«Львівський академічний обласний театр ляльок» став переможцем в конкурсі від Українського культурного фонду!


Опубліковано 20 Вересень 2018 о 16:00

Блог Діти в місті Львів >  Театри  >  «Львівський академічний обласний театр ляльок» став переможцем в конкурсі від Українського культурного фонду!


«Львівський академічний обласний театр ляльок» став переможцем в конкурсі від Українського культурного фонду!

КЗ ЛОР «Львівський академічний обласний театр ляльок» став переможцем в конкурсі від Українського культурного фонду!


Назва проекту – «Вистава «Танго смерті» В. Тужина за Ю. Винничуком, як платформа для обговорення суспільно важливих питань».

Творча команда театру розпочала роботу над проектом, створивши надзвичайно цікаві декорації, адаптувала роман до постановки на сцені з урахуванням специфіки театру ляльок, проводить репетиції та вже незабаром запросить глядачів на перегляд.

Ми радіємо, що проект від Львівського театру ляльок набрав 91 бал із 100-та можливих.


14-го вересня було підписано угоду з УКФ. У рамках проекту заплановані: круглі столи та обговорення важливих історичних подій міста Львова, створення дорослої лялькової вистави за однойменним романом Юрія Винничука «Танго смерті» та презентація її на вечірній сцені. Даний проект задуманий, як платформа для культурного діалогу, тому дуже важливо, щоб учасниками діалогу стало якомога більше національностей, а для цього вистава буде перекладена польською та англійською.


«Для мене театр ляльок – це є жанр у якому можна відкривати всі теми. Тому дуже сумно, що інколи він сприймається, як театр від 3-х до 5-ти. Моє завдання, як директора – відкрити цільову аудиторію для різних поколінь. «Танго смерті» - це Львів 30-х, це неймовірні люди, які його творили. Мені приємно, що ми отримали підтримку від УКФ, ми раді, що в нас повірили і зробимо все, щоб виправдати ці надії. Також дякуємо за підтримку Львівській міській раді та торговому центру «Роксолана», прокоментувала директор-художній керівник театру Уляна Мороз.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук