Зима в місті: де у Львові покататися на санчатах


Опубліковано 18 Грудень 2018 о 15:07

Блог Діти в місті Львів >  Активний відпочинок >  Зима в місті: де у Львові покататися на санчатах


Зима в місті: де у Львові покататися на санчатах

В Україну прийшла зима, а отже — настав час діставати санчата, лижі, сноуборди та бігти на вулицю. «Діти в місті» шукали найкрутіші та найзручніші гірки для катання. Якщо біля вашого дому є така — супер, розкажіть нам про неї, а ми тим часом розповімо вам про найкращі місця для зимових катань у Львові та околицях.


Катання на санчатах — це традиційна зимова забава, яка об’єднує всі покоління, адже хто ж не любить з’їжджати з гірки? Адреналін, шалена швидкість, непідробні емоції та справжні веселощі гарантовані.

«Діти в місті» підготували добірку найкрутіших місць для зимових забав у Львові та околицях. Серед них є похилі та безпечні спуски для малечі, круті та непередбачувані гірки для поціновувачів екстриму, та професійні траси з інструкторами, прокатом та нічними катаннями на лижах, сноуборді та сноутюбах.

Вдягайтеся потепліше та вирушайте з нами по найкращих місцях для активного зимового відпочинку в місті Лева.


Парк культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького


Photo: Парк ім. Богдана Хмельницького


Кожної зими найпопулярніший парк Львова перетворюється на ідеальне місце для зимових розваг. Після першого снігу львів’яни не шукають місце, де б покататись на санчатах, бо знають, що парк ім. Б. Хмельницького — це найбільш пристосоване місце для сімейних сніжних розваг. Тому на вихідних містяни беруть з собою санчата або лижі та йдуть сюди сім’ями, щоб досхочу накататися, повалятися в сніжку, пограти в сніжки та зліпити сніговика.


Стрийський парк


Більшість спусків у Стрийському парку знаходяться в районі озера, і це чудово, адже вид на засніжене озеро справді казковий. Гірки тут пологі та невеличкі, що ідеально підходить для покатушок з малечею.


Парк ім. Франка


Перший парк Львова і найстаріший міський парк України — улюблене місце відпочинку львів’ян за будь-якої погоди. А коли хурделиця заносить снігом алеї, ліхтарі та лавки, парк перетворюється на казкове місце, сповнене сніжної магії.

Покататися на санчатах тут можна в двох місцях — на гірці, яка веде до церкви Святого Юрія, та на центральній алеї. Але варто зауважити, що спуск з гірки потребує певних навичок керування санчатами, адже спуск крутий та з несподіваними поворотами. Для новачків та малечі краще підійде алея, але й тут треба бути обережними, щоб не створювати «дтп» з містянами, які гуляють парком.


Погулянка



Designed by Freepic.diller


Пагорби лісопарку «Погулянка» — відмінне місце для зимових катань на санчатах. Гірки будь-якої складності, крутості та протяжності задовольнять і малечу, і дорослих. Та все ж варто пам’ятати про обережність під час катання на паркових схилах та обминати дерева.


Парк біля університету ветеринарної медицини


Улюблене місце містян для катання на санчатах і лижах. В цьому парку є спуски різного рівня складності, тому всі знайдуть гірку на свій смак.


Гірка біля Марсового поля


Підйом з вулиці Мечникова на вулицю Черемшини теж є хорошим місцем для катання. Лижникам та любителям гострих відчуттів тут робити нічого, адже спуск пологий, а от для малечі ця гірка просто ідеальна.


Кайзервальд


На цій горі знайдеться місце і для початківців-саночників, і для професійних лижників, адже катаються тут всі. Тут є багато різних спусків та лижні траси.


Високий замок



Як не згадати про візитівку міста Лева — Високий замок. Тут також є багато гірок, придатних для спуску на санчатах та лижах. Головне — оцінювати свої навички управління санями та не кататися на занадто складних спусках, аби й самому не травмуватися, та гуляючих містян і туристів не позбивати.


Піскові (Алтайські) озера


Хоч львів’яни й скаржаться на недоочищені Алтайські озера, але взимку це місце стає популярним. Хоч парк навколо озер невеликий, але погуляти та покататися з малечею є де.


Ковзанка на площі Ринок


І, звичайно, традиційна ковзанка просто неба на головній площі Львова. На відкриття головної ковзанки містяни завжди чекають з нетерпінням та із задоволенням відвідують її.



БОНУС


Photo: «Медик»


Ковзанка спортивно-розважального комплексу є найбільшою у Львові. Катання на ковзанах є відмінним прикладом активного зимового дозвілля. Якщо ви хочете покататися, але не досить впевнено стоїте на ковзанах, не біда. Досвідчені інструктори допоможуть вам освоїтися та триматися на льоду.


Ковзанка «King Cross Leopolis»


Ще одна ковзанка нашого переліку розташована в торгово-розважальному комплексі «King Cross Leopolis». Вартість квитка складає 100 грн для дорослого та 80 грн для дитини, тривалість одного сеансу — 45 хв. Це єдина у Львові ковзанка, яка працює цілий рік.


«Їжак Парк»


Photo: «Їжак Парк»


На чому ще покататися взимку, крім як на санках, лижах та ковзанах? Відповідь проста — на тюбах. Менш ніж в 20 км від Львова відкрилась найдовша в Україні тюбінгова траса «Їжак Парк». Тюбінг — це досить молодий різновид зимових розваг, який стає все популярнішим в Україні. А тюби — це надувні санчата, їх ще називають пончиками, ватрушками, сноутюбами.

Втомилися від санчат? Тоді влаштуйте сімейні покатушки на тюбах. Позитивні емоції, адреналін та гарний настрій вам гарантовано. А система штучного засніження схилів в «Їжак Парк» дозволяє кататися за будь-якої погоди.

Година катання коштує 250 грн з людини. Можна скористатися сімейними квитками.


Photo: «Їжак Парк»


Для того, щоб дістатися зі Львова до спортивного комплексу, потрібно їхати по трасі «Київ — Чоп», повернути у Раковця і доїхати до села Новосілки.

Фото з відкритих джерел.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук