5 причин, чому нам потрібен Гелловін


Опубліковано 29 Жовтень 2016 о 19:06

Блог Діти в місті Львів >  Різне >  5 причин, чому нам потрібен Гелловін


5 причин, чому нам потрібен Гелловін

На Землю в будь-який момент може впасти метеорит і знищити все живе. Від такого випадку ніхто не застрахований!

Злякалися? Мабуть так. Чи може страх змусити вас змінити спосіб свого життя? Мова не йде про кінець світу. 

Ми поговоримо про Гелловін і про те, чому до сучасного Гелловіну варто ставитися з гумором. Почнемо з того, чому це свято відзначають вночі. Кілька століть тому наші предки відзначали настання "темної половини року" (зустріч осені з зимою). Слов'яни святкували «останній урожай» і з повагою поминали своїх предків.

«Гелловін-ритуали» спрямовані на те, щоб перетворити жах у гру, а страх у легковажність. Особливо важливо для дітей - побороти свої страхи через гру.



5 науково обґрунтованих причин для лікування страхом:

1. Містичні ритуали та обряди - на користь.
На Гелловін прийнято здійснювати магічні обряди, а також приносити дари своїм богам. У цей день прийнято проводити прибирання і «магічне очищення» своїх будинків - це не тільки корисно, але й цікаво.

2. Вам - розваги, нам - цукерки!
Якщо поспостерігати за дітьми в процесі святкування Гелловіна, неважко зрозуміти, чим для них цікаве свято. Адже найважливіше для малюків у святкуванні - подолати страх у грі, щоб отримати цукерки. Багато цукерок! А особливо шоколадні цукерки корисні і для дітей, і для дорослих, адже шоколад знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, а також піднімає настрій.

3. Людям насправді подобаються безпечні, помірні рівні стресу.
Легкий стрес лежить в основі більшості свят і навіть в дитячих іграх. Візьміть, наприклад, рухливі ігри-доганялки, де діти, тікаючи, бояться потрапити в руки «ладі». Або свято «Масляна», коли спалюють опудало, проводжаючи зиму. У дитячих виставах зустрічаються і Баба Яга, і Чорт в страшних костюмах, однак дітям подобається відчувати страх у грі. Помірний стрес ми відчуваємо і під час ворожіння на Гелловін.



4. Чарівні перетворення.
Не секрет, що діти мають дуже розвинену уяву, завдяки чому їм так подобається приміряти на себе образи персонажів улюблених книг і мультфільмів. Гелловін - це прекрасна можливість виступити в новій ролі, вбравшись, як душа забажає, для свята в дитячому садку, в школі або для домашньої вечірки. Костюм можна створити навіть своїми руками. У цей день політ фантазії вашої дитини необмежений. Будь це похмурий і величний костюм Кощія Безсмертного, або відважного супергероя Бетмена, який мужньо рятує людство, або доброго маленького привида Каспера. Чарівні перетворення навіть в страшних казкових героїв викликають у дітей захоплення.

5. Привиди - це страшно весело!
Кельти вірили, що опівночі на Гелловін відкривається невидима межа між світами живих і мертвих. У цей час духи відвідують нашу землю. А щоб не стати здобиччю мертвих, люди гасили вогні в будинках і одягалися якомога страшніше, щоб розполохати привидів. За поріг виставляли частування, щоб задобрити злих духів. Звідси і пішов обряд перевтілення в страшні образи.
 
Гелловін - це можливість в ігровій формі пояснити дітям про неминучий факт життя, що прихід смерті не страшний, але при цьому дати зрозуміти, що життя необхідно цінувати.

Якщо ви хочете весело відсвяткувати Гелловін, пробуджуйте в собі щось зловісно-чарівне, беріть гарбузовий світильник, який є головним атрибутом свята, і вирушайте назустріч пригодам всією родиною. Будьте певні, ніч Гелловіна пройде спокійно і нечиста сила вас обійде стороною.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук