувачі зможуть знайти мультфільми для дітей, навчальні відео, дати дітям послухати дитячі віршики та пісеньки, а також знайти зрозумілі малюкам відповіді на питання про науку, іноземні мови, математику або природу. У додатку зібраний якісний контент як українською, так й іноземними мовами.



З точки зору розробників, є як мінімум п’ять корисних функцій YouTube Kids, які повинні оцінити батьки в Україні:


Контент для всієї родини


Канали і плейлисти згруповані в чотири категорії: «Шоу», «Музика», «Навчання» і «Цікавинки». Тут можна створювати до восьми дитячих профілів, з індивідуальними настройками перегляду і рекомендованими відео. Тобто ваші діти від 3 до 12 років, а саме на такий вік розрахований сервіс, зможуть дивитися цікавий саме їм контент.


Колекції партнерів


Діти можуть дивитися добірки відео від партнерських каналів на найрізноманітніші теми: від декоративно-ужиткового мистецтва, до музики, спорту, навчання тощо. Батьки можуть обрати, до яких із цих колекцій і тем їхні діти отримають доступ.


Контент, схвалений батьками



Режим «Схвалені відео» дозволяє батькам спеціально вибирати окремі відео і канали, щоб зробити їх доступними для своєї дитини в додатку. За потреби батьки можуть вимкнути функцію пошуку роликів для дитини. У такому випадку їй будуть доступні тільки відео з автоматично створеної вибірки. Водночас ролики із загальної колекції однаково буде видно в розділі з рекомендаціями на головному екрані.


Час перегляду


Більше не потрібно по десять разів нагадувати, що час на мультики скінчився та вимагати вимкнути девайс. Адже за допомогою вбудованого таймера батьки можуть контролювати час перегляду відео, наприклад, обмеживши сеанс до 30 хвилин. Додаток повідомить дитині, коли її сеанс закінчиться.


Зручність для користувача


Великі зображення, яскравий дизайн і добре видимі значки полегшують використання цього сервісу для найменших діточок.

Коли батьки вперше відкривають додаток, YouTube відразу пояснює, як їх система відбирає і рекомендує контент, і як подати скаргу на відео. YouTube також пропонує вам вирішити наскільки широко ви хочете, щоб ваша дитина могла досліджувати YouTube — увімкніть пошук для доступу до мільйонів сімейних відео, або відключіть пошук, щоб ваша дитина мала доступ до більш обмеженого набору відео.


Додаток безкоштовний завдяки рекламі, але в YouTube Kids заборонена реклама продуктів харчування та напоїв, відеоігор або роликів, призначених для дітей старше 12 років, а також клікабельна реклама.

 

Ви можете скачати додаток YouTube Kids на Google Play и Apple Store.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук