Тато вам не мама, або що татусі роблять краще матусь


Опубліковано 13 Вересень 2018 о 17:15

Блог Діти в місті Львів >  Тато вам не мама, або що татусі роблять краще матусь


Тато вам не мама, або що татусі роблять краще матусь

Photo: Nova photography


Мами, погодьтеся, є речі, які в татка виходять краще, і це нормально, так має бути. Ти ж хочеш пишатися своїм чоловіком? Напередодні Дня Батька, який в Україні святкується у третю неділю вересня, ми вирішили підготувати добірку з 10 аспектів у вихованні дітей, які можна без вагань довірити татам.


1. Казитися з дітьми


Ти, мама, можеш пекти найсмачніші у світі млинці, вигадувати найцікавіші історії про принцес та динозаврів, але дуркувати твій малюк буде тільки з татом. Твоє чадо буде несамовито пищати, кричати та заливатися сміхом, бешкетуючи з татком-монстром, і тобі може бути трішечки заздрісно =), але дивитися як твій дорослий чоловік дитиніє з малюком — неймовірне задоволення. Витирай сльози радості та йди готувати святкові млинці, вони в тебе дійсно неперевершені!


2. Читати казки



Designed by Freepik


У татків є секрет, який робить читання казок фантастичним дійством. Ти ще не з’ясувала що це за скіл? Ми розкажемо. Тільки татко може рикнути як лев, говорити голосом дракона і по-змовницьки шепотіти, оживляючи в уяві малюка будь-яку казку.


3. Гратися «по-дорослому»


Скажи чесно, мама, ти би дозволила битися подушками чи боротися на світлових мечах (читай палицях)? А от із татусем можна воювати по-справжньому, і нехай буде трохи боляче, із татом навіть синці та шишки менше болять.


4. Хованки


Що тут казати, тато може сховатися так, що не тільки дітвора, а й мама знайти не зможе.


5. Конячки



Designed by V.ivash


Очевидна перевага усіх татусів над мамами — це функція їздової конячки, бо жодна мама не посадить трирічку собі на плечі, а ось татко - залюбки, і не тільки нестиме на плечах, а ще й весело підстрибуватиме та голосно ігогокатиме.


6. Пригоди


Татко перетворить у справжню пригоду будь-яку буденну справу, чи то похід в магазин, чи катання на велосипеді.


7. Спорт


Хто краще за всіх знається на спорті? Футбол, хокей, плавання, боротьба — усе це таткова компетенція. Ти може й прогресивна мама і знаєш різницю між карате та капоейрою, вмієш бити пенальті та плавати кролем, але татко в цьому справжній профі. Просто змирися=)


8. Знайомство з природою



Designed by Freepic.diller


Татусь безстрашний, він дістане з землі черв’ячка, щоб показати допитливому карапузу, зловить ящірку і, навіть дасть потримати. Ну як з таким конкурувати, мама? А ще ж є рибалка, де дівчаткам зовсім не місце, і походи, де хлопці освоюють навички виживання в лісі. Це тобі не косички плести, мама. Хоча деякі тата навіть це роблять краще.


9. Парки розваг


Безстрашність тата розповсюджується і на походи в парки атракціонів. Тато не тільки дозволить піти на страшенне (для мами, звісно) колесо, а ще й сяде поряд і кричатиме в один голос з малюком. Доречі, ти помічала, що малюком татко ніколи не називає дитину?


10. Експерименти


Ментос в колу — залюбки. Машинку в воду і в морозильник — легко. А набором юного хіміка твоїх дослідників можна зайняти на цілі вихідні. При чому, ще треба визначити хто з них більше задоволений від подарунку.


Сучасні тата готують смачні сніданки, граються з дітками і машинками, і ляльками (а ще краще лялькою в машинці на радіоуправлінні), і роблять селфі з донечками. Уявляєш, мама, селфі, а це ж було суто твоєю справою.

Але не треба засмучуватися, пам’ятаєш слова дитячої пісеньки: «Папа може, папа може бути ким завгодно. Тільки мамою, тільки мамою не може бути!»? Тебе, мама, ніхто не замінить, тільки не розкривай татові секрет свої казкових млинців =)


А якщо серйозно, то бути «кльовим татом», це не тільки підкидати до стелі та дуркувати разом, це купа роботи, яку треба робити щодня, без перерв та вихідних. І якщо тобі пощастило і в твого чада саме такий Тато, то подякуй йому за підтримку та привітай зі святом.


А що особливого може робити ваш тато?






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук