"Вельветовий кролик, або Як оживають іграшки". "Час Майстрів” рекомендує


Опубліковано 29 Вересень 2016 о 13:45

Блог Діти в місті Львів >  Дитяча література >  "Вельветовий кролик, або Як оживають іграшки". "Час Майстрів” рекомендує


"Вельветовий кролик, або Як оживають іграшки". "Час Майстрів” рекомендує

Видавництво “Час майстрів” рекомендує книгу Марджорі Вільямс "Вельветовий кролик, або Як оживають іграшки" для дітей 5-7 років з ілюстраціями Ганни Черненко.


Одна з тих історій, які не старіють і не втрачають актуальності. Вперше надрукована у 1922 році, багаторазово перевидана, екранізована, показана в театрі і по телебаченню, вона майже сто років залишається цікавою як для маленьких дітей, так і для їх батьків.

Книжка розповідає про те, як простенький вельветовий кролик мріяв стати Справжнім і став таким.

Ця дитяча казка має неабияку глибину, навчає тим істинам, які роблять людину справжньою, здатною любити, прощати і бути потрібною.

Що значить СПРАВЖНІЙ? — спитав Кролик одного дня, коли вони з Конем лежали біля камінних ґраток, якраз перед тим, як увійшла Няня, аби прибрати у дитячій. — Це коли у тебе всередині щось дзижчить, а ще є важільці для заводу?
— Справжність не в тому, як тебе зроблено, — відказав Шкіряний Кінь. — Це те, що може з тобою трапитися. Коли дитина любить тебе дуже-дуже довго і не тільки любить бавитися з тобою, а НАСПРАВДІ любить тебе, — лише тоді ти стаєш СПРАВЖНІМ.
— Це боляче? — поцікавився Кролик.
— Інколи, — зізнався Шкіряний Кінь, бо він завжди волів казати правду. — Та коли ти Справжній, ти не зважаєш на біль.
— Це стається одразу, немов тебе завели? — не вгавав Кролик. — Чи поступово?
— Ні, це ніколи не трапляється одразу, — відповів Шкіряний Кінь. — І забирає багато часу. Ось чому це нечасто трапляється з крихкими істотами, або з тими, що мають гострі краї, чи з тими, що потребують обережного ставлення. Зазвичай до того часу, коли ти стаєш Справжнім, більшість твого хутра вилазить, очі відвалюються, суглоби в лапах слабшають і сам ти вже вельми обшарпаний. Але це все не має значення, бо коли ти стаєш Справжнім, то вже не можеш бути потворним, хіба що для тих, хто нічого не розуміє.


Книжку "Вельветовий кролик, або Як оживають іграшки" можна почитати українською, російською та англійською мовами.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук