Відкрита лекція «Права та інтереси дітей в системі громадського здоров’я»


Опубліковано 17 Квітень 2018 о 16:01

Блог Діти в місті Львів >  Освіта >  Відкрита лекція «Права та інтереси дітей в системі громадського здоров’я»


Відкрита лекція «Права та інтереси дітей в системі громадського здоров’я»

Центр розвитку громадського здоров’я УКУ запрошує на відкриту лекцію доктора Рууд Мей (Ruud Meij) з Нідерландської школи громадського та професійного здоров’я «Права та інтереси дітей в системі громадського здоров’я».


Часто кажуть фразу: «Діти – це наше майбутнє!». Але давайте задумаємося, від кого залежить майбутнє наших дітей? Звичайно, що від нас! І тут важливим аспектом їх майбутнього постає тема здоров’я. Адже гідна охорона здоров'я дітей є імперативом для будь-якого суспільства. 

Впродовж лекції д-р Рууд Мей сконцентрується на таких трьох основних питаннях:

  1. Правова концепція громадського здоров'я дітей, що розглядається як колективна та профілактична програма охорони здоров'я. Дана програма покликана створити умови для захисту дітей від дитячих захворювань, впливу сім'ї на формування шкідливих звичок у дітей та жорстокого поводження з ними.
  2. Обговорення нідерландського досвіду громадського здоров'я дітей. Розвиваючи громадське здоров’я дітей, важливо вивчати досвід розвинених країн, їх успіхи, та невдачі. Нідерландський підхід щодо громадського здоров’я дітей, який охоплює вікові категорії від 0 до 19 років, орієнтований на роботу в громаді та ґрунтується на дослідженнях здоров’я дітей.
  3. Способи вирішення моральних проблем у сфері охорони здоров'я дітей та молоді.


Більше інформації про лекцію можна дізнатися у Центрі розвитку громадського здоров’я УКУ: +38 (066) 244-40-73, e-mail: fnz@ucu.edu.ua.

Лекція проводитиметься англійською мовою із забезпеченням перекладу на українську мову.

Якщо Вас зацікавила участь в даній лекції, заповніть, будь ласка, реєстраційну форму

Коротка інформація про лектора:

Рууд Мей (Ruud Meij, 1954) є філософом і працює у Нідерландах з фахівцями охорони здоров'я дітей більше двадцяти років. Він викладає в Університеті гуманітарних досліджень (Утрехт, Нідерланди), та Нідерландській школі громадського та професійного здоров'я (Утрехт, Нідерланди). Рууд Мей є співзасновником організації Goverance & Integrity, а також працює над питаннями цілісності та протидії корупції у Львові близько десяти років.

Захід відбудеться 19 квітня 2018 о 16.00 год. у Конференц-залі Філософсько-богословського факультету Українського Католицького Університету за адресою: м.Львів вул. Хуторівка 35а.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук