Дарувати подарунки приємніше


Опубліковано 30 Листопад 2016 о 14:53

Блог Діти в місті Львів >  Оглядові статті >  Дарувати подарунки приємніше


Дарувати подарунки приємніше

Людині в цьому році виповнилося цілих 5. Шалено хочеться той синій мотоцикл, який подарували другові Дмитрику в День народження, і ще один інший мотоцикл, і LEGO, і трансформер Street Troopers, і пару-трійку менш важливих, але все ж дуже бажаних іграшок. Настають свята, канікули, подарунки, замовлення, списки. І ось сидить ця малеча й самовіддано і вдумливо складає список подарунків для рідних і друзів. І навіть думає, що подарувати Дмитрику, хоча у того і так є мотоцикл.

Уявили? Так, ситуація, звичайно, неймовірна і, зізнаємося, придумана, але досягти подібного можливо. Отже, друзі, пропонуємо трохи відволікти ваше дитя від очікувань, і, ще гірше, умовлянь і по-дитячому брудних натяків, і спробувати навчити дитину піклуватися про рідних, бути щедрим і радувати подарунками близьких.

Тому, перш, ніж бігти до магазину за синім мотоциклом і трансформерами, зберіться на справжній подарунковий мозковий штурм і просто поговоріть про подарунки. Знадобляться: дитина (якщо дітей більше, залучайте до участі всіх, які є), листок паперу (бажано не білий, а ще краще кілька різних кольорів), олівці (підійдуть також фломастери, маркери і навіть пензлики), вільні 20 хвилин. Завдання - за ці 20 хвилин скласти, наприклад, чотири списки: для двоюрідної сестрички, для друга Дмитрика, для бабусі і для дідуся. Що записувати:

  • які мульти любить сестричка і які персонажі її улюблені, яких лялечок Вінкс бракує в її колекції 

  • про яку вудочку давно мріє дідусь;

  • яку орхідею презентувати бабусі, враховуючи, що в минулому році ви вже дарували їй жовту з рожевою серединкою;

  • що Дмитрику подобається більше - Тачки або автотрек.


Головна перевага складання таких списків - дитина починає розуміти почуття близьких і попутно вибовкує, що хотів би побачити під ялинкою сам - не проговоритися не вийде. А ви, як досвідчений шпигун, зможете зробити не просто подарунок, а справжнісінький сюрприз. До речі, ви також можете поділитися безцінною інформацією з батьками Дмитрика.

В результаті - всім бажані подарунки, щире здивування і ніяких "І це все?", що виривається з тремтячих дитячих вуст в перший день нового року.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук