Топ 10 ідей осіннього сімейного дозвілля


Опубліковано 09 Жовтень 2017 о 11:52

Блог Діти в місті Львів >  Оглядові статті >  Топ 10 ідей осіннього сімейного дозвілля


Топ 10 ідей осіннього сімейного дозвілля

Як відпочивати восени? Чим різноманітити осіннє сімейне дозвілля? Ми підготували ТОП-10 ідей, які неодмінно надихнуть вас стати організатором і учасником сімейних івентів, що поповнять скарбничку спільних родинних спогадів.

А що, давайте розвіємо міф про те, що осінь – «похмура пора»?

Топ 10 ідей осіннього сімейного дозвілля.


Як відпочивати восени? Чим різноманітити осіннє сімейне дозвілля? Ми підготували ТОП-10 ідей, які неодмінно надихнуть вас стати організатором і учасником сімейних івентів, що поповнять скарбничку спільних родинних спогадів.

А що, давайте розвіємо міф про те, що осінь – «унылая пора»?


1. ВЛАШТУЙТЕ ОСІННЮ ФОТОСЕСІЮ У ПАРКУ

Для цього можна замовити професійного фотографа. Або ж не замовляйте, а фотографуйте на свій смак, а хоч би й на мобільний телефон. Головне, що ви впродовж дня будете гуляти осіннім парком й жбурляти ногами жовтогаряче листя! 

Виходьте на фотосесію у рідному місті або поєднайте це із подорожжю по інших містах, а, може, й селах країни. 

Обов’язково дочекайтеся, коли осінь набере максимально повну палітру фарб та відтінків. Отримайте насолоду від простих речей, які ми так часто не помічаємо у повсякденному житті.



2. ВІДКРИЙТЕ ГРИБНИЙ СЕЗОН

Хто бував у дитячому віці разом з батьками в осінньому лісі, той щасливий. Це неймовірні спогади на все життя. Це – єднання з природою. Це – маленька пригода! Це – маленьке випробування або квест: і для дітей, і для батьків. Зате наприкінці всіх чекає винагорода – гарний врожай, запашна сімейна вечеря (а ви ж знаєте, що лісові грибочки пахнуть не так, як магазинські, правда?), можливо, заготівля кількох баночок на зиму домашніх маринованих грибочків (які ви відкриєте на Новий рік або Різдво і пригадаєте, як разом їх назбирали). 

Пам’ятайте про безпеку! У вашій компанії має бути хтось, хто відрізнить, чи їстівний ваш врожай.



3. ВИРУШАЙТЕ НА ПРОГУЛЯНКИ ВЕРХИ

Прогулянки на свіжому повітрі – це вже плюс. А прогулянки на свіжому повітрі на конях – це активне сімейне дозвілля. 

Ніколи не пробували? То спробуйте! Скористайтеся послугами досвідченого інструктора. Він має вам пояснити, як поводити себе з конями, щоб вони слухали вас, з якого боку підходити (це важливо!), як сісти та триматися у сідлі, як за допомогою віжок керувати цією «махіною». Ви познайомитеся з тваринами, які зарядять своєю неймовірно доброю енергетикою. Ви забудете про буденні проблеми. Кінні прогулянки корисні для здоров’я тіла і душі.



4. СКЛАДІТЬ ОСІННІЙ БУКЕТ

Осінь нам дає стільки підсобного матеріалу для творчості, що просто гріх цим не скористатися. Назбирайте разом квіточок, гілочок і барвистого листя. Для осіннього декору стануть у нагоді жолуді й каштани. Відвідайте з дітьми майстер-клас або знайдіть відео-урок в Інтернеті й складіть свій осінній букет. 



5. ПРОВЕДІТЬ ВИХІДНИЙ НА ПЛЕНЕРІ

Ваші діти люблять малювати? Можливо, й ви колись цим цікавились або захоплюєтеся й дотепер. Виходьте на пленер, беріть із собою полотно чи папір, фарби або ж просто олівці, фломастери й малюйте. Осінні пейзажі за містом або у міському парку – це таке емоційне розвантаження, про яке ви навіть не здогадуєтесь.  



6. ВІДВІДАЙТЕ МУЗЕЙ АБО ТЕАТР

Восени культурні майданчики країни зазвичай відкривають новий сезон. Поцікавтеся, що новенького пропонують у вашому місті театри та музеї. Неодмінно знайдете варіант для проведення сімейного дозвілля. До речі, це можуть бути виставки, що не стосуються мистецтва, а присвячені науці. Так буде ще краще, адже це допоможе викликати у школярів справжній інтерес до навчання.


7. ПОГРАЙТЕ В ПЕЙНТБОЛ

Прагнете активного відпочинку? Зберіть команду відчайдухів і забронюйте гру у пейнтбол. Дайте волю емоціям та драйву! Свіже повітря, адреналін, польова кухня, повний відрив!



8. ЛОВИСЬ, РИБКА ВЕЛИКА Й МАЛЕНЬКА!

Як же ж без риболовлі? Цей вид відпочинку недарма має у всьому світі шалену кількість прихильників. Риболовля може стати не тільки захопленням окремих членів родини, а й улюбленим сімейним дозвіллям. Новачкам у риболовлі не слід хвилюватися, адже власне перебування біля водойми у тихому спокійному місці вже стане для вас релаксом. А як буде гарний вилов, неодмінно приготуйте на вогнищі юшку! Ммм…



9. ВЕЛОПРОГУЛЯНКИ РУЛЯТЬ

Велопрогулянки – це ще один варіант активного відпочинку для сім’ї. Восени це робити вже набагато приємніше, ніж спекотного літа. Виїжджайте, тренуйтеся, милуйтеся краєвидами. До речі, велопрогулянка може стати розвідкою гарних місць для фотосесії або пленеру.



10. ПОГУЛЯЙТЕ ПІД ДОЩЕМ

Вам сумно, бо на вулиці дощ? Ви були змушені відмінити пленер, прогулянку верхи тощо? Не проблема. Беріть парасольки, вдягайте гумові черевички і йдіть гуляти під дощем. Помічали, як дітям подобається бродити по калюжах? Дозвольте їм це! І приєднуйтесь до них. Тільки тоді зрозумієте, як це класно. Почнете мерзнути – мерщій до кав’ярні! 



Сподіваємося, наш перелік ідей стане вам у нагоді. Власне, щоб ви з нього не робили, аби ваші діти були щасливі. А ви ж, правда, хочете, щоб у них були яскраві спогади про батьків і проведений з ними час? Про щасливе дитинство?





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук