Святкування Великодня у Львові


Опубліковано 28 Квітень 2016 о 14:31

Блог Діти в місті Львів >  Свята >  Святкування Великодня у Львові


Святкування Великодня у Львові

В цьому році львів'яни та гості міста зможуть відвідати великодні святкування в різних куточках міста Лева



Великодній ярмарок


До Великодніх свят центральна алея Міста Лева перетворюється на світлу, затишну і яскраву ярмаркову вуличку! Від пам’ятника Шевченку і до Львівської Опери простягається святковий Великодній Ярмарок!

У понеділок, 2 травня, на львівському ярмарку організують інтерактивну виставу, аби показати львів’янам та гостям міста самобутні традиції Великоднього сніданку.  Так, на гостей ярмарку чекає запашний пасхальний кошик із освяченими паскою, яйцями, хріном, ковбасами та маслом, різнобарвні писанки та крашанки. Господиня та господар поділяться із відвідувачами давніми галицькими традиціями, а етно-гурт «Коралі»разом із гостями співатимуть гаївки і веснянки.


Цьогоріч Великодній ярмарок долучиться до поетичного проекту «Весна у віршах». В серці міста Лева разом з українською музикою можна буде почути вірші українських поетів у прочитанні відомих людей. У базі проекту зібрали близько 130 віршів, що лунатимуть протягом всього періоду роботи Великоднього ярмарку. До їх запису долучились більше 50 популярних особистостей: українські виконавці, ресторатори, дизайнери, видавці, представники медіасфери, художники та блогери.

Цьогоріч ярмарок триватиме на просп. Свободи з 23 квітня до 16 травня.
У будні дні ярмарок працюватиме з 11:00 до 22:00 год, у вихідні дні – з 10:00 до 23:00 год.

Більше інформації за посиланням - https://www.facebook.com/yarmaroklviv/




Фестиваль писанок

Великдень – «Великий день» для єдності родини. Це час, коли рідні та друзі ходять один до одного на гостини, збираються за урочистим столом, з добрими думками після тривалого посту розговляються Великодніми стравами, діляться радістю та достатком.
У Львові, як ніде в іншому місті, намагаються дотримуватися, відроджувати та берегти українські традиції. І вже традиційно у рамках відзначення Великодня у Львові відбувається Фестиваль Писанок. З 1 квітня до 8 травня на пл. Музейній (біля Домініканського собору) просто неба відкриють Галерею писанок, де буде презентовано півсотні півметрових авторських писанок. Щороку Фестиваль Писанок долучає до створення великодньої атмосфери нових митців, як аматорів, так і професіоналів.
У Галереї писанок поряд із експозицією діятиме і Великодня арт-майстерня. Усі охочі, дорослі і діти, зможуть взяти участь у майстер-класах із створення традиційних писанок та свічок-писанок, а також великодніх символів.

Більше інформації за посиланням - http://easter.lviv.ua/



Великодній сніданок

У понеділок, 2 травня, на львівському ярмарку організують інтерактивну виставу, аби показати львів’янам та гостям міста самобутні традиції Великоднього сніданку.

Більше інформації http://lviv.vgorode.ua/news/dosuh_y_eda/293138-velykodni-lokatsii-u-lvovi-de-bude-naitsikavishe



Поливаний понеділок

Традиційно перший понеділок після Великодня називається обливаним. У Львові цей день завжди був спонтанним, адже потрапити під холодний душ можна було будь-де. 

Вже третій рік поспіль Поливаний день стає справжнім фестивалем. Хочеш пообливатися – приходь на площу Ринок. Тут облаштовують спеціальний мокрий майданчик із зонами доступу до води. 

Водні баталії відбуваються просто неба. Цьогоріч планується відведення спеціально облаштованої зони для дітей. Для дорослих хочемо встановити різні символічні атракціони та нестандартні для центру міста елементи розваг: водяні ворота на вході, водяна гармата, душові, «мокре кафе», двері і т.п.

По завершенню забав мокрими додому йти не доведеться – з іншого боку площі Ринок будуть облаштовані місця для сушіння.

Більше інформації за посиланням - https://www.facebook.com/events/516929441841295/



Великдень в гаю

Музей народної архітектури і побуту у Львові "Шевченківський Гай" запрошує дітей та дорослих на святкування Великодня, яке відбудеться 1-2 травня.

Більше інформації за посиланням - https://lviv.dityvmisti.ua/muzej-narodnoyi-arhitekturi-ta-pobutu-shevchenkivskij-gaj/velikden-u-gayu/


 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук